Steeds meer wordt de levensloop van de mens een vraagstuk. Je zou kunnen zeggen dat overal op de wereld mensen wakker worden voor de menselijke levensloop. Hoe mooi dat beeld van het leren lopen in de kindertijd als uiting van rechtop staan en op eigen benen in biografiewerk haar reflectie vindt in de relevantie voor het heden en de toekomst. 

Two Women Teaching a Child to Walk, 1637 baroque rembrandt

Als we onze levensloop onderzoeken in levensfasen onderzoeken we eigenlijk de tijd en ons antwoord daarop. We volgen een thema door de tijd en kiezen een levensthema. Hoe lukt het je om van de ene in de andere fase te komen, wat sluit je af en wat moet er (weer) worden aangepakt. Dit proces noemen we metamorfose; verandering van vorm, die zich vaak ongemerkt voltrekken doorheen de vier werkelijkheden van de mens en de zevenjaarsfasen in je leven.

1 – 7 jaar: opbouw fysieke lichaam (wilskrachten)
7 – 14 jaar: opbouw etherische lichaam (voelen)
14 – 21 jaar: opbouw astrale lichaam (denken)

21 – 28 jaar: opbouw gewaarwordingsziel (innerlijke bewustwording)
28 – 35 jaar: opbouw verstands- en gemoedsziel (het ordenende denken)
35 – 42 jaar: opbouw bewustzijnsziel (de essentie bewust worden)

42 – 49 jaar: keuzejaren: je wordt of onbaatzuchtig, of een tiran.
Spiegelt fase 14 – 21 jr.

49 – 56 jaar: jaren van wijsheid, dankbaarheid en harmonie.
Spiegelt fase 7 – 14 jr.

56 – 63 jaar: fysiek lichaam wordt brozer: geestelijke krachten
belangrijker. Intuïtie! 0 – 7 jr.

63 – 70 jaar: Laat het kind in je opstaan; laat goedheid van je
uitgaan; leef in verwondering.

70 – 77 jaar: Laat schoonheid van je uitgaan, straal rust uit en
medeleven.

77 – 84 jaar: Wees rechtvaardig en wees je bewust van de zin van
je leven.

Dit is gebaseerd op het vierledig mensbeeld.
Het fysieke lichaam: ( aarde element) Het etherlichaam: ( water element) Het astraallichaam: ( lucht element) en de ik organisatie: ( vuur element). Het is geen stappenplan waar je aan beantwoorden gaat. Natuurlijk leren van je levensloop is – op verhaal komen- en de moed hebben te zien waar jij < zelf gekozen! < andere wegen hebt bewandelt. Hoe zou je anders gevoel (hartenergie) leren krijgen voor het ritme in jouw leven…?

In het atelier van bewustwording kijken we vanaf een afstandje vanuit het vermogen van het IK naar het innerlijke klimaat van omstandigheden in jouw wereld van denken – voelen – willen. Als het ego reageert, weet dan dat het ego alles op zichzelf betrekt of andersom ! Het is dan ook bijzonder inzichtgevend als er uitwisseling mag plaatsvinden. Wederkerigheid. Niet voor niets begint de website met compassie en wat compassie eigenlijk is.

Draag zelf zorg voor jouw weg naar meer bewustwording (=licht) de wereld te schenken en wacht niet…

© Joke – fluisteralsjeblief

Via deze link kun je mijn adres vinden : https://wp.me/P2XSLz-2io

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s