Het blijkt een uitdaging te zijn om beide polen Hemel en Aarde/Yin en Yang te erkennen én als Natuurmens daartussen te durven gaan staan, levend vanuit je Hart. Respectvol samenwerking en tot verbinding komen, niet alleen van mens tot mens, maar ook van land tot land en van mens tot de planeet Aarde. Onthou: De kleur zwart staat in de mythologie symbool voor het verborgene, voor alle daden van mensen die we niet kennen oftewel daar waar onwetendheid heerst. Zonder licht zou je niet weten wat donker is.

Biografiewerk is bedoeld voor iedereen die inzicht in het eigen leven wil krijgen en is vooral gericht op de toekomst. Dat gaat niet zonder het observeren van een aarde-centrale omgang met sterren en planeten, die in feite al zo oud is als de mensheid. Zo leren we meebewegen, meevoelen en ervaren we de grootste wetmatigheden die dagelijks aan ons voorbijtrekken. Je bent altijd welkom met je vragen…

Rituelen helpen ons bij het bouwen van bruggen; voor wie van de natuur wil leren ligt een belangrijke referentie in de verhouding tussen de masculiene en feminiene kracht die zich in een cyclische spiraal ontwikkelt, nieuwe vraagstukken schenkt. Steeds op een hoger niveau…..

Astrologisch bezien zijn we op 21 mei het beweeglijke luchtteken Tweelingen ingegaan. Op vrijdag 22 mei is het vroeg in de avond Nieuwe Maan. De Maancyclus vertelt het verhaal van de cyclische bewegingen van de Zon en de Maan zoals we deze vanuit de Aarde waarnemen. Bij Nieuwe Maan bezetten Zon en Maan hetzelfde deel van de hemel; ze staan astrologisch in hetzelfde dierenriemteken.

De Nieuwe Maan staat voor een nieuw begin. De Zon staat nu in het volgende dierenriemteken en binnen dat nieuwe teken speelt zich opnieuw een Maancyclus af, een nieuwe ontwikkelingsfase binnen een ander energieveld. Leven is veranderen!! Dat is altijd zo geweest.
Bovenstaande geeft je een idee van een cyclus in een cyclus die zich afspeelt in een maand tijd. De zon loopt door dertig dagen door één teken en de Maan door twaalf tekens in 29,5 dagen.

De Nieuwe Maan in Tweeling kan nieuwe ideeën nieuwe en inzichten geven op het vlak van communicatie en onderlinge uitwisseling. Dat is van belang bij het actief onderhouden van een netwerk van sociale contacten en balans te vinden. De balans, daar gaat het om.

De 4 elementen van het medicijnwiel en de 4 seizoenen zijn ook verbonden met de 4 belangrijkste orgaansystemen in ons lichaam: je lever (vuur en zomer), je spijsvertering (aarde en herfst) je nieren (water en winter) en je longen (lucht en lente). Het orgaan waar het bij Covid-19 om gaat zijn je longen, het orgaan wat de verbinding tussen hemel en aarde wil herstellen in samenwerking met het menselijke hart. 

Zoals het Heden de balans opmaakt tussen verleden en toekomst, zo is ons hart het kruispunt tussen hemel en aarde. De ziel is de intermediair. Mens-zijn betekent ten diepste: de goddelijke én de aardse werkelijkheid integreren. De twee krachten waartussen wij continu een balans te vinden hebben zijn Ahriman en Lucifer willen we de verdere robotisering een halt toe roepen en ook de zweverige spiritualiteit van mensen die menen de wijsheid in pacht te hebben door het steeds maar weer alles te bedekken met de mantel der liefde.
Enkel het natuurlijk leren van wetmatigheden leert ons inzicht in de kosmische orde der dingen.

Heel het leven op de aarde, en dus ook heel de natuur wordt door ritme bepaald. De lente, zomer, herfst en winter worden mogelijk door het ademritme van moeder aarde. Die in- en uitademing van de aarde gaat veel trager dan bij een mens: zowel de inademing, als de uitademing duurt een half jaar. Samen nemen zij dus een vol jaar in beslag. Met het vieren van jaarfeesten wordt stilgestaan bij het ritme van het jaar. De zeven jaarfeesten kun je (leren) zien als een weg of fasen in het verbindingsproces naar meer bewustzijn, wijsheid en liefde…..

Zo vieren we b.v. altijd 10 dagen na Hemelvaart het Pinksterfeest. Pinksteren is afgeleid van het Griekse woord ‘pentekostè’, wat vijftig betekent. De 50e dag ná Eerste Paasdag is het Pinksteren.

Het feest van Hemelvaart leert ons iets over de ware verhouding tussen hemel en aarde en vindt altijd plaats tussen het begin van de lente en het begin van de zomer. Eigenlijk dus een feest van de elementen en voor ons als mens van nu eigenlijk niet meer zo te begrijpen. Ook het Pinksterfeest kunnen we niet zo goed begrijpen. Het is eigenlijk ook een feest van de toekomst, de tijd die komt en de mensheid zich zo verstaanbaar heeft kunnen maken voor elkaar. Dat kan alleen de taal van de liefde. De taal van de liefde is niet hetzelfde als de taal van het hart. De taal van het hart leert ons de verbindende communicatie, de taal van de liefde zal meer een taal zijn van vurige hartstocht. Dat zijn nu nog geheimen die we nog mogen gaan ontdekken. De Zonnegeest (die ook de Christus wordt genoemd) als Heer der Elementen?

Het is een enorm grote transformatie waar we doorheen gaan en hoe eerder we begrijpen waar het nu om gaat, hoe beperkter de ramp of de crisis kan blijven. Het nieuwe paradigma toont ons dat we het kantelpunt voorbij zijn en dus door het nulpunt heen zijn en we stapje voor stapje weer in verbinding te komen met de kosmische orde der dingen. Dat gaat niet vanzelf en gaat ook niet over oplossen van problemen. Het gaat erover dat we gaan leren hoe we gaan voorkomen opdat er niet nog meer ellende op ons af gaat komen.

Zo vinden we de verbinding tussen de Westerse Astrologie, Pinksteren en de energie van de rode Hemelwandelaar. Het gaat allemaal over Taal, het taal geven zonder jezelf als Boodschapper te zien, maar aan Waarheidsvinding te doen. Pionieren aan de grens op zoek naar gerechtigheid. Recht doen aan elkaar.

Taal rijgt letters aaneen tot Woorden die Zinnen worden, Verbindend en Geweldloos gebaseerd op Waarheid.

De crisis is een grote kans. Welk moreel kompas helpt ons daarbij?
Meer hierover kun je in dit artikel lezen: https://bit.ly/2Zf1lcp

Je draagt de lamp en de lamp draagt jou.
De vlam van de een, verlicht de ander.
Steek je zon aan. Laten we met elkaar een cultuur van het hart bouwen.

 

© Joke – fluisteralsjeblieft
Natuurlijk leren van de ritmes en wetmatigheden in eigen levensloop

2 gedachten over “de hemel-aarde verbinding

 1. Hartelijk dank Joke, voor allerlei verbanden en verbindingen die je legt, vooral in deze tijdsbron.
  Voor mij ook zeker in deze altijd krachtig voelende tijd van Hemelvaart tot Pinksteren.
  Ik lees je artikelen altijd meerdere keren, op verschillende momenten, wat altijd weer een andere helderheid schijnt.
  Ook het voorgaande artikel over rituelen in deze tijd herlees ik nog, om het te laten vallen zogezegd.
  Nu wil ik je nog vragen wat voor jou onder de zeven jaarfeesten valt?
  Mony

  1. Hoi Mony, je vraagt naar de zeven jaarfeesten. Dat begint met het Michaëlsfeest in september – Kerstfeest – Epifanie – Pasen – Hemelvaart – Pinksteren – Johannesfeest (st. Jansfeest) in juni met de zomer equinox.

   In het ritme van de seizoenen mee : Pasen met de lente, Sint Jan met de zomer, het Michaelsfeest met de herfst en Kerstmis met de winter.

   Het is heel leuk om daar bewust aandacht aan te schenken en innerlijk moeite te doen je met de essentie van die feesten te verbinden. Leerzaam ook; hoop dat je er iets mee kunt in het licht van biografiewerk.

   met vriendelijke groet, Joke

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s