Je hebt mij alleen ontmoet om daarna andere te ontmoeten. De maan is hierbij je werkelijke leraar. Kijk maar hoe de Maan rondwandelt aan de hemel. Niets wordt bekeken van slechts één kant. Alles wordt bekeken van  alle kanten. Doe het ook zo: houdt een open blik.

Ons leven wordt geregeerd door de tijd. We leven in de tijd, voegen ons naar de tijd. We weten tegenwoordig dat de tijd anders verloopt als je beweegt dan als je stilstaat. Diep in de kern zijn we tijdloos. De werkelijkheid van de tijd is dat we geen zekerheid hebben over het verleden. We weten zelfs niet eens of de tijd lineair verloopt.

We zien het verleden als iets wat achter ons ligt en de toekomst als iets wat voor ons ligt, maar dan gaan we ervan uit dat de tijd een rechte lijn is. In de niet-lineaire tijd bestaan verleden, heden en toekomst misschien tegelijk. Wie dit doorziet kan begrijpen dat een bezinning op de tijd waarin we leven onze levensopdracht verheldert. Staan in de kracht van je vertrouwen versterkt liefde zichzelf. Dan kunnen we kijken tot voorbij de buitenkant en de vele wonderen van deze tijd ervaren. Door te spelen worden we jonger en positiever. Maak tijd voor jezelf vrij. Blijf jong van hart.

 Leer van de maan het  reflecteren en de kunst van de reflectie.

Zoals de Maan de Zon weerspiegelt, zo spiegelt het jonge kind zijn omgeving.

Spiegelend, zoals de maan het licht van de zon spiegelt, leren we het staan en lopen, praten en vragen stellen, spelen en ons hechten.

Rond drie jaar wordt het geheugen wakker en daarmee de eerste ik-beleving

eerst nu beginnen we ‘nee’ te zeggen. Nee zeggen helpt ons om beter te voelen dát we er zijn en wie we zijn: ik ben ik.

Alles wat op je weg komt is dat wat je nodig hebt om te leren, daarvoor kwam je op aarde.

Het is fijn om nu al bewust te zijn van de schoonheid van je bouwwerk.

Onze vroegste herinneringen stammen uit deze tijd

The Sacrificial Lamb, 17th century, by Josefa de Óbidos (1630–1684).

‘het is de herinnering die van een mens een eenheid maakt – Paul Valér

Wat is jou levensmissie?

Je kunt dankbaar zijn voor je fysieke lichaam, want je lichaam is het voertuig waardoor je je levensopdracht uit kunt voeren. Uit de contacten die ik mocht hebben, leerde ik dat sommige mensen voornamelijk mogen leren zichzelf neer te zetten om het creatieproces  de ruimte te kunnen geven. Andere mensen mogen vooral leren luisteren naar het eigen hart als zij staan voor bepaalde keuzes. Keuzes die uitnodigen aanwezig te zijn in het hier en nu om in overeenstemming te kunnen komen met het Universele Plan en zo een pad banen voor het collectief.

Weer anderen mogen geheimen leren ontsluiten door JA te zeggen tegen de uitdagingen die je helpen om je (innerlijke) grenzen te verleggen. Wat je zo ontdekt, ontdek je ook voor anderen. Wat je op het spoor komt is hoe het materialistisch denken de mensheid tegen houdt om het nieuwe tijdperk binnen te gaan. Het rationalisme dat pas iets wil aannemen als je het kunt bewijzen.

Nog weer anderen mogen hun bijdragen leveren door het ego ondergeschikt te maken aan het hogere doel in het eigen leven. Het inlossen van karma wat scheppingskrachten opent als een poort naar je omgeving vanuit jezelf.

Wat ik ook mocht leren zien is dat er mensen zijn die uitersten mogen leren integreren. Begrip ontwikkelen.  We bevinden ons vaak in de uitersten, we slaan door naar de andere kant. Belangrijk is het juiste midden te vinden. Breng het tegengestelde aspect meer aan het licht in jezelf.

De Nederlandse leeuw

In deze tijd waarin conflict, corona en zelfs oorlog de aandacht trekt bij velen is het van groot belang te blijven oefenen. Bij jezelf naar binnen te gaan en te kijken wat voor gevoelens en emoties er leven daarbinnen. Leer die emoties te benoemen, zonder ze te veroordelen. Oefen hierin.

Laat dan die emoties door je heen gaan, zonder er door meegesleept te worden, want dan word je door de emoties overmand, dan raak je jezelf kwijt. Dat is de kern van alle oorlog en conflict. Emoties met emoties bestrijden is niet het juiste antwoord.  Wees je daarvan bewust.

Laat je je door je driften (de leeuw) meeslepen, dan verlies je je menselijkheid. Maar als je je woede omvormt tot een hogere kracht van zelfbewustzijn, wordt de leeuw menselijk.

Heel vaak zie je dat mensen het gesprek van de ander overnemen of een vraag stellen om zelf hun eigen verhaal te vertellen of helemaal nooit een vraag aan de ander te stellen.

Kijk in de spiegel die je geliefden je voorhouden; de ruzies, de conflicten zijn de spiegels die je nodig hebt om te groeien, bewust te worden.

 Je hoort het zo vaak om je heen: je moet het loslaten, je moet het laten gaan. Velen halen daar toestemming  of goedkeuring vandaan om iets of iemand te laten vallen. Dat is jammer. Wat ik zelf mooier vindt is Pelgrimeren. Sommige tradities gebruiken in plaats van het begrip ‘loslaten’ het woord ‘pelgrimeren’. Niet het einddoel van de pelgrimstocht maar de weg ernaar toe is waar het om gaat. De ongemakken die je onderweg eventueel tegenkomt brengen je op andere plaatsen in jezelf waardoor de reis die je letterlijk onderneemt zich ook van binnen afspeelt.

This life is an adventure, not a guided tour.

Je kunt nu doorklikken naar het artikel over de Maanfase https://wp.me/p2XSLz-2IH

Ervaar je de fluistering van de Geest om je heen, de Christusenergie? Om je heen ja, want het is nog niet in ons. Ons lichaam is te klein om het te bevatten. Wel zijn we in staat om de fluistering van de Geest op te vangen. Je voelt dan: alles is goed.

© Joke – fluisteralsjeblieft

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s