Wat is een spirituele relatie

Er is een verschil tussen iemand met wie je een karmische relatie hebt en een soulmate, juist in deze tijd tonen relaties de vele gezichten van Liefde. Als de relatie echter een familielid van je betreft, ook als het een ongemakkelijke relatie is, moet er misschien karma worden opgelost.  Aantrekkingskracht en je aangetrokken voelen tot iemand of tot iets is iets wat onbewust gebeurt en is rationeel niet te verklaren – voor wie ben je er met je ziel bij?  

Wat is een spirituele relatie?
Een spirituele relatie is een heilige verbinding. Heilige energieën komen via de kanalen van de verbindingen tussen mensen binnen. Een voorwaarde voor een spirituele relatie is kwetsbaarheid. Juist in die kwetsbaarheid zijn mensen in staat elkaar te verminken, een donkere kracht die de groeikracht niet bevordert maar er juist op uit is je van het groeien en ontplooien weg te houden. Er is zoveel liefde in de wereld en het vraagt een bepaalde manier van kijken om dat te zien. Als liefde energie is en verliefdheid een onverwacht, niet gepland, plots optredend verschijnsel is, kan worden gesteld dat de energie-uitstraling van de ander de trigger is. De ander vertegenwoordigt iets wat je raakt, waar je iets mee wilt, waar je nieuwsgierig naar bent, wat je in jezelf wilt ontwikkelen, wat je niet los wil laten. Verliefdheid komt dus doorgaans voort uit een gemis, een gemis in het samenspel tussen het lichaam en de geest, het bredere energieveld dat de mens omgeeft. Verliefdheid is hypergevoelig gericht op het nu, op het directe ervaren. Maar Liefde is een beweging, een gevoel – het belangrijkste streven van liefde is dan ook: verbinding maken, want zodra de verbinding van hart tot hart gelegd is kan zij vrijuit blijven stromen.

Liefde heeft toekomst, dat staat vast – de eerste liefde is niet een ander, maar liefde voor het eigen ontwikkelingspad. Liefde is het energieveld van een ander (leren) toestaan om volledig in het mijne te bewegen naar alle uithoeken. Die ‘ander’ kan natuurlijk ook de natuur, een dier, kunst of muziek zijn, verbonden met jouw gewortelde passie en gevoel voor intimiteit.

In een karmische relatie heb je meestal in een vorig leven een kwetsende ervaring beleefd – het is een schuld die vereffend moet worden. Er bestaat een onvermijdelijke aantrekkingskracht tussen de betrokkenen, die in het begin verleidelijk en vertrouwd lijkt. Na verloop van (soms korte tijd) blijkt het ineens niet allemaal zo leuk meer. Als we een spontane en intense band met iemand voelen, is dat meestal onopgeloste energie uit een vroeger leven die weer wordt aangewakkerd. Bij beiden valt het gemakkelijk om een intensieve relatie te hebben, onbewust weet je dat er een contact mogelijk is dat kan leiden tot wederzijdse verlossing van problemen die in een vorig leven tussen jullie bestond. Beiden voelen dat dit een kans biedt op een nieuw begin, het genezen van een wond die ons kan uittillen boven onze stoutste verwachtingen. Meestal moet er gestopt worden met machtsspelletjes of anderzijds gelijkwaardig in je kracht komen, dit werkt altijd groter uit dan je ooit durft te vermoeden, als je tenminste door de pijn heengaat en het je weer gaat herinneren….

Een soulmate geeft ons een deel van onszelf terug dat ons bij onze geboorte misschien ontbrak. Het voelt alsof zij ons in een vorig leven een deel van zichzelf in bewaring hebben gegeven en wij op onze beurt hetzelfde deden. Deze geschenken, die wij in onze harten bewaard hebben, geven wij (energetisch) weer aan elkaar terug. Ook hier gaat het om het herinneren, maar dan meer gericht op het herinneren van je eigen heelheid of compleetheid opdat je wezenlijker kunt Zijn. In een soulmate relatie ligt een onderliggend verlangen elkaar te steunen wat meestal plaats vindt in een natuurlijke uitwisseling van energie zónder bijbedoelingen.

 

Een tweelingziel relatie bestaat, maar heeft niets te maken met het concept van romantische liefde, wederhelften (ziel) die elkaar aanvullen,  of man-vrouw polariteit!

Als tweelingzielen elkaar op aarde tegenkomen is dat een zeer bijzondere en heftige ervaring. Er is sprake van (ziel) herkenning en een diep besef van verwantschap –  immers beiden zijn (op zielniveau) een andere weg doorheen vele levens en tradities gegaan waarbij contact (op aarde) soms nauwelijks mogelijk was of kon blijven bestaan. Die ervaringen kunnen worden uitgewisseld waarbij je het één-zijn, maar ook het anders-zijn weer in zicht krijgt, aanvullend, complementerend. Tweelingzielen hebben áltijd een onbewuste band, een soort telepathisch contact, je weet het als de ander zich rot voelt. Dit scherpt je gevoel voor balans, maar ook voor herstel van de door de eeuwen heen vervormde man-vrouw beelden en strijd. Het trekken en duwen heeft hier voornamelijk mee te maken, energie of natuur is altijd op zoek naar balans, naar evenwicht, naar gelijkwaardigheid, in deze tijd meer dan ooit…..

Besef dat veel ontmoetingen min of meer afgesproken zijn in de tussenwereld of op de Michaëlschool en alleen op aarde een stap verder gebracht kunnen worden door het begrijpen wat je met Tzolkin beter vorm kunt geven! Je kunt immers geen zielbanden doorknippen oid.

 

Intimiteit
Vriendschap, liefde en werk raken meer en meer verweven in een holistisch leefethos. De kloof tussen die beide die was ontstaan door de nadruk op het huwelijk wordt geleidelijk gedicht. De positieve betekenis van vriendschap schuilt in het respectvolle en het voedende karakter ervan, de golflengte wordt veelal gekenmerkt door liefdesgevoelens, intimiteit kent vele vormen en uitingen waarvan seksualiteit er maar één is. Seksualiteit is een verbindende en scheppende levenskracht, een fysieke oerenergie die door verschillende stromen en intenties gevoed wordt en zich op verschillende manieren kan tonen. Intimiteit gaat over het gevoel van warmte voor een ander, betrokkenheid die elkaars groei kan helpen ontplooien opdat ieder mens kan op-bloeien. Je kunt dit zien als verbondenheid of vertrouwelijkheid tussen twee of meer personen, waardoor een grotere kracht opengaat. Intimiteit is ongedwongen, respectvol en teder met elkaar omgaan en kan lichamelijk, emotioneel of spiritueel zijn. Een spirituele relatie gaat dus niet over vrije seks, maar of je goed in jezelf geaard en geworteld in verbinding kunt Zijn – zo binnen, zo buiten!  Leer je kinderen dat intimiteit niet hetzelfde is als seks, dat ontmoetingen en aantrekkingskracht je leren wil te vertrouwen op je gevoel en niet alleen op je lusten. Vanuit het perspectief van persoonlijke groei kan geen enkele relatie ‘mislukken’ maar wel gebroken harten opleveren…..

aarden-gronden

Als we nog niet over onze pijnplekken (bewuste wilskracht) en vanuit onze kwetsbaarheid kunnen communiceren en wat ons dwars zit toch inslikken, dan verwijderen we ons van elkaar en botsen de ego’s. Belangrijk is dus in onze tijd om confrontaties juist wel aan te gaan. Dit is natuurlijk in iedere relatie een belangrijk gegeven en groeibevorderend en vereist een goed ontwikkeld waarnemingsvermogen. Onze zintuigen zijn zo bezien de zaden van onze vermogens. Door heel bewust de zintuigen te ontwikkelen weten wij waar wij kunnen zaaien en krijgen we ook zicht op de karmische wetmatigheden die zich al in onze kindertijd gemanifesteerd hebben en voornamelijk tussen je 26e en 52e levensjaar een grote rol spelen. Je karmische patronen leren kennen is noodzakelijk om jezelf te kunnen ontplooien en doelgericht volwassenheid te kunnen ontwikkelen aangaande je seksualiteit = vrij of geworteld in jezelf in verbindingen kunnen staan!

Werkelijk vruchtbaar zijn betekent erkenning van de eigen creatieve krachten die zich kunnen voortplanten op diverse terreinen en zo een netwerk van verbindingen – een netwerksamenleving – tot stand brengt vanuit onze eigen passiekracht.

 

© Joke – fluisteralsjeblieft

Advertenties

6 gedachten over “Wat is een spirituele relatie

 1. Mary heijnen

  Ik was zeer verbaasd bij het zien van de tekening. Met de mens in het hart van de wortels….
  Deze tekening heb ik al eens eerder gemaakt maar dan met een foetus tussen dewortels van een grote, zware eik in moeder aarde…. Als symbool van het ontstaan van het leven. Het imponerende grote bladerendak waaronder je kon schuilen en waardoor je omarmd werd en beschermd Ik was zeer geëmotioneerd en dacht dat het inderdaad waar is dat er “niets nieuw is in deze wereld” jullie teksten zetten aan tot zeer diep (door)-denken. Dank daar oor, Mary

  1. fluisteralsjeblieft Berichtauteur

   Het is me niet zo duidelijk op welke beelden jij reageert Mary – wil je dat verduidelijken voor mij? Mag ook via de mail (zie onder contact en hoef enkel op de link te klikken) gr. Joke

 2. Mary heijnen

  Deze mail was n.a.v. Het stuk over”terugkeer naar onze wortels! Dit symbool wil ik nog steeds uitbeelden als werkstuk in een quilt maar dan vlgs. Het. Idee de boom als symbool van de zwangere vrouw, goed geworteld in MOEDER AARDE, de foetus stevig verankerd tussen de imposante wortels vastgehouden en beschermd door een bladerdak (moederliefde) die alles omvattend is.

  1. fluisteralsjeblieft Berichtauteur

   ja dat begreep ik Mary; wat jij beschrijft is volgens mij een archetypisch beeld en zal zeker weten betekenis hebben in jouw leven. Mooi dat je dat in je quiltwerk verweven kunt. Dankjewel voor het delen van jouw beeld! gr. Joke

 3. Hanneke

  Dank Joke voor deze prachtige beschrijving van het Gele zaad !!! Heerlijk & eerlijk naar binnen en buiten om tot samenspel te komen ……Fijne golf , XX, Hanneke

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s