Beginnersgeest Zegen

een gedicht bij een nieuw begin….

Moge ik eeuwig beginner zijn,
de wereld zien met nieuwe ogen,
elke dag opnieuw
verwondering de ruimte geven.

Ik wil zijn zoals de zon
die elke ochtend een teder stralen
over de ontwakende wereld strooit.
Laat me met diezelfde zachtheid
de wereld tegemoet treden.
Moge ik elke dag opnieuw geboren worden
in het licht.

Moge ik naïef en onbevangen
de ander ontmoeten in zijn anders-zijn,
de moed hebben
mijn vooroordelen af te leggen,
herkennen hoe wij beiden mens zijn
en erkennen hoe elk van ons
het licht in zich draagt.

Moge ik zonder oordeel
naar mezelf kijken,
mijn volle geest leegmaken
en ontvangen wat zich aandient.
Moge ik mijn verdriet, woede en angst
evenveel milde aandacht geven
als mijn vreugde krijgt.

Moge ik elk moment opnieuw
mijn pad ontwaren
doorheen de toppen en dalen van het leven
en moge ik
de loutering van ‘zijn’ ervaren.

Moge ik het licht van het universum ontwaren
en het donker tegemoet treden
met veerkracht
en al doende
de stroom van liefde herkennen
als bron van al wat is.

 

tekst loopt door onder de afbeelding

tekst: Vanessa Matthyssen
1 januari 2018

 

Ik, Joke, wil jullie allemaal bedanken voor de belangstelling, de support, de betrokkenheid steeds opnieuw mijn berichtjes te openen, te (door) Leven en vooral ook na mijn verblijf in het ziekenhuis en rondom de winterwende de verwarmende nieuwjaarswensen cq bedankjes. Dat we elkaar mogen blijven inspireren op speelse, transparante en krachtig vervullende verwondering, ook al zijn we allemaal mensen met een verschillende achtergrond, elkaar blijven proberen te bereiken. Tzolkin is daarbij ons hulpmiddel én ons bindmiddel bij het openstellen van ons Hart. Want ieder mens die zijn of haar Hart openstelt voor de liefde, iedereen die liefde deelt en geeft wordt op zijn of haar beurt zo eindeloos liefdevol gedragen door engelen, de wezens van pure liefde. We staan er nooit écht alleen voor, ook niet in 2018  en weten we elkaar te bereiken indien dat zo gevoeld wordt.

in liefde, Joke
http://www.fluisteralsjeblieft.nl

Advertenties

13 gedachten over “Beginnersgeest Zegen

 1. Marleen

  Wat een prachtige tekst om het nieuwe jaar mee te starten en elke dag proberen te verinnerlijken en te delen. Een welgemeende dank vanuit mijn ❤️.

 2. yawie

  Deze eerste zinnen van 2018 bieden mij hoop, troost en een intens gevoel van liefde, zoals ik die dit jaar, elke dag, elk moment wens te ervaren en hoop dat anderen dat ook doen. Dank voor het delen. Ik wens je een magisch en stralend nieuwjaar!

 3. Gerrie van Giezen

  Dank je Joke voor al je wijsheden die je met ons deelt.
  Zo gaan we samen op pad en delen we, ontmoeten we vanuit onvoorwaardelijke liefde..
  Ik wens je een gezond en een gelukkig 2018

 4. Margot Groot

  hartelijk dank Joke, voor het delen van jouw wijsheden. Ik kopieer ze iedere keer, lees ze meermalen door en geef jouw adres door aan mensen waarvan ik denk dat zij open staan voor deze teksten. Verbaasd ben ik dat jij ook ziek kan worden. Ik wens je alle gezondheid en sterkte en liefdevolle inspiratie voor 2018

 5. ineke monster

  Live Joke
  Allereerst de beste wensen voor een gezond levenslustig 2018. Verder dank voor al het inzichtelijke , dat je steeds stuurt. Het geeft steeds weer stof tot overdenken. Regelmatig lees de teksten weer, omdat ze altijd wel iets toevoegen.aan verschillende emotie’s.Het is gewoon fijn om je blogs te lezen . Liefs Ineke Monster

 6. marie jeanne

  Dankje Joke voor de steeds zo wijze woorden die een enorme diepgang hebben. Ik wens je een gezond en vernieuwend 2018! Liefs, Marie Jeanne

 7. Hanneke.Jansen.

  Dank je Joke,
  dat ik telkens weer ,als ik de fluisterbrief lees, binnen warm en stil wordt.
  Veel liefde rust en kracht gewenst.

  Hanneke. 8jan 2018.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s