Een ode aan de moeder, voor mannen en vrouwen, wij worden immers allemaal geboren in een netwerk van vroegere en bestaande relaties die invloed kunnen uitoefenen op de manier waarop je later relaties aangaat. De manier waarop je dit erfgoed, de feiten en invloeden uit het verleden, integreert vormt de schakel naar de komende generaties.

Graag deel ik met jou een korte tekst, een hartverwarmende ode voor ieder die zich verbinden wil met het Hart van Goud. Natuurlijk heeft ze duizenden namen, duizenden huidskleuren, duizenden gewaden. Ze komt tot ons in letterlijk miljoenen afbeeldingen, maar haar kern is slechts één groot Zuiver hart.

Het Aller Eerste Woord dat is gegraveerd in de harten van de gehele mensheid over de hele planeet: Ma, Mama, Mami, Madre, Mamo, Mommie, Makuahine, Maji, Majka, Moer, MánaAnya, Móthair, Maman, Máti, Mére, Mutter, Okaasan, Mor, Mari, Motina, Matka, Mother, Moeder *- Moeders staan in verhalen van vrijwel elke cultuur aan de wieg van de mensheid en al die ervaringen liggen opgeslagen in het Moeder archetype.


Onze moeders ‘hielden’ in de meeste gevallen van ons en hebben hun best gedaan ons een goede basis voor een goed leven te geven. Van generatie op generatie hebben moeders meestal datzelfde gedaan, meestal zonder zelf de moederlijke omhulling ontvangen te hebben.
Vandaag denk ik aan jou, aan degenen onder ons die onze vader en moeder hebben verloren, degenen onder ons die geen ouders meer hebben, degenen van ons die hevig verlangen naar een vader of moeder die echt en liefdevol is, degenen onder ons die tegen de ouden fluisteren, ga niet dood…


Misschien dromen we nieuwe dromen – maar het is zéker dat we ook oude dromen meedragen. Onder alle verre voorouders die we hebben, waren dromers die heden, verleden en toekomst droomden. In een kort schrijven wil ik je herinneren aan de Wateren van de Moederschoot.
De Grote Moederschoot heeft altijd bekend gestaan als een wever, een Goddelijke Creatrix; het Indiase woord tantra betekent ‘samen geweven zijn’. Lees onder de afbeelding verder over de tonen en de ‘Muziek der sferen’…..


We kregen zoveel mee voor onze reis naar en op de aarde. Stel je eens voor hoe


In de wateren van de Moederschoot de blauwdruk geweven werd en we allemaal in negen maanden tijd voorzien werden van ego krachten. Krachten en eigenschappen die de verschillende planeten ons hebben meegegeven toen we naar de aarde afdaalden om geboren te worden. Je draagt daarmee alles in je wat je nodig hebt voor je aardse levensreis om een beetje wijzer te worden en wat liefdevoller…


In het verweven zijn met elkaar wonen zo ook onze moeders en onze vaders in ons. Dat is de onlosmakelijke band met je biologische systeem van herkomst. ‘Water is het voertuig van de natuur’ – schreef Leonardo da Vinci al.


Innerlijke moeder – hoeder van nieuwe relaties


Zowel mannen als vrouwen hebben elk mannelijke en vrouwelijke energieën in zichzelf. Als mannen en vrouwen ieder hun moederwonden helen, worden we meer geïntegreerd en verfijnder in hoe we anderen kunnen ontmoeten in relaties. Binnen de zevenjaarsfasen is het je opdracht in de eerste 3×7 jaarsfasen dit proces los te leren zien van de moeder en de schoot waarin je mocht groeien. Alleen zó krijgen we ruimte voor de spanning van de tegenpolen en deze eeuwige omhelzing belichamen.


Als je bovenstaande niet kunt omarmen, stel jezelf dan deze vraag: ‘Wat is van mij en wat is van de ander?’. Als iets wel van jou is, dan mag je het juist niet loslaten. Want wat jij niet draagt, wordt door de volgende generatie gedragen. Dat geldt ook voor de herinnering aan de Heilige Moeder. Denk niet aan haar op de manieren die je zijn verteld of aan je zijn verkocht. Zoek haar eerder met eigen ogen zonder oogkleppen en een hart zonder rolluiken. Kijk laag in plaats van omhoog. Kijk vlak onder je neus. Ze verschijnt in vele gedaanten, maar je zult haar kennen door haar zuivere en onverdeelde hart voor de mensheid. Nu begrijp je waar onze gevoelens vandaan komen. Onze gevoelens komen uit de kosmische wereld. Zoals de planeten rond de zon gaan, zo gaan onze gevoelens in zeven tonen door ons heen. Die tonen komen uit de kosmische sferenharmonie, de zeven planeetsferen in relatie tot de zeven sferen van het bewustzijn.


We worden allemaal geboren uit de baarmoeder van een menselijke moeder, ons lichaam wordt in het hare gemaakt. Op een hoger niveau is het de ‘baarmoeder’ van de aarde die ons vasthoudt, voedt en koestert.

Emoties juichen, gevoelens fluisteren……


©Joke http://www.fluisteralsjeblieft.nl

2 gedachten over “levensloopbeelden

  1. dank je wel joke
    jou schrijven helpt mij om bewust stil te staan bij de blijvende verbinding die er nog is met mijn moeder. Het was mij nog ontgaan dat het vandaag moederdag is maar toch ging ik vanochtend haar graf verzorgen.
    lfs arie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s