wat is een gap dag

Wat is een GAP dag?

De letters GAP staat voor Galactisch Activerings Portalen;

De Tzolkin kalender bestaat uit 260 dagen en kent 52 feestdagen – GAP dagen
genoemd – GAP dagen (poortdagen) zijn kruispunten van tijdsgolven die de ontvangst van kosmische kennis vergemakkelijken, met name sinds het Kali Yuga tijdperk. 

Sinds 1879 is de mensheid een geheel nieuwe tijd, een nieuwe tijdsgeest en cultuurperiode binnengegaan. Wij leven nu in de Vijfde na-Atlantische cultuurperiode. De esoterische traditie leert dat de mensheid duizenden jaren lang afgesloten is geweest van een verbinding met de geestelijke- of Lichtwereld waardoor we het oer universele zijn kwijtgeraakt. Door dit afgesloten zijn, leerden we denken met ons hoofd en ontwikkelden we het ik-denken. In de periode die het Kali Yuga tijdperk wordt genoemd (van 3000 v. Chr. tot 1879 n Chr.) zat er voor de gewone mens ahw een ijzeren gordijn afscheiding tussen het zichtbare en het onzichtbare. Het helderziende waarnemen verloor de mensheid gaandeweg – maar nu de sluiers weer oplossen stromen er nieuwe grote krachten vanuit de kosmos uit naar de mens op aarde. Hierdoor ontstaat een nieuw bewustzijn,  te vergelijken met een bevallingsproces wat ons leven gaat veranderen. Momenteel vindt er een enorme instroom plaats van vrouwelijke energie op aarde. Deze stroom kwam midden 2007 op gang. Ze helpt een nieuwe geboorte te realiseren, van de aarde zelf en van ieder afzonderlijk.
Op deze dagen is er meer zicht (intuïtief) op het patroon van het weefwerk van je leven, doordat de sluier (van onwetendheid)  tussen kosmos en aarde dan dunner is. Deze gapdagen zijn vaak helemaal verbonden met het thema van de golf, gecombineerd met de dagenergie en jouw geboortegolf. (in de afbeelding zijn de ‘zwarte vakken gap-dagen – het weefwerk)!                                                 kinkaart

De GAP dagen) zijn binnen de Tzolkin de 52 donkergekleurde vlakjes (zogenaamde ‘kins‘) van de Harmonische Module, die door deze module heen geweven zijn als een DNA streng, zoals je op de afbeelding kunt zien. Binnen de 260 energieën van de Harmonische Module worden deze 52 vakjes ‘portalen’ genoemd omdat ze het Weefgetouw vormen waarop de hele Matrix is geweven. Een definitie van ‘portaal’ is een directe toegang tot een andere ruimte…..

We ontvangen, als je ervoor openstaat,  dus in de tijd waarin we nu leven  ‘boosters’ vanuit het Universum aangereikt, wat een positieve invloed heeft op onze bewustwording; het is goed je te realiseren dat deze energie verwarring en vertwijfeling brengt die doorleefd mag worden. We worden wakker geschud voor een nieuw mysterie.
Volg altijd en vooral op GAP dagen datgene wat je lichaam je vertelt…..daar komt de energie nl. altijd binnen en als het verwerkt is volgt een ‘flits van inzicht’ een aha-moment! Na een tijdje weet je hoe jij deze informatie ontvangt en kun je hier in je eigen bioritme rekening mee houden, je lijf geeft aan of je rust, buitenlucht of activiteit nodig heeft bij het je openstellen voor deze nieuwe instroom van energie. 

Ben je geboren op een zgn gapdag dan ben je vaak al op jonge leeftijd bezig met grote vragen van het leven vanuit een verbinding met de wereld van het onzichtbare; ben je geboren op een zgn. kerndag (de mystieke middenkolom) heb je de uitdaging meegekregen alles intens te beleven; het doorleven vanuit het lichaam speelt dan een belangrijkere rol als schakel tussen verleden en toekomst.

Regeneratiedagen

Elke 20 dagen zijn er 4 dagen die de kans geven even op adem te komen. Je merkt dit aan je energie op die dagen. Je bent vaak moe, slaapt misschien minder of juist meer, bent prikkelbaarder en lang niet altijd lukt op die dagen wat op andere dagen moeiteloos gaat. Als je weet wanneer deze dagen zijn kun je wat extra rust inplannen en wat ruimte voor je eigen natuurlijke ritme maken, dat is je bewust worden wát en dát wat je lichaam aangeeft leren verstaan.

Regeneratiedagen zijn dagen dat er binnenin je van alles gebeurd. Op deze dagen wordt je genetische code door de kosmische energie onder handen genomen. Regeneratiedagen zijn dus dagen waarop je jezelf vernieuwd – je regenereert. De vier Regeneratiedagen volgen de kleinste kleurencyclus (rood/wit/blauw/geel) en beginnen altijd onmiddellijk na de dag  waarop het gele lid van jouw bewustzijnsfamilie de dagenergie vertegenwoordigde.

© Joke – fluisteralsjeblieft

Advertenties

Een gedachte over “wat is een gap dag

  1. Dick

    Grappig, ik liep vanmorgen tegen een boek aan `Opstaan in het donker` met als subtitel `Wake up, hero` en het viel me op dat dat boek 52 hoofdstukken kent……. net zoveel als er GAP dagen zijn. Waarom zijn er trouwens 52 GAP dagen? Heeft dit ook een relatie met de grote cyclus van 52 jaar, wanneer we de leeftijd van de “wijzen” hebben bereikt?

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s