Maya-horoscoop

Een beeld spreekt een eigen taal, brengt een boodschap uit een ‘ruimer’ bewustzijn. Biografiewerk is werken met beelden; herinneringen komen in beelden en de essentie van de biografie laat zich vaak in een beeld verstaan. Wat jij ziet in het beeld is dat wat gezien wil worden doorheen de artikelen die ik deel rondom vier kleuren, 13 tonen en 20 archetypen.

Onze aandacht gaat vooral uit naar het leren spreken en minder naar het leren aandachtig luisteren. Aandachtig luisteren lijkt vanzelfsprekend. Iets wat je van kinds af aan hebt geleerd en doet. Toch blijkt steeds opnieuw dat aandachtig luisteren voor veel mensen best een grote uitdaging is, dat is merkbaar in energie die terugkeert.

Schrijf met lef je eigen geschiedenis

In de snelheid van alledag, lijken we het haast verleerd om de tijd te nemen voor een goed lezen, een goed gesprek en nog minder voor de dialoog met onszelf, ons lichaam en ons gevoel en jezelf leren kennen, je eigen levensgeschiedenis begrijpen, ook in relatie tot denken, voelen en willen. Het ontwikkelen van je eigen onderscheidingsvermogen door je eigen binnenwereld te verstaan is werkelijk heel belangrijk.  Deze transitietijd daagt ons allemaal uit onze uniciteit te bewaren én ons te verbinden met elkaar. Daarvoor is het noodzakelijk het onderscheid tussen mijn en dijn te Weten in je voelende Hart om waarachtig in de verbinding te kunnen staan.

Wil je ook leren werken met Tzolkin ?

*Een handig overzicht van de voor jou belangrijke Tzolkin archetypen die je helpen wil dieper in je eigen element (keuzes, idealen, zingeving) te kunnen gaan staan en dieper je eigen biografisch ritme te gaan leven, daarbij werk ik de archetypen niet voor je uit. Vrijwel alle energieën kun je op de website teruglezen en zo opruimen, ophalen of achter je laten om de weg van je hart en je ziel te kunnen bewandelen passend bij je levensopdracht

*Een Tzolkin zonnen-horoscoop geeft inzicht in jouw persoonlijk ontwikkelplan samen met de hoeders van de vier windrichtingen vormen zij deuren naar je zonnebestemming. Het tarief is afhankelijk van jouw vragen, wensen en opmerkingen.

Mail me gerust voor de mogelijkheden en vertel vooral wat je nodig hebt… 

Door biografisch werk wordt zichtbaar hoe je verleden doorklinkt in het heden en hoe je daar op individuele wijze vorm aan hebt gegeven en je daadwerkelijk kunt kiezen vanuit je hart en weet dat het goed is.

 

tekst loopt verder onder de ‘eigen foto’     

 

Het in dialoog komen met de werkelijkheid van je leven is helend………

Met mij en in mij is afgelopen jaren veel gebeurd. Je hoeft niet bijna-dood (BDE) te zijn geweest om toch een dergelijke ervaring te hebben meegemaakt… mèt de impact die dat op je leven kan hebben. En dat is echt iets om eens bij stil te staan. Veel mensen op het pad van geestelijke ontwikkeling of innerlijke groei kennen een vergelijkbare ingrijpende gebeurtenis die hun leven “op z’n kop zette” alleen zonder -voor de buitenwereld zo zichtbaar- bijna dood te zijn geweest. Een bewustzijnservaring die zo diep raakt een plaats geven en de impact op mijn leven verwerken is niet gemakkelijk.

Persoonlijkheid zou je kunnen definiëren als de combinatie van je totale bewustzijn, je gevoel
van identiteit – je zelfbewustzijn – en je herinneringen. Uit de BDE’s  blijkt dat het bewustzijn van je hogere Zelf veel omvattender is dan je kunt ervaren met je dagbewustzijn in je lichaam. Je ego dat je ervaart in je lichaam is wat anders dan je hogere Zelf dat je ervaart buiten je lichaam. Er is wel een onderling verband, maar je hogere Zelf is een veel grotere dimensie dan je ego. Je ego sterft af als je lichaam afsterft. Je hogere Zelf – je hogere bewustzijn waarmee je in kontakt bent met alle andere bewustzijnsvelden die bestaan, ooit bestaan hebben en nog zullen bestaan – blijft. (citaat interview met  PIM VAN LOMMEL door Ger Lodewick)

De grote steun op mijn weg is het schrijven en Tzolkin of Maya-astrologie om veel te kunnen (leren) duiden. Het werken met archetypen en symbolen maar vooral met mijn dromen leert mij deze waardevolle taal verder te brengen. Mooi om op te merken dat best veel mensen zich verbonden hebben met deze website, met fluisteralsjeblieft.  Wat je begrijpt, begrijp je ook voor anderen dat blijkt maar weer.

Wanneer mensen bevriend raken, elkaar beter leren kennen, vertellen ze elkaar stukken uit hun leven. Door ervaringen en belevenissen uit te wisselen, delen we met elkaar en ‘verklaren’ we ook aan elkaar wie we zijn.

Aan de ander leren we onszelf bovendien kennen.

Dan beseffen we al gauw dat iedere dag een uitdaging, een geschenk, een les en een inzicht met zich meedraagt en dat waar de mensheid samenwerkt naar hetzelfde doel en dezelfde taal spreekt, zij het met verschillende definities, niet alleen wij maar ook onze planeet van haar wonden kan genezen. Dat motiveert……

 

© Joke – fluisteralsjeblieft  2009-2018

Advertenties

Een gedachte over “Maya-horoscoop

  1. ron

    hoi Joke ik wordt altijd zo blij van jouw verhalen, inzichtem, mythes, de herkenning weerstand en lessen hoera waar haal je het vandaan mooie Bron x
    Ron

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s