Met Sint Jan draait het blad zich om

Het derde deel van deze kleurencyclus wordt geleid door de energie van de blauwe Aap. In deze golf vindt tevens de zomer-zonnewende plaats. De zon is steeds hoger geklommen en na de zonnewende of langste dag worden de dagen weer korter en de nachten langer. Alles in de natuur heeft zijn hoogtepunt bereikt. De vruchten en granen (in onze ziel) beginnen te rijpen. Er is een oud gezegde dat luidt: ‘Met Sint Jan draait het blad zich om.’ Dit geeft die langzame verandering in de natuur prachtig weer. Het Sint Jansfeest op 24 juni is ook het midzomerfeest, al vindt de officiële zonnewende en start van de zomer al op 21 juni plaats….

Elk mens wordt geboren met een soort rugzakje dat vol zit met vooralsnog geheime opdrachten. Het is prachtig als dat rugzakje helemaal geopend kan en mag worden. Immers alle goudschatten mogen het daglicht zien. In de periode tot ca. onze 28e verjaardag wordt alles in het leven daartoe geleid dat de wetten van karma volop in werking kunnen treden. Je zou kunnen zeggen dat ons leven wordt voorbereid voor de periode dat het toneelstuk wat zich daarna ontvouwen gaan in orde wordt gemaakt.

Wat kan de ontmoeting tussen Kim en Trump ons leren over de waarde van het historische akkoord in de tijd dat we langzaam maar zeker de zomer zonnewende (21 juni) naderen?

de Mantel der Liefde

In deze kleurencyclus worden we uitgedaagd evenwicht te scheppen, terug te keren naar het midden. In de afgelopen witte golf waren we via de media getuige van het ontmoeten van twee leiders op het eiland Sentosa bij Singapore. Het ging daarbij om een ontmoeting tussen Kim Jong-un en Donald Trump die op dinsdag 12 juni 3.00 Nederlandse tijd een historisch akkoord hebben getekend tussen de VS en Noord-Korea over de nucleaire bewapening van Noord Korea. Karma en/of karmische ontmoetingen leren dat we niet verder komen als we ‘waarom’ vragen stellen, maar dat we ons moeten bezinnen op de vraag wat we van gebeurtenissen kunnen leren, ook in ons eigen leven zijn we beter af als we ‘waartoe’ vragen stellen. Karma (tussen mens en mens of tussen land en land) vergt dus een zeer gedegen voorbereiding. Het historische ligt er naar mijn gevoel in dat streven naar oplossingen voor karma niet uit de weg is gegaan. Bewust of onbewust werken aan herenigingsstrategieën gaat traag. Karma is niet meedogenloos, maar het is gericht op groei, inzicht, bewustwording en liefde. En dat kan ingrijpende veranderingen met zich meebrengen. Als we de tolerantie kunnen opbrengen bewegen we mee aan de inzet voor ontwapening. Laten we eens kijken naar het tijdstip van ontmoeting: in de kleurencyclus van Slang, de witte spiegel golf op een rode Slang dag/toon 8. Het getal 8 is opgebouwd uit twee helften, twee keer vier of zeven plus één. De lemniscaat staat in het teken van de wezenlijke balans tussen mannelijk en vrouwelijk in de tijd van de nieuwe mens.

Op dinsdag 12 juni (kin 125) waren we weer terug bij het thema van de kleurencyclus; de creatieve energie begint nu in de richting van manifestatie te gaan waarbij de creatieve energie wordt omgezet naar ons eigen melkwegstelsel, ons innerlijke vuur. Het vervolg van die ontmoeting wordt mede bepaalt door het inzicht in de eigen levensthema’s en de geschiedenis tussen beide landen. De huid vernieuwen, sommigen doen daar gemakkelijk over, dat is het niet. Verlangen draagt de kernwoorden passie, intens en vuur; verlangen dient het verbinden (evenwicht) van de innerlijke en de uiterlijke wereld. Spirit met je fysieke lichaam en inzicht vinden in de te nemen stappen.

Alles begint met een vraag. Jouw vraag.

In het ritme van de natuur naderen we tevens langzaamaan de zomerzonnewende. De langste dag van het jaar is 21 juni. De zon staat dan gedurende vier dagen op haar hoogste punt aan de hemel. Zij gaat weer bewegen op 24 juni, st. Jansfeest is daarmee de tegenpool van de kerstnacht. Het uiterlijke licht en de uiterlijke zonnewarmte staat hier tegenover de geboorte van een nieuw innerlijk licht in de diepste duisternis. Om ons zelf niet teveel te verliezen – in zelfgenoegzaamheid, in oppervlakkigheid of extase (buiten jezelf raken) – is het essentieel juist in de Sint Janstijd ons bewust te worden van ons eigen ‘innerlijke licht’. Sint Jan geeft betekenis aan het bewustzijn van het Ik. De liefde die we ontvangen van de zon is het begin van deze kiemkracht, de Yinkracht . In de zomer wordt er iets in ons gezaaid. Namelijk de liefde.

In het ritme van Tzolkin start op maandag 18 juni 2018 de blauwe Aap groeigolf: Link: https://wp.me/p2XSLz-12I

Elk mens is én blijft verantwoordelijk voor de eigen liefdesgeschiedenis en het samen opbouwen van een relatie. Dat is een hele kunst voor iedereen en een belangrijke leidraad in je leven die je brengen kan bij je eigenheid. Als we bereid zijn vragenderwijs op weg te blijven kunnen we in de communicatie samen betekenisvolle ruimte vinden. Ruimte die in staat is werkelijk verbinding te maken met onszelf en met de ander biedt ons bij uitstek de gelegenheid die andere taal te leren. De taal van ons Hart ons inlevingsvermogen versterkende. Sommigen noemen dit empathie anderen compassie – belangrijk lijkt mij dat je voornamelijk durft te kiezen voor de gulden middenweg.

In een wereld vol ontdekkingen en onvolwassenheden begint alles met je zelf en je eigen naam. Dicht bij je eigen gevoel blijven, intens beleven, ontdekken welk gevoel van jou is en welk gevoel je over hebt genomen van een ander is knap lastig. Verbind eens je naam met het woord ‘ik’ bij het reizen door je lichaam en neem gewaar of je voeten op aarde staan die jou gedurende dit leven dragen. Bevatten je voeten evenveel ‘ik’ als je handen, rug of nek? Gebruik goed al je zintuigen en als je overal in je lichaam geweest bent met aandacht van je ‘ik en je naam’ heb je jezelf in balans gebracht en kun je doelgerichte keuzes maken die op dit moment bij jouw zielsplan passen. Vanuit Diepe gewortelde Oerkracht. Dit is een fijne oefening, een soort familieopstelling in het klein die je kunt verdiepen door je inzicht in de tonen in relatie tot je gewrichten in je eigen geboortegolf.

Het hart wacht op verbinding, het wacht geduldig af tot we haar impulsen volgen gaan en ons open stellen voor wat de ander raakt en deelt. Durf in zelf-tevredenheid je te manifesteren, zonder gebruik te maken van het vangnet wat schijnzekerheden je biedt. Wees open en eerlijk met jezelf, met anderen, en laat alle mooie bewustzijnskrachten naar buiten uitstralen doorheen je poriën. Laat het licht, laat de zon je verwarmen en hanteer deze energieën in creativiteit; blokkeer jezelf niet! Kijk in de spiegel; aanvaard jezelf innerlijk en uiterlijk; jij bent de liefde van jezelf waard.

Dat vuur, die LiefdesEnergie wil stromen. Een goede doorstroming leidt tot alertheid en bewustwording van je lichaam met alle emotionele onderdelen ervan. Je huid en je handen, maar ook je intuïtieve waarneming scherpt zich aan en naarmate je vordert met het uitzuiveren van je emotionele lichaam van oud-zeer en/of beperkende geloofsovertuigingen uit het verleden, voel je je letterlijk lichter in je vel. Zorgen wegen niet meer zo zwaar en je begint er jonger en vitaler uit te zien.

Samenvattend voor de komende tijd is het energetisch evenwicht van belang – aanwezig blijven in je eigen huis – Raak thuis in de taal van je eigen lichaam zodat je sneller de balans kunt herstellen. Streel de natuur en voel je opgenomen in je Zelf – kom tot wasdom – en oefen het omzetten tot zaad/vruchtvorming zoals nu ook in de natuur plaatsvindt. Wat trekt jouw aandacht?

Onder de afbeelding Nog een keer equinoxen en zonnewende

Door de cyclus van de Zon hebben we een oriëntatiepunt, een referentiepunt van waaruit we ruimte en tijd kunnen meten. De zon komt op in het Oosten en gaat onder in het Westen – de zonnewenden voorzien ons van ons Noorden en Zuiden. Elk van deze wind-richtingen heeft een eigen kleur, net als een piramide vier zijden heeft en ons jaar vier seizoenen.

De kleur blauw (nu de blauwe Aap naar blauwe Nacht) is de plaats waar we ons ego verliezen en beginnen op te gaan in het grotere geheel – ontdek hoe samenwerkingsgezind jij bent en vind inzicht in jouw bereidheid compromissen te sluiten – op je inwijdingsweg waarin de overgave van de oude ik-gerichte natuur centraal staat en uiteindelijk de bekroning als gevederde slang die dan zijn plaats inneemt als actief strijder van het licht.
Nu nog, In stilte (vooral vlak voor het slapen gaan) maar ook in dromen zijn we dichter bij ons gevoel. Zo bezien is de Nacht de adempauze in het midden om in balans te komen en te blijven.

We vergeten heel gemakkelijk dat zich in de Nacht heel belangrijke processen afspelen, ook al wordt het ‘ergens een nachtje over slapen’ veel gepraktiseerd. Het blijkt uiterst vruchtbaar om iets wat eerst moeilijk oplosbaar leek, zonder oordeel of besluit tot de volgende dag te laten rusten. Na een nacht slapen is dan een veel objectievere verhouding ontstaan, je bent minder emotioneel betrokken en de oplossing dient zich gemakkelijker aan, vaak met een grote evidentie. Ons lichaam is onze bondgenoot zoals dromen de oertaal van het leven spreken. Archetypen. Een oeroud weten wat steeds weer op unieke wijze opduikt als innerlijke gidsen op je levensreis. Vergeet niet dat lachen geZONd is…

© Joke – fluisteralsjeblieft

Advertenties

2 gedachten over “Met Sint Jan draait het blad zich om

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s