In de periode vanaf maandag 16 december is de energie van de rode Aarde  52 dagen actief. Leiderschap gaat over mensen. Leiderschap gaat om zachtheid en liefde inzetten als kracht. In compassie je visie vertalen naar realiteit. Rode Aarde energie symboliseert onze aarde-kracht; rode aarde energie wil dat je synchroon gaat lopen met Moeder Aarde. Dat jouw centrum op één lijn komt met het centrum van de aarde. Er wordt gezegd, dat iedereen die met de Maya kalender werkt, meer en meer synchroniciteit in zijn of haar leven gaat ervaren. Maar wat is synchroniciteit en wat is leiderschap zonder contact met je voeten?

Er is niet zoiets als toeval, wat wij aanschouwen als een klein incident, ontspringt uit de diepste bron van lotsbestemming                               (Friedrich Schiller )

In deze kleurencyclus staat het thema ‘leiderschap’ centraal.

In deze kleurencyclus (rode Aarde, witte Hond, blauwe Nacht, gele Krijger) ontvangen we 4 x 13 = 52 dagen de tijd om hierover zelf visie te gaan ontwikkelen en je energie te aarden op Aarde. Allereerst door álert te zijn, het thema van de rode Aarde energie, vervolgens door compassie te aarden, als derde stap kun je inzicht vinden in wat het dichter bij elkaar brengen van je dag- en nachtbewustzijn je heeft gebracht en als vierde stap, de stap van het rijpen aan de eigen ervaringen, zijn je vragen van belang. Welke vragen heb je gesteld, hoe stel je eigenlijk vragen en daardoor richt je als vanzelf de aandacht naar hoe je luistert. Goede vragen zijn essentieel in elk gesprek. Met vragen open je een gesprek. Door vragen te stellen, neem je de leiding in een gesprek. Zo bezien vormt leiderschap het hart van je bestaan. Heb je genoeg energie zodat de ander niet bij het gesprek in slaap valt?

Laten we eens kijken naar leiderschap. Wat is persoonlijk leiderschap?

Persoonlijk leiderschap is een proces waarin je als mens steeds minder afhankelijk wordt van
*je omgeving
*andere mensen
*situaties waarin je je bevindt
en in toenemende mate het stuur in eigen handen neemt.

Dat wil zeggen je verantwoordelijk voelt voor
*je eigen keuzes,
*je gedrag
*de resultaten die je hebt,
*je welbevinden en
*de kwaliteit van je relaties met andere mensen

Persoonlijk leiderschap stelt je in staat vanuit een actieve verbinding met jezelf heel nieuwe relaties op te bouwen met andere mensen en de situatie waar je je in bevindt. En dan wordt synchroniciteit belangrijk voor je. Synchroniciteit als de taal van het universum…

Synchroniciteit is niet iets van de ratio, het hoort thuis in de wereld van het onverwachte en het onderbewuste. Synchroniciteit geeft aan dat kairos en chronos, dus beide twee werelden of de twee gezichten van tijd, elkaar even heel na kunnen komen, bijvoorbeeld via een vreemde ontmoeting, ‘toeval’, telepathisch voorval, innerlijke waarschuwing of zelfs plotselinge helderziendheid…..

Moeder Aarde gidst ons : https://wp.me/P2XSLz-1Px

De kunst is om deze tekens te herkennen en dat begint met waarnemen, waarover ik al schreef in het vorige artikel en observeren. Observeer, neem waar wat je ziet en benoem je eigen emoties…. Vaak hoor en lees ik dat geadviseerd wordt mensen met negatieve emoties uit je leven verbannen mogen worden. Feit is dat je niet met elkaar resoneert, gesprekken ‘stromen’ dan niet en je begrijpt elkaar niet (meer) en vaak zijn hoofd en lijf zijn niet verbonden. Het is daarmee dus een uitnodiging aan de slag te gaan met je eigen emoties; door te luisteren naar het lichaam, de signalen en de emoties die het lichaam afgeeft, heb je een bron van informatie. Immers energie in een zelfde frequentie trekt dezelfde energie aan en met Tzolkin heb je een prachtig hulpmiddel om te gaan onderzoeken waarop je resoneert en deze natuurwet haar werk doet.

Onze lichaamscellen hebben bewustzijn nodig, zoals wij zonlicht nodig hebben om goed te kunnen functioneren. Als er donkere plekken zijn in je lichaam waar je onbewust emoties hebt opgeslagen, en je gaat er met je bewustzijn naar toe, dan worden ze weer lichter. Het lichaam is een klankruimte. Het resoneert met waar het door geraakt wordt. Bij het leren afstemmen op de ander geeft niet het hoofd de richting aan maar de expert in gevoelsaangelegenheden. Het Hart.

Begin met geven aan jezelf wat je van anderen wil ontvangen……

Zowel dromen als synchronistische voorvallen uiten zich door middel van symboliek, wat erop duidt dat er tussen die twee een verband bestaat in het collectief onbewuste. Juist waar we geëmotioneerd zijn ligt de sleutel om samen te gaan spelen en de synchroniciteit te gaan ontcijferen. Duisternis is niets anders dan het ontbreken van licht, van bewustzijn. In het alles aanvaarden van wat er is in jezelf, word je er tegelijk meester van. Het leven geeft ons precies aan wat wij nodig hebben, we kunnen moeiteloos meebewegen met synchroniciteit als we aanwezig zijn in het moment, in het NU. De kracht van het vrouwelijke principe in iedere leider…..

Blijf lerend onderweg

Als je iets geeft waar een ander niks mee kan, zaai je op onvruchtbare grond. Als je achter houdt wat een ander wel nodig heeft, doe je diegene tekort. Als je een ander tekort doet, doe je het geheel en dus ook jezelf tekort. Door heel bewust de zintuigen te gebruiken leren we herkennen, weten we hoe we productief een bijdrage kunnen geven maar ook dat we pas kunnen zaaien als het zaad rijp is.

Doordat mensen nu meer individueel kunnen leven is een grotere vrijheid ontstaan zelf het eigen leven vorm te geven. De toenemende problemen in relaties met familieleden zijn een signaal dat deze verschuiving inmiddels is begonnen. De nadruk ligt meer en meer bij innerlijke groei en ontwikkeling en dus op de mogelijkheid om in relaties áán elkaar te groeien. Het mysterie van het universum schuilt niet in je hoofd, maar in je hart. ? Uniciteit ontpopt zich voornamelijk in relationele verbondenheid. Mensen staan niet los van elkaar…. Het universum is een uni-vers, één vers, één lied, één gedicht.

Herinner jezelf dat als je je schuldig of kwaad voelt, je aandacht meer in het verleden ligt,                                                              en als je twijfelt of bang bent, je aandacht in de toekomst is.

Als je je bewust bent van wat synchroniciteit is, dan kun je het herkennen. De dingen die om je heen gebeuren kunnen zo een diepere betekenis krijgen. Wil je verder lezen over de energieën in deze kleurencyclus, verwijs ik je naar de zijbalk. Door op de gewenste kleur te klikken ontrolt zich wat ik daarover geschreven heb en op de website heb laten staan. Aanwezigheid is jezelf als jouzelf in elke handeling betrekken. Wie goed kan volgen, loopt vanzelf in de pas met al het andere; dat is synchroniseren.

Beleef deze cyclus je verbinding met de Aarde en wees alert waar de universele krachten jou naartoe willen leiden.

 

© Joke – fluisteralsjeblieft

5 gedachten over “Leiderschap vanuit verbinding

 1. Ik lees dat in de basis zelfonderzoek en compassie met je schaduw belangrijk zijn. Daarnaast komt synchroniciteit ook vaak terug als een soort leidraad in je leven. De zogenaamde kleine toevalligheden leren herkennen en daar ‘betekenis’ uit halen. Ik zou hier graag meer over leren/lezen. Ik vind het vaak lastig dit op een gezonde manier te begrijpen zonder dat ik overal betekenis wil en ga zien die er niet is. Ik heb gemerkt dat je er ook in door kan schieten en daarmee contact met de realiteit kan verliezen. En bestaat er ook zoiets als positieve en negatieve synchroniciteit? Dat als je vanuit negatieve patronen of denk beelden leeft dit synchronistisch blijft aantrekken. En als je op het pad van de ziel zit dit meer positieve synchroniciteit oplevert. Ik hoor graag uw geschoten hierover. Alvast bedankt

 2. Dank voor uw reactie. Als ik het goed begrijp gaat het om de archetypen in verhalen en sprookjes waar ik me tot aangetrokken voel of in herken wat daarmee iets zegt over mijn innerlijke reis?
  Ik ben nog wat nieuw met de benadering van de tzolkin en archetypen typen. Zijn er boeken die u kunt aanbevelen om dit beter te begrijpen?

  1. Beste…., Als je wil gaan werken met de heilige kalender van de Maya, de tzolkin, vindt je op mijn website zeer veel over je innerlijke reis.

   Alle artikelen gaan erover.

   Begin met het uitrekenen van je geboortekin en volg de stappen die ik bij de pagina’s bovenin de balk aangegeven heb…..

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s