De vraag naar het leven na de dood is eeuwenoud.

Steeds meer mensen komen tot het inzicht en besef dat er meer gaande is dan de tot nog toe bekende en besproken modellen van leven en dood – de betekenis hiervan wordt verruimd en krijgt steeds grotere inhoud en betekenis die overigens ook van invloed zijn op zielverbindingen.

Het doel van deze kijktip is inzicht en verdieping en biedt tools je eigen vermogen te vergroten, jouw Kracht van Creatie te hervinden op een wijze dat dit op een werkbare wijze te integreren is in je dagelijkse leven.Welkom!

Een oude wijsheid uit de tradities van de Amerikaanse indianen leert ons dat sterven een even zo intiem gebeuren is tussen de betrokkene en Moeder Aarde als een geboorte dat is tussen moeder en kind. Daarom zonderden oude mensen zich af als het tijd was om te sterven. Zij baden dan tot de grote Geest en dankten hem of haar voor het leven dat zij hadden genoten

Het is goed daarbij te bedenken dat deze wijsheid teruggaat naar de tijd van voor de leerstellingen van kerkvaders en voordat de zienswijzen van de wetenschap gangbaar werden in de negentiende eeuw.Deze tijd ligt ver achter ons. De moderne mens is de verbinding met de natuur, zoals de natuurvolkeren die kenden, volledig kwijtgeraakt, daar schreef ik al over ~ https://bit.ly/2s3nITG

Zouden we het proces van sterven weer kunnen gaan zien als een natuurlijk onderdeel van het leven?

Er zijn tegenwoordig veel boeken te lezen die vertellen over het stervensproces, over doodgaan en over het beginnen aan een nieuwe levensweg. Een heel mooi symbool voor sterven en voortleven of voor transformatie is de vlinder, de vlinder is het symbool van de ziel die zich uit het fysieke lichaam losmaakt en opstijgt naar hogere dimensies. Dit beeld maakt klip en klaar helder:

Liefde kan niet sterven……

Deze afbeelding ‘Geest van Bloemen’ genoemd is geschilderd door Harm, de geliefde van Hans die in gesprek is met Annemiek. Graag deel ik met jou de link naar dit mooie en ontroerende gesprek tussen twee mensen over het gemis, de rouw en de stilte maar vooral ook over de kracht van dankbaarheid en hoe je de brug kunt slaan voor een blijvende verbinding met onze geliefden……. https://bit.ly/2KPzNT8

Bezinning op de reis die onze gestorven geliefden maken – en die wij ook zelf eens zullen gaan maken -, kan ons troost geven en kan ons helpen om de blijvende verbinding met de gestorvenen te ervaren. Het is ook zinvol als je je verdiepen gaat in andere- en of vorige levens, in zielverwantschappen of Familierelaties. Dat bewustzijnsveld diep je je niet moeiteloos op, maar ontstaat vaak vanuit de verbinding met elkaar, waarin je je leerprocessen gepresenteerd krijgt om verkenning te doen naar wie je bent en wat je nodig hebt voor jouw ontwikkelingsweg.

Er wordt tegenwoordig vaak gesproken over zielverbindingen of het bewustwordingsproces van de zielsliefde. Daarbij kunnen we inmiddels twee groepen onderscheiden. Je kunt iemand herkennen vanuit een vorig leven waar je nog iets mee hebt uit te werken, dan ontstaan er gauw spanningen en problemen. Maar ook dat je iemand ontmoet en in de ogen kijkt en herkent. Je merkt dat je je vrij voelt en jezelf durft te zijn. Vaak zijn dat mensen die uit dezelfde sfeer in de geestelijke wereld afkomstig zijn waar jij ook vandaan komt.

Tegelijk hebben de meeste van ons geen herinneringen aan vorige levens, waarom niet? De Westerse traditie zegt, dat wij door het bad der vergetelheid gaan, dat wij het vergeten zijn bij de geboorte is eigenlijk een genade. Maar nu leven we in een tijd dat het het gordijn tussen deze wereld en de geestelijke wereld doorzichtiger wordt. Heel veel mensen hebben al ervaringen met deze wereld, zien engelen, hebben bijna dood ervaringen, zien gestorvenen, communiceren met gestorvenen enz.

Die verbinding krijg je in een werkelijk gesprek. 

De spirituele esoterische traditie zegt, dat ee in groepen incarneren. Want de mensen die ik in een vorig leven heb meegemaakt, daar heb ik nog het één en ander mee uit te werken. We gaan met z’n allen tot ieder van de groep weer thuis is en gaan gezamenlijk terug naar de aarde…. Het is heel leuk, leerzaam én verhelderend om de link naar het gesprek wat ik met jou delen wil ook te beluisteren en daarna de reacties op facebook (waar ik zelf geen lid meer van ben overigens) te bekijken:  https://nl-nl.facebook.com/ncrvdeverwondering/

 

© Joke – fluisteralsjeblieft

2 gedachten over ““Om Liefde die eeuwig duurt”

  1. Ik heb De Verwondering vanochtend al gezien en het gesprek zingt de hele dag door me heen, zo prachtig, zo waar! Fijn Joke dat je er extra aandacht aan besteedt!

  2. Jeeee Joke, Wat fijn je bericht. Ik was deze zomer op een bewust festival. Geraakt doordat ik ontdekte dat de mannen met wie ik een klik had en me verbonden voelde én de vrouwen die ik ontmoette waarbij ik diepe verbondenheid voelde op hun beurt ook weer contact met elkaar hadden! Nog nooit eerder ervaren…. Ik ga kijken! Liefs! PS hoe is het in Zeeland? Liefs upt Schalkwijk Utrecht 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s