Natuurwezens, dat zijn de onzichtbare werkers aan de natuur, verbonden met de elementen aarde, water, vuur en lucht. Hun werkzaamheid is voor mens en aarde van wezenlijk belang. Het is een aanrader om eens wat te lezen, liefst een boek, over de ‘vergeten’ krachten in de natuur – Zonder de natuurwezens zou er immers helemaal geen natuur bestaan! Leer ze kennen en ontdek op je dagelijkse wandelingen je met hen te verbinden in je gevoel.

In de meeste landen ter wereld kent men ze nog: de natuurwezens. Met vele verschillende namen worden ze aangeduid: kabouters, gnomen, kobolden, elfen, nimfen, eenhoorns, salamanders, sylfen, undinen, wortelwezens, dwergen, vuurgeesten en ga zo maar door.

In de meeste landen worden ze nog steeds als een vanzelfsprekende realiteit gezien, met name in Afrika, Azië en Zuid-Amerika. Alleen in Europa en Noord-Amerika is men hen steeds meer gaan zien als fantasie of als sprookjesfiguren. Maar hoe leer je bewust om te gaan met de natuurwezens?

In een nieuwsbrief van  https://www.levenmetnatuurwezens.net/  vond ik in negen korte punten belangrijke thema’s rond de natuurwezens die je hieronder kunt lezen. Ons hart is de plaats waar deze betoverend mooie wereld zich voor ons ontsluit. Daar wordt het ruisen van de takken tot boomgefluister en verteld het stromende water bruisend haar geheimen en onthult de paardenbloem haar pluizige verhaal.

De natuurwezens vragen ons mensen om ze uit de sprookjessfeer te halen naar de volwaardige scheppende wezens die zij zijn. Ook vragen ze ons om leiding, nu heel langzaam de engelen zich uit hun wereld terugtrekken en het bedoeld is, dat de mens deze leidinggevende taak leert over te nemen. De natuurwezens willen gehoord en gekend worden zodat ze die plaats krijgen die hun toekomt en wel als volwaardige en onmisbare scheppende wezens, zonder wie het leven van mens, dier, plant, mineraal en aarde niet mogelijk is.

De natuurwezens hebben de dringende vraag aan ons mensen, om kennis te nemen van wie zij zijn en wat zij doen.

Als wij ons nu gaan verbinden met de wereld van de natuurwezens, wat een belangrijke taak van de mens wordt zowel nu als in de toekomst,                        dan zijn er een aantal dingen nodig om te weten.

1 Zij zijn de werkers voor de scheppingskracht. Je zou ze ook de uitvoerende scheppingskrachten kunnen noemen.

2 Zij zijn de bemiddelaars tussen hemel en de aarde. Leggen daarmee een levende verbinding tussen geest en materie.

3 Met hun bewustzijn werken ze met de energiestromen van de etherische wereld van de vier oer- elementen aarde, water, lucht en vuur. En omdat ze met de elementen werken worden ze ook wel elementaire wezens genoemd.

4 Zoals er engelen hiërarchieën zijn, zijn er in de wereld van de natuurwezens ook hiërarchieën. waarin hoger opgeleide en oudere natuurwezens zorg dragen voor de minder ontwikkelde en jongere natuurwezens. Voor elk vakgebied is er in de elementaire wereld een deskundige te vinden.

5 Ze zorgen voor evenwicht en harmonie in alle groei en scheppingsprocessen, of dat nu in de etherwereld is van een natuurlandschap, van ons eigen menselijke lichaam, het huis waarin we wonen of zelfs de auto waarin we rijden.

6 De engelenhiërarchieën hebben een deel van hun wezen afgesplitst waaruit de natuurwezen- hiërarchie is ontstaan.

7 Nu in onze tijd de engelen zich beginnen terug te trekken uit de wereld van de natuurwezens verschuift hun taak langzaam door naar de mens.

8 Aartsengel Michael is sinds 1879 aan het bewind en hij spoort de mensen aan om het aardse denken met het hoofd met het hart te verbinden. Deze harte energie in ons denken, dit harte-denken is nodig voor het evolutie proces voor de aarde en daarom ook nodig om contact op te kunnen nemen met de natuurwezens, zodat er vanuit die harte verbinding een bewuste samenwerking kan ontstaan.

9 In 1911 heeft Rudolf Steiner tijdens een voordracht op19 september 1911 in Locarno gezegd dat de verschijning van de Christus in de etherische wereld gekenmerkt wordt door nieuwe mogelijkheden. De sluier tussen de geestelijke wereld en die van de materie wordt steeds meer doorlaatbaar, waardoor een natuurlijke helderziendheid/heldervoelendheid voor de mensen mogelijk is. Ook, zo vertelt hij, zullen in de natuur tegen het einde van de 20ste eeuw een geheel nieuwe soort van natuurwezens tevoorschijn treden, die als dienaren van Christus zullen werken. En precies zo is het gebeurd. Rond het jaar 2000 zijn verschijningen van Christus-natuurwezens in de etherische wereld waargenomen.

Onze zintuigen ontwikkelen zich naar een hoger functioneren, we leren kijken voorbij de zichtbare werkelijkheid. In het boekje Le Petit Prince van Antoine de Saint-Exupéry, zegt de vos, de mentor van de kleine prins, tegen hem: ‘Dit is mijn geheim. Het is heel eenvoudig: alleen met het hart kun je goed zien. Het wezenlijke is voor de ogen onzichtbaar.’  De natuurwezens verheugen zich enorm over de positieve energie die hun tegemoet komt doorheen jouw aandacht. En dat niet alleen, ze vragen ons om deze kennis in ons hart te dragen en te behoeden met wijsheid. 

Moeder aarde is een groot geheel van natuurwezens. Altijd en overal doorweven zij ons leven en onze zielen….

www.fluisteralsjeblieft.nl