Op zaterdag 10 september is het volle maan rond 12 uur. Midden op de dag. Het overlijden van de Queen en de nieuwe start van de King tijdens deze volle maandagen zal met terugwerkende kracht in betekenis toenemen….

De Maancyclus gaat over de relatie Zon, Maan en Aarde. Deze cyclus duurt 29,5 dagen en wordt deze ‘maand’ gedragen door de energie van het sterrenbeeld Maagd. Zij is immers actief van 24 Augustus t/m 23 September.

In het biografiewerk onderzoeken we de tijd. Het meest dichtbij is dan natuurlijk de tijd waarin we leven. Zon, Maan en Aarde zijn daarin de zichtbare wijzers van de tijd die voorbij gaat, van de ritmische veranderlijke processen van het leven.

De maancyclus begint in Maagd. Op 27 augustus was de Nieuwe Maan van Maagd en op 10 september zoals gezegd is het volle maan. De zon staat in het teken Maagd en daar precies tegenover staat de Maan in Vissen.

Het sterrenbeeld Maagd wordt vaak afgebeeld als de godin Demeter (Ceres) met een bundel korenaren in haar hand. In andere tradities kreeg ze vanzelf een andere naam. De energie en symboliek is dezelfde. Maagd energie staat voor het oogsten en het scheiden van het kaf en het graan. Tijd dus om orde op zaken te stellen. De vraag die daarbij van dienst kan zijn is kun je terugkijkend zien waar je conflict mijdend bent geweest. Een andere vraag die je jezelf deze dagen kunt stellen is: waar ben je onderuit gegaan doordat je zaken mooier hebt voorgesteld dan nu lijkt.

De maan, die verbonden is met ons emotionele lichaam, kan een verknoping aan het licht brengen tussen het emotionele en het mentale lichaam. Door afstand te nemen van de emoties en er vanaf een afstandje naar te kijken kun je met je denken proberen te pakken welke emoties er op spelen.

Het denken hebben we nodig om de waarnemingen die we door middel van het gevoel ontvangen, bewust te worden. Waar het om gaat is dat wij onze ratio, ons verstand, ons gevoel én onze intuïtie met elkaar leren integreren. Dit heeft alles te maken met je persoonlijke ontwikkeling.

En dat maakt een totaal andere houding mogelijk: niet langer ben je erop uit te nemen, maar je leert steeds meer te geven en dienstbaar te worden aan het grotere geheel, de toekomst van de aarde, de evolutie van de mensheid. Het scheiden van het kaf en het koren is zo bezien volgens mij het onderscheidingsvermogen gebruiken om in te zien waar je dienstbaar bent aan het grote geheel….

Concreet gezegd: Hoe bewust sta je in je contacten met andere mensen, met de natuur.

Daar zijn geen voorschriften, rituelen of regels bij aan te geven. Voorspellingen komen altijd voort uit wat je al kent en verhinderen je onbevangen de dag tegemoet te treden. Durf het aan je hartelijkheid te tonen en zie wat er van komt….en ontdek dat niets zo moeilijk is als het loslaten van oude, vastzittende denkpatronen. Laat je niet meeslepen. Kijk er kritisch en vragend naar. Dan gaan we zelfstandig de weg naar binnen, naar ons hart, waarin oeroude wijsheden te vinden zijn. Ons hart is als de Zon; de zon is voor alles een schenker van leven; haar of zijn warmte doordringt je….

Verbind je met je hart. Van daaruit met het hart van de aarde en het hart van het Universum. Tot je weer de hartelijke, stromende boodschapper kunt zijn. De tekst gaat nog verder….

Appelboom I schilderij van Gustav Klimt

Dienstbaarheid

Op donderdag 8 september wordt al vanaf oudsher de geboortedag van de Maagd Maria gevierd. Alweer die Maagd. Maria is eigenlijk een eretitel, en Maagd, Moeder, Heilige of Hoer een archetype.

Het verhaal van Joachim en Anna staat niet in de Bijbel, maar in de zogenaamde apocriefe boeken uit de eerste eeuwen na Christus. Volgens een oude overlevering zou de moeder van Jezus in haar jeugd zijn aangeboden (opgedragen) als tempelmaagd. Haar ouders, Joachim en Anna konden eigenlijk geen kinderen krijgen. Hun vurige wens om een nakomeling ging gepaard met de belofte dit kind weer af te staan. Het gebed (wens of intentie) werd verhoord en Joachim en Anna kwamen hun beloften na en brachten hun dochter naar de tempel. De dochter werd op drie-jarige leeftijd als tempelmaagd opgenomen in de Tempel van Jeruzalem waar ze tot haar twaalfde jaar geschoold is in cultische taken.

Donderdag (8 september) overleed de Britse koningin Elizabeth op 96-jarige leeftijd op Balmoral Castle in Schotland. Elizabeth Alexandra Mary Windsor was door haar geboorte derde in de lijn van troonopvolgers. Het liep anders, maar liefst 70 jaar was ze vorstin. Het is begrijpelijk dat velen dit beleven als een einde van een tijdperk. Het land, de wereld rouwt om een goede reden.

Als we we wat dieper gaan kijken kunnen we ontdekken dat Anna, de moeder van Maria, oorspronkelijk stamde uit het vorstenhuis van Cornwall. Ook Jozef van Arimathea, volgens de traditie de broer van Anna stamde uit dit koningshuis van Britannia. Maakt dit je nieuwsgierig zoek dan eens het boek op van Danielle van Dijk: Maria Magdalena, de lady van Glastonbury en Iona. Ook op internet kun je meer over dit boek vinden.

Komende week wordt het lichaam van koningin Elizabeth II terug gegeven in de handen van Moeder Aarde. Vanaf het moment van overlijden kreeg Engeland na de Queen een King. King Charles III.

Ook nu weer zien we de symboliek van het scheiden van het kaf en het koren in hoe het oude weggeblazen worden en het nieuwe oproept. De winden van verandering waaien maar ieder mens voor zich kiest de weg die gegaan mag worden. Mijmer er eens over hoe in de diepte van onze onwetendheid veel verborgen ligt, wat aan het licht mag komen en let eens op komende dagen of je iets op het spoor kunt komen van de verbondenheid met het Britse koningshuis met de tijd die komen gaat!

Dit wordt het hogere bewustzijn genoemd. Het hogere bewustzijn heeft te maken met iets wat we nog niet in ons bewustzijn hebben geïntegreerd.

De mythe van Demeter (Mysteriën van Eleusis)  wijst op de kwaliteiten van het zaad. De kwaliteiten van het zaad komen voort uit ervaringen van vorige levens. Ze verschijnen dan als Talenten of te ontwikkelen Talenten. Kun je jouw talenten in verband brengen met deze goddelijke voormoeders. Door je af te stemmen op haar mag je misschien ook voelen hoe je in de aura van Moeder Aarde wordt opgenomen. Je maakt dan contact met het Moederaspect van de Schepper van alle leven.

© Joke 2022 www.fluisteralsjeblieft.nl

Een gedachte over “De natuur zijn Wij

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s