In de eerste helft van ons leven staat de opgave centraal om ons met de aarde vertrouwd te maken en een eigen plaats op aarde in te leren nemen. Verbindt je weer met haar hartslag, open je hart en vooral je ogen. Kijk om je heen en zet de eerste stappen om bij te dragen aan haar én jouw herstel. Samen kunnen we de balans herstellen en dat is nu belangrijker dan ooit!

Door je lichaam ben je verbonden met de natuur, met alles rondom je heen dat groeit, leeft, en ademt.

Als eind augustus de sterren vallen merken we hoe de dagen al weer korter worden.
In november toont de aarde meer en meer haar fysieke begrenzingen. De bladeren vallen,  Het landschap wordt wijd, de hemel is hoog. Het is de maand waarin contrasten van licht en  duisternis groter worden. De warme kleuren van de herfst, ik hou ervan….

Sinds oertijden ademt de mens mee met het ritme van de aarde. Door de tijden heen is die verbondenheid met de goddelijke werkzaamheid en leven met de natuurwetten van onze aarde meer en meer verloren gegaan. En juist dát is wat ik al schrijvende en delende graag wil wakker wil kussen, ook in jou….

Lief mens, in deze korte tekst deel ik met jou een aantal persoonlijke ervaringen en wil ik jou als lezer en lezeres bedanken voor het lezen, voor de energie die je terugstuurt, maar vooral voel ik dankbaarheid naar de Aarde. De aarde draagt mij. De natuur kent geen oordeel. Zij steunt mij de Bloem in mij zichzelf te laten ontvouwen en het geduld van de Bomen te eren. Te sterken. En……het zonlicht – in alle diversiteit – laat mij stralen…..

De natuur: dat zijn ook wij!

Geef je over aan de aarde! Dat is de eerste stap om heel te worden. Een van de zinnen die afgelopen weken bij mij langs kwam. Dat is een normaal proces voor mij in reactie op het delen van mijn schrijfsels. Zo ontvang ik feedback waar ik mee verder kan.  Er waren er meerdere, ik stond immers open voor de verbondenheid, de verwantschap met de Aarde.  Een andere tekst was deze: De gezondheid van de Aarde en die van de mensheid gaan samen op.

Weer een ander stukje wat mij aanraakte was dit: Het is wanneer je basisveiligheid ervaart dat je de innerlijke stem van je hart kunt horen, duidelijk hoorbaar, alsof het het lied van een vogel is. Je kunt ook het geduld opbrengen om dingen op hun eigen manier te laten ontvouwen en ontwikkelen. Volg het ritme van de aarde en heb compassie met jezelf. Zelfs als je je soms verloren voelt in angst, in kou, in onwetendheid, heb je een groot licht binnenin je en de aarde verwelkomt jouw licht en verwelkomt jou.

Ook las ik een interview met de kleine moedige vrouw Rigoberta Menchú Tum, die vanuit de Maya kosmologie leeft. Op de vraag aan haar ‘wat is natuur’ antwoordde zij dat voor haar de natuur de samenkomst van levens vertegenwoordigd, van tijden en vooral van personen die samen een weerklank vormen van het leven. Wij zouden geen ‘leven’ zijn als we niet zouden delen met anderen.

Ons westerse gefragmenteerde denken kent zij op geen enkele manier; verbondenheid met alle leven is haar vanzelfsprekende waarheid…..

Ik voelde dat ik het artikel wat ik vorig weekend met jullie deelde, nog een keer wilde delen. Het schrijven heeft me zelf zoveel gebracht dat ik zó hoop dat het jullie als lezers en lezeressen ook inspireerde om de natuur te gunnen je te vergezellen in je leven. De tijd is rijp voor een nieuw bewustzijn, waarin het vrouwelijke principe weer volledig wordt geïntegreerd. In onszelf en juist dát deel ik zo graag….Mens en natuur weer bij elkaar brengen door het bevorderen van bewustzijn dat wij niet alleen tijdgenoten zijn, maar ook deelgenoot zijn van de ‘Symfonie van het Leven’ dat is mijn passie….

https://wp.me/p2XSLz-1Na

Velen verbinden mij met schrijven, met Tzolkin en met tijdberichten (die ik niet schrijf!)  en veel minder met het biografisch klankbord zijn. Met luisteren en aangeven in welke periode van jouw leven de rode Slang energie actief was en aangaf wat je te doen stond.

De Schumann resonantie wordt ook wel de hartslag van de aarde genoemd. Resoneren heeft voor mij te maken met het (h)erkennen en toelaten van de compassie van Moeder aarde, met het opnieuw leren spreken van de taal van het hart. Met vertrouwen en overgave. Kijk eens naar de handen op bijgaand schilderij van Leonardo da Vinci en Madonna of the Yarnwinder wordt genoemd. Oorspronkelijk was het opschrift in het Italiaans: Madonna dei Fusi, ‘Madonna of the Spindles’ – het wevende aspect wordt hier belicht. In de kunst is zoveel opheldering te vinden als je de symbolieken verstaat, dit werkt door bij mij in het verstaan en toepassen van b.v. Tzolkin symbolieken.

Het spreken van de taal van het hart maakt dat het nodig is een bedding te maken voor het mannelijke. Vergeet niet dat het mannelijke dienstbaar is aan het vrouwelijke. De pijn van de mensheid ligt in het verloren geraakte vrouwelijke principe; de weg naar beneden opent een inwendige krachtbron waarmee we in het leven staan ‘als een huis. Door te bewegen met de oerbeelden en deze in beweging te zetten bekrachtigen we het vrouwelijke én het mannelijke in iedereen!

 

Het goede is dat je de balans tussen lichaam en geest kunt herstellen. En weer grip kunt krijgen op je gezondheid en vertrouwen in je lichaam. Dit begint met het erkennen van bedreigende gedachtes en gevoelens. Denk eens na over wanneer de klachten zijn begonnen. Wat gebeurde er in je leven toen je voor het eerst pijn kreeg? Had je in die tijd veel emotionele stress, of verdween er een andere klacht op het moment dat deze klachten begonnen? Herken je een patroon in je klachten? Dan is het nu, voor jou als lezer of lezeres, tijd om deze actief aan te pakken……

Bewegen begint bij het persoonlijke
Het commitment als Aardemens
Duurzaamheid van binnenuit
Liefde is daarin de drijfveer en de wegwijzer…..

@Joke

4 gedachten over “Het ritme van de aarde

  1. Joke . Je blogs /vlogs inspireren me altijd en zetten aan tot overdenken. om dichter in mezelf te komen. Jouw wijsheid brengt tot ander inzichten. je brengt vaak draadjes bij elkaar om te merken ,dat alles met alles verbonden is. Dank voor overdracht van kennis,

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s