In de Maya traditie verbindt de nahual de mens ook met de natuur. Elke dag heeft een eigen nahual. De geboortedag is dus bepalend voor de eigen nahual die iedereen geheimhoudt. Iedere Indiaan voelt zich één met de natuur, maar als kind voelt hij zich sterk aangetrokken tot één bepaald dier. Dat blijkt later heel dikwijls het dier van zijn geboortedag te zijn: de nahual (kingetal)

Elke dag draagt een eigen energie, ook je geboortedag en later al je verjaardagen. Door de rekentabel te gebruiken kun je de dagenergie bepalen en omrekenen naar een zonnezegel, toon en kleur van alles waar je maar een datum van hebt en bewustwording op zoeken wil. Ook je jaardragers (op verjaardagen) brengen je zo bij het jaarthema oftewel de toon 1 van die golf en op deze wijze kun je ook relaties bekijken.

Elke dag draagt een eigen energie die zich ook tonen kan in de mensen die we ontmoeten; waar het mee stroomt of waar het niet mee klikt. Als je die geboortedatum hebt, van dierbaren, familie, collega’s etc zijn meestal wel bekend kun je dus zo onderzoeken. Het relatiethema kun je ook bepalen, dat doe je door jouw kingetal op te tellen bij het kingetal van de ander en de veelvoud van 260 eraf te trekken. Het kingetal wat je over houdt staat in de golf die jullie relatiegolf is. Wat heb je gemeenschappelijk en waar draait het in dat contact op. Je mag me gerust mailen om dit helderder te krijgen. Belangrijk is dat je altijd de energie van de datum die je opzoekt bekijkt in het licht van de hele golf – die golf staat vast en zeker op de website – Voilá

Het knarsen dat je voelt is het gepiep van een openende deur
die een ingang is naar nieuwe mogelijkheden…..

Als voorbeeld geef ik je Nederland. De geboortedatum van Nederland, zo leert ons de geschiedenis van de 80-jarige oorlog, wordt vaak gesteld op 15 mei 1648 (vredescongres Munster) – kin 247 –  geeft de blauwe Hand energie op toon 13 met als onderliggende gidsenergie de gele mens op toon 8. De blauwe Hand op toon 13 is de afronding van de blauwe Adelaar golf; de Adelaar op toon 1 staat voor visie, het grotere overzicht behulpzaam bij het accepteren van ongebruikelijke relatie patronen. Vrijheid is belangrijk, maar nooit zonder tolerantie, samenwerken en nieuwsgierig blijven naar andere waarden en normen. Ben je boos, gefrustreerd, woedend of voel je je ongemakkelijk daarbij – kies voor geweldloze oplossingen en draag zo bij aan vrede of helende bezigheden. verbindt eens jouw geboortekin met de geboortekin van Nederland….

Het kingetal of je startpunt in dit leven berekenen:

Je geboortedatum en elke datum die voor jouw biografie van belang kun je berekenen in drie korte stappen naar een KIN waarde:

1. ln welk jaar ben jij geboren? Vind het jaarnummer voor het geboortejaar en vul dit in bij “Berekening”. 2. Vindt vervolgens het getal dat naast de geboortemaand staat en vul dit in. 3. Vul daarna het aantal dagen in van de geboortedag. 4. Tel de drie getallen bij elkaar op. 5. Als het getal dat je krijgt groter is dan 260, moet je er 260 aftrekken; 6. Kijk dan op de Tzolkin en vind je kingetal met bijbehorende kleur, zegel en toon.

 

kijk nu op onderstaande afbeelding naar de kleur, toon en zegel behorende bij jouw kingetal.
Kom je er toch niet uit, mailen mag…

kinkaart

Jaardrager en Jaarthema

Op dezelfde manier als je je geboortekin gevonden hebt, kun je ook van elk jaar je Jaarthema  en Jaardrager vinden, het jaarnummer van je geboortejaar wordt dan alleen het jaarnummer van het jaar waar je meer inzicht in wil hebben. Elke verjaardag geeft een andere combinatie die iets toevoegt, een nieuw aspect op je levensweg. Verwar een seizoen alleen niet met een mensenleven……

Van ieder mens waar je een geboortedag weet kun je nu opzoeken, het gemeenschappelijke ontdekken en recht-doen aan de menselijke verschillen. Wil je liever het relatiethema bekijken mail me dan even!

Veel plezier met Tzolkin!

© Joke – fluisteralsjeblieft