De vierde dimensie is een term komt uit de Maya traditie. Al sinds oeroude tijden was ook voor de Maya het hart de liefdesbron en zo voelen we dat nog altijd. Ons hart is daarmee een wordende zon, een wordend goud. Goud is liefde die wetend wordt; om die liefde te ontwikkelen mogen we genezing vinden in datgene wat geboren wil worden in de uitgespaarde ruimte die ziekte heet. Levengevende vernieuwing gebaseerd op vrijgekomen mogelijkheden ontstaat door op zoek te gaan naar de zonlijn in het verhaal van jouw leven.

Niet alleen de Mayakalenders, maar vele mystieke bronnen geven ons hele andere informatie dan die waarop de huidige (westerse) samenleving gebaseerd is. De aanwijzingen die de oude volken ons aanreiken, zijn als sleutels. De zogeheten ‘wisdomkeepers’, sleutelfiguren van de natuurvolken, weten dat:

Alles wat bestaat en leeft, moeder aarde, maar wijzelf ook, heeft een bepaald trillingsgetal. En als moeder aarde in trillingsgetal verhoogd wordt, groeien wij daarin mee. Maar als dat trillingsgetal verhoogd wordt, dan gebeurt er wat met de mens. Dan zal de mens een andere intelligentie gaan krijgen. De intelligentie van de mens zal er n.l. een worden van het denken met het hart. Om dit proces mogelijk te maken is kennis van het (jouw) verleden noodzakelijk. Zoals Rigoberta, een kleindochter van de Maya’s schrijft, het gaat om mensen en om respect.

Het gaat dus niet om het verheerlijken of romantiseren van natuurvolken of godinnen of van de Grote Moeder etc.; het ontdekken van cyclische tijd leert dat tijd een soort frequentie is. Je gaat anders kijken, ook naar je eigen levenservaringen. De echte verandering die zit in ons bewustzijn en die gaat een stap nemen. Verruimend, immers wanneer je in oude tijden begint zie je de cyclus; het cyclische.

De vierde dimensie is dus verbonden met het weten van het hart en de intelligentie van het hart en dus ook om steeds meer en steeds weer vanuit het weten van het hart te durven leven. In 1899 eindigde immers het Kali Yuga of het IJzeren Tijdperk en brak er een nieuw tijdperk aan dat het ons mogelijk zou maken weer ervaringen met de geestelijke wereld op te doen.

Waar gaat het nou om?

Het gaat dus om die geboorte van het Hoger Zelf. En ik heb heel in het kort, maar ik hoop dat het voldoende is, laten zien, hoe door de eeuwen heen, alle religies, alle culturen, de afdaling van de zonnegeest, de liefde gezien hebben. De Zonnegeest is de liefde bij uitstek. Alle religies hebben dezelfde bedoeling: de mens te leiden tot menswording.

Dus je kunt het ook heel simpel zeggen, het gaat ook om de geboorte van de echte liefde in ons hart.

De vierde dimensie, zoals de Maya’s die gebruikten staat voor het tijdvak (Baktun) waarin de mensheid, volgens de Maya, de stap mag zetten uit het enorme, beperkte en beperkende materialistische denken van de mensheid naar het leren luisteren van de innerlijke stem. We komen in verbinding met wat door de oude traditie altijd ‘de Christus in ons’ genoemd werd.

We leven zo bezien dus in een bijzondere overgangstijd. Daarin komen, vergeleken met een paar decennia terug, nieuwe levenslessen en nieuwe uitdagingen op ons af. In beweging blijven en luisteren naar de taal van ons lichaam wordt steeds belangrijker. Wie ervoor kiest te luisteren, zal zien dat het lichaam je spiegelt en een bron van wijsheid is; de tempel van je ziel.

De keuze om te werken met Tzolkin als hulpmiddel werkt hierbij ondersteunend. Zeker als je ook gaat werken met de heilige getallen van 13 en van 20. We hebben in ons lichaam 13 belangrijke gewrichten: enkels, knieën, heupen, polsgewrichten, ellebogen, schouders en de nek. De 13 gewrichten samen met de zeven chakra’s in ons lichaam zijn samen 20.

We hebben 10 vingers en 10 tenen. Opnieuw 20. Alles is verbonden met tonen, kleuren en zegels. Vermenigvuldig je 13 en 20 kom je uit op het basisgetal voor de Tzolkin: 260. Elke ronde bedraagt 260 dagen gelijk het aantal dagen van een menselijke zwangerschap.

‘De melodie zit niet ín, maar tussen de tonen, in de verbinding van de tonen met elkaar’

Elke golf telt 13 dagen, ook jouw geboortegolf. Als je de 13 bereikt maak je een sprong op de evolutionaire ladder en begin je aan een hele nieuwe cyclus van 13. Kijk dan ook goed naar de tonen, de bewegingsenergieën of heilige getallen op jouw weg,  jouw geheugen-activator die je leiden wil naar galactische uitlijning met de Schepper. Het getal 13 vertegenwoordigt de spirit, de heilige adem van de schepping; de puls of hartenklop van de schepping die door de Maya wordt beschouwd als de spirit van Hunab K’u; het Maya woord voor God of zo je wil voor Liefde. In een persoonlijk contact kan ik je in relatie brengen met de getallen en de bijbehorende zegels en kleuren.

Dit opent deuren naar de familieziel en/of bronnen die zich schuilhouden in wat we het onderbewuste noemen. Voor de conceptie weegt de ziel duidelijk af wat er te ‘halen’ valt binnen een bepaald familiesysteem; welke onaffe zaken liggen er, welke talenten, krachten en voorspoed oftewel waar kun je bij aansluiten en welke mogelijkheden biedt dit om af te maken wat in eerdere levens is blijven liggen. Inmiddels wordt steeds helderder dat de bewustzijnslaag tussen vorige en het huidige steeds dunner wordt en het onderscheid vinden tussen al die energieën steeds belangrijker wordt. Jung leerde al dat de ziel verbonden is met het collectieve onderbewuste en Bert Hellinger (psychotherapeut en ex-priester) bouwt hierop verder met het onderzoek naar de familie/groepsziel.

Vanuit sjamanistisch oogpunt is het werken met Tzolkin vanuit de gedachte: eerst genezen – dan begrijpen mijn onderzoeksterrein. Ook in eigen leven(s) heb ik al veel inzichten gevonden en voel ik mij dieper ondersteunt door een intelligentie waardoor het handen en voeten geven aan het onnoembare, opdat de oerbron zichzelf kan ervaren in zijn eigen schepping, steeds zichtbaarder wordt op mijn persoonlijke weg naar de ultieme zelfontplooiing in de vorm van synchroniciteit. Neem contact op of laat eens een berichtje achter……

De wereld om ons heen is een levende school die ons leert hoe het universum werkt. Sommige mensen noemen scheppingstijd de ‘Dreaming’ of ‘Droomtijd’. De header van mijn website wijst naar de Libelle. De libelle leert ons dat het leven nooit helemaal is zoals het lijkt – het is altijd gevuld met licht en kleur. Kijk hier doorheen en laat je eigen Licht schijnen.

De libel kondigt verandering aan.Bij de Maya’s staat de libel voor de god(in) van creativiteit, Ix Chel die ook wel wordt voorgesteld als de drager van de ziel van overleden voorouders. Elders op deze website vind je meer over Ix Chel of Ixquic, de moeder van de heldentweeling.

Ben je het vergeten?
Ik ben jouw Moeder.
Je bent niet alleen.
Je staat onder mijn bescherming.

Vraag me alles
wat je nodig hebt.
Maak je nergens zorgen over.
Ben ik niet hier?
Ik die jouw Moeder ben?

Ben je het vergeten?
Ik houd van jou,
en je staat onder mijn bescherming….

Een tekst uit het boek ‘De kracht van de ongebonden vrouw’ van Clarissa Pinkola Estés.
Inspirerend en krachtig bij leven en dood, vol verhalen, gedichten en zegeningen voor iedereen die zich wil verbinden met de kracht van onze voorouderlijke Grote Moeder; meer over haar vind je op https://fluisteralsjeblieft.blogspot.com/  

 

 

 

 

© Joke – fluisteralsjeblieft 2019

2 gedachten over “de vierde dimensie

    1. graag gedeeld Tony; die geschiedenis van de zon is al heel oud, misschien is alles zelfs wel uit vuur/warmte voortgekomen. De zonnecyclus, zonnewinden en vlammen en vanzelf ook deze warme dagen in februari laten volgens mij zien dat de zon ook nog steeds in ontwikkeling is…

      fijne dag!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s