Zonnen-horoscoop

Groeien in bewustzijn doen we langs verschillende routes. Dit vergt een open blikveld met een goed waarnemingsvermogen en uitspreken van wat in jou leeft en je meer bewust worden van hoe je denkt, voelt en wilt of handelt, oftewel zorg draagt voor het fysiek, energetisch, mentaal en spiritueel ‘lichaam’ – de vier kleuren in Tzolkin –

De maan als archetypisch symbool wordt vaak beschouwd als de ziel in de context van de drie-eenheid: lichaam-ziel-geest resp. aarde, maan en zon. Wanneer we ons spiritueel gaan ontwikkelen, komen deze drie Ik-krachten in beweging. Zolang de mens nog onbewust (water)  is, zijn die drie Ik-krachten door het ego op een bepaalde wijze aan elkaar verbonden, o.a. door je opvoeding en je eigen voorkeuren. 

Om dat wat in jou leeft met jouw wijsheid en liefde in de wereld te manifesteren is Tzolkin een belangrijk hulpmiddel het denken, voelen en willen tot een harmonisch geheel te maken en te integreren tot een gezuiverd denken, voelen en handelen. Dat wordt meesterschap genoemd die vanzelf begint met de vraag: wie ben ik, waar kom ik vandaan….wat is de weg van mijn hart?

Wij hebben op aarde de mogelijkheid ons Ik te ontwikkelen door oefenend aan de ziele-ontwikkeling te werken. Je eigen Geboortegolf, respectievelijk Zielenpad,  geeft je inzicht in welke van de drie (zich ontwikkelende) krachten het meest uitgesproken in jou leeft en welke van de drie het meest achter blijft: voelen, willen of denken. Het gaat om Zelfinzicht waarbij je hulp zult ontmoeten als je ontdekt in welke situaties jij vooral je mannelijke kant en waar vooral je vrouwelijke kant gebruikt. Door dit op het spoor te komen kun je vervolgens gaan oefenen bewust over te schakelen van de ene kracht naar de andere kracht al naar gelang de situatie vereist.

De terugblik op je dag laat je zien waar je nog werkt te verrichten hebt, waar het moeizaam verliep en waar je in je ego schoot en veelal uít je lichaam, het hier-en-nu. Doorleef en doorvoel dat moment en die situatie opnieuw en laat het dan weer los (voer het af door het grondingskoord). Door zo heel bewust om te gaan met je eigen eenzijdigheden blijken lessen een onverwacht groot geschenk met zich mee te dragen: de geboorte van ons hoger zelf of hoger-ik in ons een diepe steun op onze weg bij het leren vinden van de juiste middenweg doorheen alle tegenstellingen.

Dan beginnen het denken, voelen en willen zich om te vormen en te verhogen tot nieuwe vermogens. Rudolf Steiner noemde deze vermogens imaginatie, inspiratie en
intuïtie en gaan we (leren) kijken vanuit het Hoger Zelf door en in alle aardse gebeurtenissen in het collectief maar vanzelf ook in ons eigen leven.  Imaginatie is evenals
inspiratie en intuïtie niet aan te leren in een cursus. Het ‘openbaart’ zich als de ziel een bepaalde graad van rijpheid heeft behaald.

Heb je vragen (relatie, opvoeding, gezondheid = 13 tonen etc.)  en  wil je hulp, inspiratie of bemoediging  bij het op deze wijze leren kennen van jezelf en je eigen levensloop schroom dan niet om contact op te nemen.

Al onze processen worden ondersteund én verdiept met een zonnen-horoscoop. Daarbij kun je kiezen uit drie invalshoeken bij het bekijken van andere cyclus van vier dan de groeigolven. Wil je meer zicht op je eigen levensloop is inzicht in ontwikkelingsfasen van groot belang, immers wie de 52 jaar is gepasseerd gaat in herhaling ophalen wat eerder niet begrepen of bevat kon worden. Zonnen-horoscopen zijn bijzonder krachtig van energie en verlichten de last van Moeder Aarde oftewel de energie van het liefdevol geopende hart stroomt….

Mijn mailadres vind je op de pagina ‘contact’

© Joke – fluisteralsjeblieft  2009-2018

Advertenties

Een gedachte over “Zonnen-horoscoop

  1. ron

    hoi Joke ik wordt altijd zo blij van jouw verhalen, inzichtem, mythes, de herkenning weerstand en lessen hoera waar haal je het vandaan mooie Bron x
    Ron

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s