Elke relatie kent zijn pieken en dalen, maar waar banden van liefde mij met een ander mens verbinden, zullen we elkaar altijd weer terugzien. Of je dit nu een soulmate, een tweelingziel of een spirituele relatie noemt, feitelijk heb je met ieder mens een relatie.  Het begrip tijd helpt bij het benoemen van innerlijke processen die een bepaald ritme en een zekere volgorde kennen.

In jou komen eindeloos veel bewustzijnswerkelijkheden samen, een veld van identiteiten, in verleden en toekomst. Het begrip tijd helpt bij het benoemen van innerlijke processen die een bepaald ritme en een zekere volgorde kennen. Kijk eens om je heen, wie en welke zegels, tonen en kleuren omringen jou bij de ervaringen die zich cyclisch bij je aandienen en welke waarheid wil ontvangen worden?

In vrijwel ieder mensenleven heeft zowel het gezonde hechten als het onveilige hechten wonden veroorzaakt. Omdat vrijwel niemand honderd procent veilig gehecht is en in volledige verbondenheid is opgegroeid, is het belangrijk niet alleen te werken aan de hechting van je kind te werken, maar ook de ouders erbij te betrekken. Het versterken van je eigen hechting verloopt via vier lichaamsgerichte zintuigen: de tastzin, levenszin, bewegingszin en evenwichtszin. Een terugblik op de eerste zevenjaarsfase is behulpzaam als je dit aangaat met de vraag hoe ben je een verbinding aangegaan met het eigen lichaam?

Een vriend zijn voor jezelf, een goede vader/moeder zijn voor het kind in ons, is geen sentimenteel idee, het is de basis van alle relaties en heeft alles te maken met het ontwakende bewustzijn.

 

 

Gehechtheid vraagt ons om te leren koorddansen tussen de twee polen van vasthouden en loslaten. De twee polen van tijd die Chronos en kairostijd genoemd wordt helpen ons het tij te keren. Multidimensioneel zijn vanuit de lichtbron in jezelf, dat is het spirituele doel dat voor jullie ligt.

In het lineaire tijdsbegrip ben je vergeten dat de Bron die jouw leven schept en draagt, zich niet in de dimensie van tijd bevindt. In het lineaire, objectieve tijdsbegrip kun je maar op één tijdstip en op één plaats tegelijk aanwezig zijn. Wie lineair denkt probeert de tijd en dus ook de Tzolkin te begrijpen vanuit de gewoonte het leven voor te stellen als een lijn die loopt van verleden naar toekomst. In de natuur is de cirkel, de herhaling, het hoofdprincipe. Er is geen begin- of eindpunt, het leven in de natuur is voortdurend in een cyclische beweging van groei, bloei, afsterven en rust; wij mensen maken deel uit van die natuur. Tijdsdimensies verwijzen naar bewustzijnswerkelijkheden, niet naar stukjes materie. Zo is het verleden een bewustzijnswerkelijkheid waarmee je in contact kunt treden, en die je kunt transformeren door er licht en liefde naar toe te sturen. Dit wordt wel de multidimensionale omzetting genoemd. Het is de sjamaan die je terugbrengt in het natuurlijke ritme van je Hart met als werkwoord integreren. Integriteit komt van het Latijnse woord ‘intega’ dat ‘heelheid’ betekent. Integratie komt van het werkwoord integreren, dit betekent letterlijk iets tot een kloppend geheel maken.

Verbinden is een cyclisch proces en dat doe je in het hier-en-nu door steeds opnieuw contact te maken met je eigen lijf. Aanwezig leren blijven in je lichaam is noodzakelijk om open en ontvankelijk te kunnen zijn in het moment. Het heden is je vertrekpunt om naar het verleden te kijken en op te halen wat verbreding van het bewustzijn behoeft. Zo wordt je je bewust van de waarheid dat je lichaam een multidimensioneel natuurwezen is, en de verbreding van het bewustzijn onderzoekt en je te onthechten. Onthechting is essentieel op het pad naar innerlijke vervulling, maar wordt vaak verward met handelingen van afwijzing omdat je denkt dat jij degene bent die moet verbinden of moet loslaten.

De eerste stap in het proces om los te laten, is om je bewust te worden van waar je allemaal gehecht aan bent en druk mee bent. Vervolgens kun je de stap zetten om te kijken wat er aan behoeften liggen onder die gehechtheden en deze identificeren. Het goede nieuws is dat onveiligheid kan veranderen in veiligheid, niet zozeer doordat de feiten veranderen maar doordat de beleving ervan verandert als het verwerkt en begrepen is. Het bedreigende, wat zich vaak uit in angst, kan dan transformeren naar een fundamenteel vertrouwen – basic trust – van het kind in jou. Dat is het conflict wat overwonnen mag worden om de binnen- en de buitenwereld te kunnen integreren. Het hart is de centrale plek van de liefde; alleen vanuit een open hart kun je leren vertrouwen.

Wat het hart ontvangen kan, kan deze tovenaar integreren tot een Innerlijk Weten. Daar ligt de sleutel tot zelfliefde. Dan pas laat het ons los – het valt vanzelf af – het is ontvangen en begrepen door ons tijdloze Hart, door de ontmoeting van Hart tot Hart. Er is daar geen klokketijd; de tijd is daar het ritme van je ervaringen.

Wij begeven ons vaak in de pool van de tijd en vergeten maar al te vaak dat wij ook de pool van eeuwigheid in ons dragen.– Je hart is erbij betrokken zonder verborgen agenda……

Dat is het geheim van tijd – Versterk je liefdeskrachten en verstevig het 0er-vertrouwen en luister ontvankelijk naar wat zich aandient – zo schenkt het Leven Zelf ons nieuwe mogelijkheden naar meer balans en een dieper contact met de aarde. De tijd is NU, om de vele relaties die ons confronteren met relaties uit vorig levens, waarin nog niet van gelijkwaardigheid en wederzijds respect, maar van macht sprake is te helen. Het doel van de hernieuwde ontmoeting is dat de onopgeloste emotionele kwestie alsnog wordt opgelost. Dit gebeurt doordat de oude manier van met elkaar omgaan eerst in korte tijd weer tot leven komt (herhaling van de oude situatie) en er vervolgens bij beide partners de keuzemogelijkheid is er nu op een andere manier mee om te gaan. Het spirituele doel van de hernieuwde ontmoeting is dus dat je nu andere, bewustere, keuzes maakt dan in dat vorige leven…..

Bij het openstellen en binnenhalen zijn de armen betrokken op zoek naar een dynamisch evenwicht in de dans tussen gehechtheid en vrijheid én waarop de universele krachten het vasthouden en loslaten ervaren.

Wat is een spirituele relatie?
Een spirituele relatie is een heilige verbinding.

Heilige energieën komen via de kanalen van de verbindingen tussen mensen binnen. Een voorwaarde voor een spirituele relatie is kwetsbaarheid. Juist in die kwetsbaarheid zijn mensen in staat elkaar te verminken, een donkere kracht die de groeikracht niet bevordert maar er juist op uit is je van het groeien en ontplooien weg te houden. Er is zoveel liefde in de wereld en het vraagt een bepaalde manier van kijken om dat te zien. Als liefde energie is en verliefdheid een onverwacht, niet gepland, plots optredend verschijnsel is, kan worden gesteld dat de energie-uitstraling van de ander de trigger is. De ander vertegenwoordigt iets wat je raakt, waar je iets mee wilt, waar je nieuwsgierig naar bent, wat je in jezelf wilt ontwikkelen, wat je niet los wil laten. Verliefdheid komt dus doorgaans voort uit een gemis, een gemis in het samenspel tussen het lichaam en de geest, het bredere energieveld dat de mens omgeeft. Verliefdheid is hypergevoelig gericht op het nu, op het directe ervaren. Maar Liefde is een beweging, een gevoel – het belangrijkste streven van liefde is dan ook: verbinding maken, want zodra de verbinding van hart tot hart gelegd is kan zij vrijuit blijven stromen.

Liefde heeft toekomst, dat staat vast – de eerste liefde is niet een ander, maar liefde voor het eigen ontwikkelingspad. Liefde is het energieveld van een ander (leren) toestaan om volledig in het mijne te bewegen naar alle uithoeken. Die ‘ander’ kan natuurlijk ook de natuur, een dier, kunst of muziek zijn, verbonden met jouw gewortelde passie en gevoel voor intimiteit.

In een karmische relatie heb je meestal in een vorig leven een kwetsende ervaring beleefd – het is een schuld die vereffend moet worden. Er bestaat een onvermijdelijke aantrekkingskracht tussen de betrokkenen, die in het begin verleidelijk en vertrouwd lijkt. Na verloop van (soms korte tijd) blijkt het ineens niet allemaal zo leuk meer. Als we een spontane en intense band met iemand voelen, is dat meestal onopgeloste energie uit een vroeger leven die weer wordt aangewakkerd. Bij beiden valt het gemakkelijk om een intensieve relatie te hebben, onbewust weet je dat er een contact mogelijk is dat kan leiden tot wederzijdse verlossing van problemen die in een vorig leven tussen jullie bestond. Beiden voelen dat dit een kans biedt op een nieuw begin, het genezen van een wond die ons kan uittillen boven onze stoutste verwachtingen. Meestal moet er gestopt worden met machtsspelletjes of anderzijds gelijkwaardig in je kracht komen, dit werkt altijd groter uit dan je ooit durft te vermoeden, als je tenminste door de pijn heengaat en het je weer gaat herinneren….

Een soulmate geeft ons een deel van onszelf terug dat ons bij onze geboorte misschien ontbrak. Het voelt alsof zij ons in een vorig leven een deel van zichzelf in bewaring hebben gegeven en wij op onze beurt hetzelfde deden. Deze geschenken, die wij in onze harten bewaard hebben, geven wij (energetisch) weer aan elkaar terug. Ook hier gaat het om het herinneren, maar dan meer gericht op het herinneren van je eigen heelheid of compleetheid opdat je wezenlijker kunt Zijn. In een soulmate relatie ligt een onderliggend verlangen elkaar te steunen wat meestal plaats vindt in een natuurlijke uitwisseling van energie zónder bijbedoelingen. Een spirituele relatie gaat dus niet over vrije seks, maar of je goed in jezelf geaard en geworteld in verbinding kunt Zijn – zo binnen, zo buiten!

We zijn zelf de makers van onze eigen huidige levensomstandigheden.  Want karma hult zich maar al te graag in de vermomming van de herhalingsoefeningen die we in het leven voorgeschoteld krijgen. Wil je weten hoe je relaties kunt bekijken in het licht van Tzolkin, neem dan contact op. Vergis je niet, met ieder mens heb je een relatie, kort- of langdurig; dat betekent dat je ook je collega’s, je werkgever, je kinderen en je buurman je iets om je bewustzijn te verruimen biedt om in vrijheid elkaar respectvol te kunnen blijven benaderen.

© Joke – fluisteralsjeblieft

Natuurlijk leren van de ritmes en wetmatigheden in eigen levensloop

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s