Het archetype van de Krijger in de positieve, lichte zijde kan een enorme krachtbron vrijmaken als je de energie goed weet te gebruiken. Deze zestiende van de twintig dertien dagen groeigolven in Tzolkin draagt wederom de naam van de toon 1 van de groeigolf. De gele Krijgerenergie staat in de kleurencyclus van de rode Aarde, witte Hond, Blauwe Nacht en deze gele energie draagt de kracht van rijping.

Rijpen aan de eigen ervaringen die b.v. in deze cyclus bij jou om aandacht vroegen. Was je alért genoeg om de synchroniciteit te ontvangen. Lukte het jou om in compassie aanwezig te blijven en heb je ruimte kunnen schenken aan de ontwikkeling van je Sacrale Identiteit. Wat voel je nu…..

In plaats van de vraag’waarom’ kunnen we leren de vraag te stellen ‘wat nu?’ of ‘waartoe’….Iemand met vaststaande antwoorden vreest de vraag of vreest dat de vraag nooit te beantwoorden zal zijn. Het vaste weten moet uit alle macht vastgehouden worden zodat paniek en angst niet zal toeslaan.  Het innerlijke weten wordt daardoor onderdrukt en de intuïtie kan niet voldoende gevolgd worden.

Vragen stellen is heel natuurlijk en noodzakelijk voor het rijpen aan onze ervaringen

De gele Krijger in ons allemaal is de kosmische krijger die doortastend de juiste vragen stelt. Gele krijger is een krijger voor de geest en zijn planeet is Saturnus. De energie van gele krijger kan soms toestaan om gedomineerd te worden door anderen of ‘misbruikt’ te worden in relaties. Maar het omgekeerde kan ook. Deze gele energie heeft maar al te vaak informatie/energie van anderen geabsorbeerd en heeft het dan nodig om alles even alleen te verwerken. De vruchten kúnnen niet eerder geplukt worden, omdat zij een tijd van rijping nodig hebben, voordat ze geoogst kunnen worden en rijp zijn om te eten. De antwoorden waar we iets aan hebben en die ons geestelijk rijker maken, zijn namelijk de antwoorden die van binnenuit, na een tijd van rijping, in onze eigen ziel opkomen. Dat is een noodzakelijke voorwaarde voor het ontwaken van de krachten van het hoger zelf in ons. Spring jij in de bres voor een groter goed?

(afbeelding varens die als vraagtekens naar het licht toegroeien)

 

Maar hoe doe je dat dan wel: van binnen zoeken naar een antwoord op je vragen?

Leren begrijpen. Antwoorden op je vragen zijn niet altijd meteen voorhanden. Geduld ook. Belangrijk is dat je daadkracht inzet en niet blijft wachten tot je klaar bent en al je onzekerheden kwijt bent, al je twijfels hebt overwonnen. Met biografiewerk ga je vanzelf de weg naar binnen en ontdekken wat er in je rugzak verborgen zit. Wacht dan ook niet langer tot ‘ze’ het gaan doen, of ‘ze’ je vertellen wat en wanneer jij aan de slag mag gaan. Toon je kracht en gebruik die volledig. Luister naar wat anderen te vertellen hebben. Daar kun je van leren, daar kun je verder mee komen. Door de diepe ervaring van het unieke van alles om jou heen groeit jouw innerlijke gevoel van eenheid en verbondenheid. Eenheid en verscheidenheid vallen zo samen in jou.

Innerlijk leiderschap door integratie van mannelijk en vrouwelijk

Ieder mens leeft met vragen, twijfels, drempels en ook met weerstand om tot realisatie te komen. We kunnen onze vragen niet goed beantwoorden als we niet beseffen dat we burgers van twee werelden zijn. De aardse en de hemelse (of geestelijke) wereld. Ons lichaam én ons hoger-ik. Net zoals ons lichaam één is, zo is het universum één groot geheel.

Breng voor jezelf eens in beeld hoe jouw angsten voor verandering eruit zien. Schrijf de woorden die in je opkomen in een schriftje. Teken het. Maak een collage. Werk met kleuren die passen bij jouw emoties en doe dit vaker. Dertien dagen leven met een thema. Dat is de gedachte van Tzolkin om zo te ontdekken hoe het in jouw leeft en waarheen het jou brengen wil. Ook deze energie komt elke 20 dagen bij je langs, zoek je jouw relatie ermee weleens op en gebruik je de fasen en jaren die ik je gaf ook om in Tzolkin op te zoeken? Stel je vragen en zet je creaties op de stroom. Vouw na deze dertien dagen (dat is rond 20 mei) elk vel tot een papieren bootje. Neem afscheid van de energie die je vasthield met een ritueel. Wat domineerde jou en wie domineerde jij? Leer dat je kunt sturen, dat je je eigen levensbootje zelf sterker kunt maken in je eigen tempo. Dan ontstaat ruimte voor je droom, een ruimte waarin je je overal thuis kunt voelen. Op elke plek en in elke omstandigheid draag je immers je Thuisplek met je mee. Ervaar dat je kunt mee bewegen. Voel welke mogelijkheden jij bezit om een bijdrage te leveren aan de Planeet waar je op leeft. Ga op avontuur als Wereldburger en neem zelf actief deel. De dingen die je mee hebt moeten maken waren noodzakelijk voor een hoger doel, ook al is het op dit moment voor jou misschien niet mogelijk om dit te zien. Volg de stem van het innerlijk weten net zolang tot er puntjes staan op de ï…..

 

“Gratitude unlocks the fullness of life. It turns what we have into enough, and more. It turns denial into acceptance, chaos to order, confusion to clarity. It can turn a meal into a feast, a house into a home, a stranger into a friend. Gratitude makes sense of our past, brings peace for today and creates a vision for tomorrow.”

Melody Beattie

 

Gele krijger is symbolisch verbonden met Gier. Vogels kunnen ons een boodschap brengen, juist op dat ene bijzondere moment, dat je het niet verwacht. Hun gezang en hun vleugelwieken maken de wereld om ons heen immers vrolijk en levendig. De meeste tijd brengen zij in de lucht door en werken daarom ook samen met de lucht-elementairen, de elfen en sylfen. Ze brengen luchtlagen in beweging en klanken naar de geestelijke wereld die ze met Liefde vult en terugzendt naar de dieren op het veld. Onderschat vogels niet….

Sta eens stil bij ‘de geest in alle dingen’ – wordt je bewust van het vallen en het weer opstaan. Wie kan vallen kan ook leren weer op te staan en zo gaandeweg juiste klanken voortbrengen. Hoor de verandering in je stem en begrijp dat nu een hogere wijsheid binnenkomt. Deel het krachtig en liefdevol en voel hoe je innerlijke kracht toeneemt door het overwinnen van weerstanden en het doorstaan van beproevingen. Je kent naast het vaderland (geest) nu ook het moederland (aarde). Je komt thuis in jezelf.

© Joke – fluisteralsjeblieft

Met een biografische blik in samenwerking met Tzolkin leer je kijken en nieuwe aspecten van je leven en jezelf ontdekken….we reizen deze groeigolf van kin 196 naar kin 208 (gele ster) met op dat 2 (rode aarde) en dag 8 (blauwe nacht)  gapdagen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s