Dinsdag 14 juni is het volle maan en het is ook een supermaan die begon met nieuwe maan in van Tweelingen. De afstand tussen de maan en de aarde varieert in de tijd. Op dit moment is de afstand relatief kort, waardoor de maan groter is dan gemiddeld. Vandaar de naam supermaan die in sommige tradities aardbeienmaan wordt genoemd of rozenmaan.

Het is nu immers aardbeien- en rozen tijd

Rode roos, Liane Collot d’Herbois

We zitten vlak voor de langste dag en dat betekent dat de nachten vrij kort zijn en de zomer zonnewende. Midzomernacht, omstreeks 21 juni, is het keerpunt van het licht, de zomerzonnewende. De zon is steeds hoger geklommen en na de zonnewende of langste dag worden de dagen weer korter en de nachten langer. Het hoogtepunt is tevens de ommekeer in de natuur. Alles in de natuur heeft zijn hoogtepunt bereikt, van groeien en bloeien gaan we over op rijpen en vragen stellen die ons ondersteunen bij het rijpen van onze liefdeskracht.

Meer over het jaarritme kun je hier lezen: https://wp.me/P2XSLz-2Pk Hoe je indeelt, hangt af van de manier waarop je kijkt. Eén van de vele manieren van kijken is die volgens de vier elementen. Een indeling van de natuur die al in de Griekse tijd werd gebruikt.

Eerst dus die volle maan, dinsdagmiddag om 13.52 precies is het volle maan. De maan, die verbonden is met ons emotionele lichaam. Nu zijn er best veel mensen die In de levensloop van ieder mens kunnen we meerdere ritmen vinden. Er zijn veel mensen die in de fase van 21-28 blijven steken; de fase van de reis- en leerjaren van de vierde zevenjaarsperiode. Het is de fase waarin we gevoel en verstand mogen verbinden. Veel innerlijke conflicten (die zich vaak in je buitenwereld afspelen) komen voort uit het ontvlammen van oude emoties en drama’s. Overlevingsstrategieën die een verknoping aan het licht brengen tussen het emotionele en het mentale lichaam.

Maan energieën geven ons de kans schoon schip te maken en ook om een nieuwe koers te gaan varen. Die nieuwe koers mag je zien als een nieuwe manier in het omgaan met je emoties. Door afstand te nemen van de emoties en er vanaf een afstandje naar te kijken kun je met je denken proberen te pakken welke emoties er op spelen. Het denken is immers bedoeld om met nuchterheid helderheid te verschaffen. Zo draagt het bij aan je ontwikkeling en kan het energetisch ontwarren van de verknoping tussen emotioneel en mentaal een start krijgen door het benoemen van je emoties. Geef ze een naam, net zoals je dieren een naam geeft.

Niet alleen in je persoonlijke leven maar ook wereldwijd ontvlammen zaken. Ons nieuwe denken kan deze aardse wetmatigheid van het oude denken niet meer begrijpen.

Wat je wel kunt doen is met hart en ziel werken aan een nieuwe cultuur, de cultuur van het hart. In het vorige artikel wat ik deelde zagen we dat de zon het hart is van de zonnewereld. De zon die schijnt, is de zon van bewustzijn.

De zon is voor alles een schenker van leven; warmte doordringt je…. Verbind je met je hart en van daaruit met het hart van de aarde en het hart van het Universum. Tot je weer de hartelijke, stromende boodschappers kunt zijn.

Hoe kom je bij het meesterschap over je emoties: https://wp.me/p2XSLz-1qM

Zo gezien kunnen emoties ons helpen inzicht in onszelf (en vorige levens) te krijgen. Laat je niet meeslepen. Kijk er kritisch en vragend naar: Wat wil die emoties die ik nu van binnen voel mij eigenlijk zeggen?

© Joke – Biografiekunst

www.fluisteralsjeblieft.nl

2 gedachten over “Het emotionele lichaam

    1. Dag Renée, je wil op de hoogte gehouden worden. Het beste kun je de daarvoor bestemde knoppen op de homepage gebruiken. Het is wel zinvol te beseffen dat ik geen tijdberichten schrijf.
      Biografiekunde gaat over de levensloop van mensen en de verschillende fasen en dus over persoonlijke ontwikkeling.

      Hopelijk wil je lezen wat er allemaal al geschreven is en zo de stappen zetten die jouw levensloop ontvouwen, Veel plezier, hartegroet, Joke

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s