Heb je wel gehoord van de zevende zeven

Het ritme van zeven leidt naar de zevende sprong – de verbinding van Liefde en Verbondenheid in Vrijheid – maar iedere vorm van on-ritmisch leven, dus ook ordeloos denken, voelen en willen, stoort het innerlijke ritme en daarmee de gezondheid.

Zeven is in oude culturen een heilig getal, de zeven is immers opgebouwd uit de drie (these, antithese, synthese) en de vier (moeder, vader, dochter, zoon). Zeven staat ook voor zeven dagen in de week, zeven perioden of incarnaties van Moeder Aarde maar ook voor de zevenvoudige mens. Altijd weer omvat dit zeven stappen….

De mensheid is nog in-wording en nog niet in staat het universeel bewustzijn ( het scheppend al-bewustzijn) te kunnen bevatten. Een van de kenmerken van het hogere bewustzijn is, dat onze innerlijke geest die steeds meer vrij gekomen is op een hogere wijze in ons werkt en spreekt. Dat betekent dat we in de toekomstige tijd niet alleen veel meer zullen begrijpen en veel meer wijsheid en liefde zullen bezitten, maar dat er ook een steeds sterker wordende scheppende, schenkende kracht van ons uitgaat. Dat hogere bewustzijn noem ik ‘het Christusbewustzijn’, daarvoor moeten we echter hard werken aan ons innerlijk en onze ziel ‘scholen in liefde’!  Dat vereist moed en zelfkennis.

De ontwikkelingsweg van de mens kunnen we daarom wel beschrijven als een proces van een steeds groter wordend bewustzijn. Een proces waardoor in mensen – door werk aan zichzelf – stap voor stap een nieuwe, diepere laag in het bewustzijn opengaat. Op die weg maken wij mensen zeven verschillende stadia van bewustzijn door….

Het kosmische wezen dat wordt aangeduid met de naam ‘Aartsengel Michael’ wordt beschreven als ten nauwste verbonden met de bewustzijnsontwikkeling van de moderne mensheid. Wie is deze aartsengel?

Aartsengel Michaël is de aartsengel van de Zon

Wanneer er een Michaëlperiode aanbreekt (en de huidige begon in 1879) en Michaël ons leiding gaat geven, moet de mensheid zich voorbereiden op een turbulente periode. Want Michaël is de grote schoonmaker en puinruimer. Hij ruimt oud karma op; hij helpt ons, ons bewust te worden, waar we nu wel wat aan hebben en waaraan niet.  Juist in deze tijd brengt deze leidende Tijdgeest ons op een weg waarop we ‘volwassen’ kunnen worden en menswaardig met elkaar leren omgaan. Daarbij zullen we ons meer en meer gaan losmaken van (uiterlijke) autoriteiten om onze innerlijke zon te kunnen ontdekken. Het innerlijke Weten, dat wat in ons leeft vergt van ieder van ons te leren denken met het hart en te voelen met je verstand.

tekst gaat verder onder de afbeelding

 

Michaël wil ons denken opnieuw met ons hart verbinden,                                                              zodat wij weer leren denken met ons hart

Van de zeven aartsengelen Aartsengel  wordt Michaël Heer van de Zon genoemd. Alle zeven aartsengelen zijn immers verbonden met één van de planeten; ook zijn ze verbonden met de dagen van de week:  Michaël (natuurlijk) met de  Zon en de zondag en b.v. Gabriël met de Maan en de maandag waar we in de vorige cultuurperiode mee verbonden waren. Als je verbonden bent met de Zon, ben je wellicht de grootste der aartsengelen. Vandaar dat Michaël als Heer van de Zon nauw verbonden is met Christus die immers de grote Zonnegeest is.

De zondag – de dag van Michaël – kun je zowel als het einde van de week beschouwen, als het begin van de nieuwe week. Bij de terugblik op je dag of je week kunnen herinneringen langskomen die je herinneren aan de nu voorbije wereldweek en je bewust worden wat de voorbije week je heeft gebracht. Maar de zondag is ook het begin van de nieuwe week: Michaël bereidt ons in deze tijd dan ook voor op een heel nieuwe ontwikkeling die op zondag, het begin van een nieuwe wereldweek of zo je wil staat aan het einde van de week, afhankelijk van hoe jij de zondag beleefd.

Het wordt ons steeds duidelijker dat de zeven inwijdingsstappen die zich vroeger voltrokken op mysteriescholen, nog steeds – maar nu voor ieder mens die zich wil leren verbinden van hart tot hart – behulpzaam zijn bij onze (innerlijke) processen. Esoterisch gezien kent men zeven inwijdingsgraden. Inwijdingsgraden die over vele levens heen kunnen reiken en een uitbreiding van het ‘bewustzijn’ betekenen. De zeven inwijdingsstappen op de oude en geheime ‘inwijdings– of mysteriescholen’  wijdde de leerlingen stapsgewijs in. Zij werden ingewijd in de geheimen van het leven op aarde en van de geestelijke wereld. In deze scholen onderscheidde men destijds zeven ‘inwijdingsstappen’ die omgevormd naar de tijd waarin wij nu leven er op de volgende wijze uit zouden kunnen zien als de zeven grote thema’s van het leven:

1. De raaf
Je leert geestelijk kijken, je leert dat er geen toeval bestaat en dat overal achter alle dingen een heilige toestand is.

2. De occulte, de verborgene
Je trekt je terug in de verborgenheid van de mysterieschool. Je leert zwijgen en luisteren. Je leert meesterschap over je emoties krijgen. Je oefent in zelfbeheersing.

3. De strijder
Je gaat de strijd aan met de donkere schaduwkant in jezelf, je leert die stap voor stap loslaten.

4. De leeuw
Je leert je angsten loslaten en te transformeren. Je leert met kosmische energie omgaan. Er is een proef, waarbij je hoofd in water wordt gehouden totdat je bijna stikt. Hiermee laat je zien dat je je angst hebt losgelaten. Van dit ritueel is de doop afgeleid.

Dit zijn de lagere inwijdingen. Dit gebeurt groepsgewijs.
Daarna zijn er de hogere inwijdingen die individueel plaatsvinden.

5. De volksnaam
Je wordt verbonden met de aartsengel van je volk, je krijgt te horen wat de opdracht en taak is van je volk. Via deze 5e inwijdingen kan de aartsengel leiding geven.

6. De zonneloper, de zonneheld
In Egypte werd het lichaam in een sarcofaag gelegd, gedurende drie en halve dag, de lichamen laten dan los. Je krijgt dan een uitgebreide bijna-dood-ervaring. Je ontmoet dan een stralende gestalte.

7. De vader
Dit is een geheime inwijding, deze wordt niet door een priester uitgevoerd maar door de geestelijke wereld. Het kruinchakra wordt opengetrokken en de Goddelijke Geest kan door je heen spreken. Je bent dan een Avatar. Dit is een wetende.                                                                  In Maria Magdalena is een meesteres belichaamd; De 7 demonen zijn vanuit het ego verdreven, er zijn 7 inwijdingsstappen afgelegd; zij is de vrouw die het Al kende!

De zeven ” knopen” of inwijdingsstappen van Maria Magdalena op onze weg naar gelijkwaardigheid zijn: 

1. De duisternis
2. De begeerte
3. Onwetendheid
4. Doodsangst
5. Gebondenheid aan de fysieke wereld
6. De bekrompenheid van het denken in fysieke termen
7. De kennis die oprijst in toorn en wrok

Ik raad je aan hierover te gaan lezen, een aanrader is b.v. Inwijding – Elisabeth Haich maar ook over Maria Magdalena zijn veel mooie boeken te vinden in de boekwinkel. 

 

tekst loopt verder onder de afbeelding

Onder inwijding of initiatie verstaan we het proces van werken aan ons zelf, de weg naar binnen gaan, afdalen in de diepte van de ziel, opdat het verborgene aan het licht komt. Een proces dat vele kleine en soms ook grote stappen kent, gericht op groeien in innerlijk én geestelijk bewustzijn. Dit hogere bewustzijn schenkt ons een nieuw weten over wie wij zijn en opent de poorten naar het Hoger Zelf, naar de Geest in de mens. Elke fase ontsluit een poort naar datgene wat altijd onbereikbaar leek. Het is net als het leren lopen van een kind, het lukt alleen door regelmatig te vallen en nog vaker opstaan.

Dit brengt ons bij de essentie van inwijding: opnieuw geboren worden en de mens worden die denkt, voelt en handelt vanuit hogere wijsheid én Liefde, die Liefde ontvangt en deze zelf weer schenkt aan het leven, aan mensen, dieren, natuur, natuurwezens, engelen en Moeder-aarde.

© Joke – fluisteralsjeblieft

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s