Een totale zonsverduistering met nieuwe maan vandaag brengt altijd nieuwe informatie waarmee we ons voordeel kunnen doen. Als we begrijpen wat al veel eerder door inheemse culturen voorspeld is: wij zitten momenteel in een individueel en collectief ascensie-proces. Zo is biografiekunde een proces van natuurlijk leren die raakt in onze eigen manieren van denken en voelen.

Het leven is een inwijdingsweg; anders gezegd: steeds meer leren we het centrum van ons leven te verleggen van ons ego naar een hoger Zelf.

Hoe dan?

Nieuwe lagen van bewustzijn worden wakker gemaakt in ons leven en zijn dus afkomstig uit een hogere octaaf van de aarde. Dit wordt een hoger bewustzijn genoemd. Het gaat in deze transitietijd altijd om de hogere universele, kosmische octaaf die sturing geeft aan deze transformatie. Belangrijk is dat je je realiseert dat dit proces al jarenlang bezig is, veel chaos geeft, en zich diep in ons voltrekt, maar ook in de wereld (het collectief) doorwerkt.

Wat zijn dit voor processen?

Door het omgaan met de verschillende zeven jaarsfasen of de grote drie in je leven worden patronen duidelijker en kun je los komen van het oude waardoor het omarmen van het oorspronkelijke één-zijn van verleden-heden-toekomst gemakkelijker wordt. Het toont zich in je denken-voelen-willen!

 ………………… zijn we op weg naar het einde van het patriarchale tijdperk…?

Lees je verder?

Sinds de equinox (na het Paasfeest dus) lijkt het ervaren van meerdere werkelijkheden tastbaarder dan ooit tevoren. Biografiewerk ondersteunt het vermogen om tussen meerdere tijdlijnen te (leren) schakelen. Dit wordt het bolvormige multidimensionale genoemd en gaat over tijd. We zullen meer en meer moeite hebben om vast te houden aan dingen die niet in overeenstemming zijn met onze ziel, omdat we gehecht zijn geraakt aan de fantasie en niet aan de realiteit. Zie het als achterhaalde waarheden, een natuurlijk proces van evolutie. Als dit je interesse heeft nodig ik je uit meer te gaan lezen over de vier Yuga’s, in de tijd dat ik de archetypen van de Tzolkin een duiding gaf schreef ik hier al over……

Wat je kunt opmerken is dat het soms wat lastig is om te onthouden hoe laat het is in de lineaire tijd. De tijd rekt of krimpt radicaal, afhankelijk van het avontuur dat we beleven. Tijd wordt meer een ervaring dan iets dat kan worden gemeten met het horloge om onze pols. Hierover heb ik afgelopen jaren al veel geschreven en het ziet er naar uit dat we dit, zowel in AI als in de waarde die geld voor ons gevoel heeft zich nu gaat manifesteren in manieren die om zorgvuldige aandacht vragen. Creatie werkt niet op deze manier – Tijd werkt niet als een sirene naar meer, tijd is kunst en reageert op het stemmetje dat in ons fluistert: jij bent genoeg!

Wat hierbij helpt is het besef dat alles wat je buiten jezelf veroordeelt je in je binnenste wereld vast zet als scheiding. Zo vergroot je de polariteit en kom je dieper vast te zitten in de dualiteit. Het oefenen met je onderscheidingsvermogen en zélf komen tot een zuivere communicatie wordt steeds belangrijker. Anders gezegd staan we voor de uitdaging het materialistische denken om te vormen naar een weten van het hart. Het weten van het Hart staat centraal in het Tijdperk van de Geest waar we stapje voor stapje naar op weg zijn.

Veranderingen gaan altijd stap voor stap, wie diepgang mijdt om obstakels het hoofd te bieden, beweegt zich niet zachtmoedig voorwaarts……

Niet alleen in de media en andere informatievoorzieningen, maar vooral ook in het communiceren over jezelf en je eigen levensloop. Is het waar? De 4 vragen van Byron Katie zien er op het eerste gezicht heel eenvoudig uit, maar kunnen tot een enorme verandering in je leven leiden:• Is het waar? • Kun je absoluut zeker weten dat het waar is? • Hoe reageer je op die gedachte? • Wie zou je zijn zonder deze gedachte?

Het kan zinnig zijn om deze vragen bij het biografisch onderzoek van je eigen leven erbij te pakken. Wat je ervan kunt leren is dat je je gedachten niet los hoeft te laten. Door wat jij labelt te omarmen en met begrip tegemoet te treden laten ze jou los. Simpelweg vanwege een nieuwe gedachte en net zolang tot het diep in je hart kloppend voelt. De natuur is holistisch en evolueert voortdurend. Moeder Aarde is in de overgang en juist vrouwen hebben een beleving bij dit gebeuren!!

We hebben een haarscherp beeld van anderen maar niet van onszelf. Ik moedig je aan te schrijven en elk oordeel wat je meedraagt, elke vorm van stress op te schrijven. Schrijf het nog eens of mijmer er over verder. Schrijf niet over de ander of over dat of diegene waar je een mening over hebt, maar doe alsof het over jezelf gaat. Wat wordt er zichtbaar…heb er ook hier geen oordeel over en realiseer je je dat het een trigger is. Een trigger nodigt je uit een diepe duik te nemen om het oude op te lossen om meer ruimte te maken voor een meer verfijnde frequentie. 

Ieder mens is van oorsprong ‘ingeweven’ in een familiaal netwerk en gaat naast zijn existentiële banden ook nieuwe verbindingen aan. De belangrijke balans van geven en ontvangen in het intergenerationele netwerk omvat tenminste vier generaties waarin het herstel van vertrouwen ertoe doet! De grond van de loyaliteit in families is de bloedverwantschap, dit omvat ook de ex-partners, de ongeborenen en allen die diep ingrijpen in het ervaringsveld. Een trauma hoeft niet genezen te worden, het wil vastgehouden worden….

De wereld waarin je leeft wordt zoveel groter als je stil durft te staan bij de vraag naar de herkomst van b.v. je gedachten. Die herkomst spreekt niet vanzelf. Daarvoor een innerlijke gevoeligheid ontwikkelen kun je in alle eenvoud al door te kijken naar kinderen. Kinderen van nu bezitten een emotionele intelligentie gebaseerd op gevoeligheid en niet meer op het logische denken. Wie emotioneel intelligent is, toont meesterschap over de emoties en weet in de omgang met anderen de juiste snaar te raken op het juiste moment!

Elke ervaring die we hebben, goed of slecht, gelukkig of verdrietig, pijnlijk of gelukzalig enz., helpt ons en leert ons iets waardevols. Ze helpen ons iets los te laten dat ons niet langer dient, en helpen ons holistisch te evolueren als we het eerst durven omarmen. Door die ervaringen voel je je rijk en gedragen, ook al leef je misschien alleen en/of ga je deze innerlijke reis doorheen springende tijdlijnen in eenzaamheid. Daar begint het allemaal mee: maak je bewust van wat er vanbinnen allemaal gebeurt en neem daar wat meer tijd voor. Zo veranker je in het eeuwige NU het evenwicht tussen datgene waar jij in jouw leven op balanceert.

Kunst is geen kwestie van iets verzinnen. Kunst is een kwestie van nauwkeurig luisteren, verdiept in het luisteren ontdekken wat het creatief juiste is; die stem manifesteert zich vaak in synchroniciteit. Schrijf er eens over als je kijkt naar de fasen in je leven. Waar liggen de onderlinge verbanden….?

© Joke www.fluisteralsjeblieft.nl

Wil je meer lezen over het veranderende tijdperk raak ik je aan je te gaan verdiepen in de ontwikkelingsfasen van de mensheid. De Vier Yuga’s. Yuga’s zijn volgens het hindoeïsme de vier tijdperken waarin de evolutie van het leven verdeeld is. https://wikikids.nl/Yuga


2 gedachten over “Springende tijdlijnen

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s