“I am the Black Madonna, the ultimate Divine Mother,
she who wraps her arms around you in times of transition
dissolving the old and birthing the new.”
~ Black Madonna ~

 

Lief mens, fijn dat jij er bent!

Het is een voorrecht om in de levensloop van een mens een blik te mogen werpen. Het voelt als betreden van gewijde bodem. Biografisch onderzoeken van het eigen leven doe je niet zomaar, het ontdekken van samenhangen is wel het proberen waard. We raken steeds meer vertrouwd met het kijken, vooral collectief, naar eerdere ervaringen, crises en gebeurtenissen en de wetmatigheden die daarbij een rol spelen. Ook in onze eigen leven kunnen we op het spoor komen van ‘wat in de kiem’ gebleven is en een positieve houding aannemen naar wat was in je verleden wat uiteindelijk ook je toekomst is. Drie mysterie dieren waren de begeleiders van de oude Maya (de herders of Steroudsten) op hun lange weg door de zeven stadia van bewustwording. Dit zijn de jaguar, de slang en de adelaar.

Het ‘weten’ over de oude en de moderne inwijdingsmysteriën ontvouwt zich stap voor stap wanneer je je eigen hart en ziel hier bewust voor
openstelt. De drie mysterie dieren nemen in elk mensenleven een plek in, belangrijk is dat je ontdekken gaat wat jou relatie met deze drie dieren zijn en waar in jouw eigen levensloop deze energieën zich in en vaak ook om jou heen manifesteren. Bewustwording begint daar…

De mensheid van nu is te vergelijken met de vierde 7-jaarsfase in een mensenleven: van 21 tot 28 jaar. Wereldwijd staan wij voor de opgave uit vrije wil de verbinding met de natuurlijke en kosmische ordening te hervinden. Immers vanaf het 21e levensjaar daalt het Ik in……

Dat betekent dus dat we ons kunnen gaan ontdoen van onze programmering. Dat is ook noodzakelijk, anders worden we robots. Het is ook niet vruchtbaar om al je normen en waarden overboord te gooien, dan worden we beesten.

De oplossing zit in je hart volgen (en je hoofd gebruiken om het uit te voeren).

Bewustwording (en dus niet verbeteringen)  schenkt je zingeving en je biografie is de school van jouw ontwikkelingsveld.

Je bent welkom met je vragen, want vragen is het enige dat je verder brengt. Voor mij is een vraagstelling veel belangrijker dan het vinden of geven van een antwoord, want de vraag brengt je op een weg, die je op dingen en ervaringen brengt die anders zijn dan het antwoord dat je aanvankelijk dacht te kunnen ontvangen. Als gids en klankbord kan ik je aanwijzingen geven….

Mail to me  joke.fluisteralsjeblieft@gmail.com (klik op de link!)

 

 

*Wil je graag bericht ontvangen als er een nieuw artikel is geplaatst? Laat dan je email adres achter onder het kopje ‘blog volgen’ op de homepage – en voel je vrij je reactie te delen.

– Ik gebruik je gegevens enkel voor het verzenden van een mail als persoonlijke uitnodiging waardoor jij weet dat  een nieuwe artikel online gaat. Door de link aan te klikken kom je op de website direct bij het nieuwste artikel. Surf ook eens verder op de website pagina’s.

– Wil je het niet meer ontvangen, dien je zelf hiervoor maatregelen te nemen…..

 

lieve groet Joke- fluisteralsjeblieft

 

 

disclaimer:

Soms worden artikelen gepubliceerd op andere websites of in de soc. media. Dit kan suggereren dat het onderschreven wordt, vaker blijkt dat er gebruik van gemaakt wordt in dienst van eigen doelstellingen. Elke creatieve verwerking is prachtig, belangrijk is dat je dit dan doet onder eigen naam en er zelf voor staat.

Zeker nu, sinds 25 mei 2018 de Algemene verordening gegevensbescherming (AVG) van toepassing is, adviseer ik je nadrukkelijk enkel gebruik te maken van de icoontjes onder een artikel of een link naar de website te delen in het besef dat het geen tijdsberichten zijn. Het zijn werkdocumenten waar je zelf mee aan de slag mag gaan. De afbeeldingen erbij zoek ik zorgvuldig uit. Zie je desondanks een afbeelding die van jou is, laat het me weten dan vermeld ik meteen je naam erbij of verwijder ik deze direct als jij dat liever hebt.

mijn werkwijze is vrij van confrontatie-technieken of feedback methoden, oordelen en veroordelen. Dat wat bij ieder in het eigen hart en ziel leeft, wordt gerespecteerd. Het elkaar aanreiken van andere of nieuwe zienswijzen gebeurt altijd in kwetsbaarheid, volkomen vrijheid en zonder de drang van overtuigen, het menen de waarheid te bezitten of door ongevraagde adviezen. Je kunt vrij reageren onder de artikelen op de website.