Elk mens is een geheel, een cirkel van leven, bestaande uit vier verschillende windrichtingen:  kwadranten of lichamen/lagen: het fysieke, het emotionele, het intellectuele en het spirituele kwadrant. Het is belangrijk om daar een balans in te vinden; om de vier kwadranten tot volle bloei te brengen.

De cirkel van leven zal altijd zelf naar compensatie zoeken, al of niet gedwongen door een crisis. Ook zijn we juist dan geneigd onze toevlucht te nemen tot de windrichting waarbij je je het veiligst voelt. Belangrijk is dat we ons blijven ontwikkelen, bewustwording begint bij de energie (toon, zegel en kleur) van je geboortedag die je mag gaan koppelen aan de toon 1 in jouw eigen geboortegolf.

Tzolkin wordt gevormd door 20 zonnetekens, 13 getallen en 4 kleuren. Ons ontwikkelingsproces naar meer bewustwording is onderverdeeld in 13 stappen of fasen, de Maya noemen dit tonen. Zij bieden ons zicht op hoe je met de polariteit van het leven omgaat en hoe deze te integreren in je eigen leven. Vanuit jouw eigen verleden ga je hier op unieke wijze mee om ten opzichte van ieder ander hier op aarde. Ik wens je veel plezier met Tzolkin en het werken vanuit je hart.

 

 

Een gedachte over “vier kleuren

  1. Lieve Joke,
    Jouw teksten raken mij iedere keer weer. Per dag, per cyclus, sluit alles nauwgezet aan op alles wat mij beweegt en wat ik doe. Het is niet altijd een ‘tralala’-pad. Het is domweg mijn pad. Een half jaar geleden heb ik het besluit genomen om te stoppen met hetgeen ik toen mee bezig was, ongeacht de gevolgen en dat vroeg (en nu nog steeds) om moed & vertrouwen. Ik ging mijn hart volgen en blijf daarbij. Ongeacht hetgeen er tot nu toe op mijn pad is gekomen, ik weet dat ik goed zit. Vandaag mag ik – hoe treffend! – mijn intentie omzetten in daden: het opruimen van de laatste stukken van mijn ‘oude leven’. Het nieuwe leven staat al te trappelen voor de deur en schijnt door mijn vensters naar binnen. Ik weet dat door het oude echt af te sluiten, zich een regenboog voor mij zal ontvouwen. Frappant hoe ik ‘toevallig’ op het juiste moment, ‘de juiste’ mensen en kansen hiervoor op mijn pad krijg. Ik voel mij heel erg dankbaar. Ik omarm de storm, die op het moment door het landschap raast: alles mag nu letterlijk de nieuwe richting opwaaien.
    Dankjewel lieve Joke. Ik wens jou een fantastische sprookjesachtige gapdag!

Reacties zijn gesloten.