Ruimte maken voor de dans

De kalender van het oud-Egyptische nieuwjaar heeft als markeringsdatum 26 juli op het moment dat de Aarde, Zon en Sirius op één lijn staan. Sluit de Maya kalender voor jou hierbij aan dan begint ook voor jou een nieuw jaar om aan emoties te werken met het hart als LeidsVrouwe.

Het principe van wederkerigheid

Deze tijd van vakantie, van hitte en van droogte vraagt vooral om te blijven oefenen een meer vrouwelijke, overstijgende en holistische manier van denken te leren. Dat is niet nieuw, alle religies zijn erop gebaseerd. In alle tradities geldt dat we alleen tot godskennis kunnen komen als we zelfkennis verworven hebben, op dezelfde manier als we alleen door zelfinzicht de weg vinden naar compassievol handelen. Synchroniciteit laat je zien en vooral voelen dat alles met alles verbonden is. Hou eens een dagboek bij om de toevalligheden die in jou leven plaats vinden beter en sneller te kunnen herkennen. Leven in de geest, het NU, vraagt aanvaarding van het vrouwelijk principe van dood en wedergeboorte. De ontwrichting van onze cultuur kan worden gezien als het voor de dag komen van de geest, dit kan naar het vrouwelijk leiden waardoor je in je hart ruimte creëert voor contact en het principe van wederkerigheid. Compassie brengt begrip in een situatie als we meer moeite gaan doen om standpunten van anderen te gaan begrijpen. Emotioneel volwassen worden!

Het is immers niet vanzelfsprekend dat we in  het h*eden aanwezig zijn met volle aandacht, met al je energie en met heel je hart. Aanwezig zijn in het NU houdt de integratie in van al onze delen: de kindziel, de vrouwelijke en de mannelijke pool die ervaren kan worden als een dynamische relatie tussen tegengestelden. De oosterse visie van yin en yang of de meer westerse benadering die (helaas) voornamelijk in mannelijke symboliek is overgeleverd. De vrouwelijke symbolieken, dus voorbij het grote aantal eetstoornissen of alcoholgebruik, brengt ons bij de innerlijke leidsvrouwe waardoor ons leven boeiender en krachtiger wordt. Liefde is bij jezelf zijn, dus bij je gevoel zijn en evenwicht vinden. Daarbij is het belangrijk dat we voor een focus (concentratiepunt) kiezen met passie en onze levensmissie (onze zielstaak) als hoogste waarde. https://wp.me/p2XSLz-155

De wijsheid van vrouwen gaat de diepte in, mannelijke kennis gaat meer de breedte in. Welke route je ook kiest, het vraagt om leiderschap, moed en visie trouw te leren zijn aan het Ene Hart en een teamspeler te worden.  Daarbij gaat het om de combinatie van verbeelding en gevoel voor het juiste moment – die taak is universeel en draagt tegelijkertijd voor ieder van ons een geheel eigen en individuele kleur. Ieder van ons heeft immers een geheel eigen en uniek mengsel meegekregen naar dit leven op aarde vanuit de planetenssfeer. Alleen al daarom kun je zeggen dat er niemand anders op aarde is zoals jij!

Vrouwelijk leiderschap gaat over de authentieke mens worden die je bent en je unieke, individuele kracht te herkennen. Hoe zet je jouw vrouwelijke kwaliteiten, zoals communicatieve vaardigheden, inlevingsvermogen en een langere termijn focus, optimaal in? Het bewustzijn van de Grote Moeder is historisch gezien het bewustzijnsniveau dat vooraf gaat aan het ontstaan van de polariteit in het menselijke denken, herinner jezelf….. en vraag hulp bij het integreren aan de tovenaar. Zij is de jaguar, de sjamaan of tempelpriester(es)  die naar verluidt visionaire krachten bezat en deze goddelijk geïnspireerde uitspraken vertaalde. Sommigen zien de jaguar als familie van de katachtigen waartoe b.v. ook de tijger behoorde en de inheemse riten rondom kruiden en medicinale planten in dienst van genezing. Hoe dan ook zij waren het die  je kleine wil in overeenstemming kan brengen met de grotere wil op je weg naar meesterschap over drama en emoties.

Witte Hond opent de deur naar de nieuwe bestemming van de mensheid

Het vernieuwende leiderschap wat nodig is vraagt veel meer om vanuit compassie te te kijken naar het grotere geheel en is gericht op verbinding in plaats van uitsluiting. In een maatschappij waar mensen verder dan ooit van zichzelf verwijderd lijken en waar individualisme hoogtij viert, zijn we vergeten dat wij allen onderdeel zijn van een groter geheel. Leiderschap tonen is synchroniciteit volgen (zie vorig artikel) koersbepalend handelen tot meer verbinding van denken met je hart en voelen met je hoofd ontwikkelen.

 

 

8-8-2018 magische leeuwenpoort of sporen van Egyptische invloed in de mayakalender?

Zoals je wellicht weet is ons tijdvak, het vijfde na-Atlantische tijdvak. Dat houdt in dat dit tijdvak het Egyptische tijdvak spiegelt:  onze tijd is op een bepaalde manier een herhaling van het Egyptische tijdvak. Dat is volgens mij de reden dat sommigen de maya kalender op 26 juli laten aflopen en er een activering plaatsvindt op 8-8 wat de leeuwenpoort genoemd wordt. Was er toen een grote aandacht voor het lichaam, mogen we dit nu verdiepen door aandacht en zorg voor de ziel…..

 

de eerste sjamanen waren vrouwen

 

Augustus wordt astrologisch bezien verbonden met het sterrenbeeld leeuw en de tegenstelling tussen idealisme (vuur) en realisme (aarde).

Hoe dan ook, het getal 8 (zeven plus een) brengt ons in een nieuwe fase – een mooi voorbeeld van de heiligheid van getal 8 is de Lemniscaat. De Lemniscaat staat in het teken van de wezenlijke balans tussen mannelijk en vrouwelijk in de tijd van de nieuwe mens. De mannelijke Duisternis en de vrouwelijke Nacht integreren omvat bij het ouder worden het integreren van de eigen schaduw en de integratie van de anima en animus, die min of meer staan voor gevoel/intuïtie en ratio.

Historie én Herstory wordt OurStory

Leven in de geest, het NU, vraagt aanvaarding van het vrouwelijk principe van dood en wedergeboorte. Wie bereid is bij het schrijven van Her-story het in balans brengen van het mannelijke en het vrouwelijke in alle opzichten te bekijken, ook je religieuze bagage en het christendom vind de Grote Moeder. Aan het begin van alle religies staat de grote godin die in alle tradities bekend is onder andere namen. Ze wordt Isis genoemd, Sophia, Maria, Wijsheid of Gnosis. Sophia is de Moeder van het Al, zij wordt door mensen Liefde genoemd. Heel nieuwsgierig ben ik naar wie jij als Grote Moeder beleefd en of je haar op je weg naar het her-schrijven van jouw geschiedenis bent tegengekomen.

Laten we mild zijn naar al die verschillende tradities, visies en aannames en compassie beoefenen. Compassie is een vaardigheid die je kunt oefenen, net als dansen of zingen in de regen of luisteren met een open hart en lerend onderweg blijven. Leren aan elkaar helpt ons begrijpen dat  compassie voor jezelf niet veel anders is dan compassie voor een ander mens, dier of milieu!  Compassie leert je denken met je hart opdat je denken doorstraald wordt door verwondering, warmte en liefde.

Het heden is de toekomst van je verleden
in de schoonheid van het moment ligt je kracht….

Hopelijk straks, als de frequenties van de Leeuwenpoort ( 8 augustus) en de komende nieuwe maanstand ( 11 augustus) zich gaan roeren dat het water (maan)  in beweging komt maar als mars de veroorzaker is zullen we werkelijk anders mogen leren omgaan met Moeder Aarde, met meer compassie vragen wat zij van ons vraagt en ons eerbiedig en aandachtig met de natuur verbinden. Daarmee laten we zien hoe de natuur ons tot gids kan worden op onze inwijdingsweg.

© Joke – fluisteralsjeblieft

bij de cyclus van rode Aarde – witte Hond – blauwe Nacht en gele Krijger ……zie dagfluisters en let op de zgn hondsdagen!

 

Advertenties

Een gedachte over “Ruimte maken voor de dans

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s