De Shekinah wordt gezien als de fysieke, Vrouwelijke Aanwezigheid van God op de Aarde. De Belichaming.                                                    Als geen ander Belichaamden zij de Geheimen van Leven en Dood, van Levenskracht en Geboorte van Nieuwe Tijdperken. Shekina nodigt ons, mannen én vrouwen uit je verder te verdiepen in de Oude Kennis en Wijsheid, deze te verfijnen èn in ons Lichaam op te nemen.

Er is een connectie tussen de Shekinah en de Hebreeuwse letter He, de vijfde en een vrouwelijke letter. Deze vijfde letter staat voor de Levensadem, die de 5 elementen van de natuur ‘aanblaast’. Het is de letter, die het sterkst verbonden is met leven geven en leven teruggeven: onze eerste en laatste adem.  Tussen die adembewegingen ‘woont’ de Vrouwelijke Aanwezigheid van God. In aloude teksten wordt haar aanwezigheid of glorie in verband gebracht met de manifestatie in een wolk boven de tent van samenkomst.

Met het verdwijnen van de Tempel, de Ark en de bijzondere jaarlijkse taak van de Hogepriester(es) verdween óók de Oude Kennis hoe DNA, bloedlijnen en een samenleving te vitaliseren. Geslachtslijnen worden nu gezuiverd voor terugkeer in de volgende kosmische cyclus. Mede daardoor komt nu evengoed een stroom van alles wat zich heeft ‘aangepast’ naar boven. Dit proces is pijnlijk. Zij is degene die verbannen werd en schijnt nog altijd te huilen.

Portalen zijn echter begonnen zich te openen. Deze Kennis wordt weer toegankelijk voor wie Haar zoeken. Je kunt haar ervaren als zee van oerlicht, als stralend lichtlichaam, vaak zien we haar als naakte Vrouwe met haar kindje in de armen in de wateren als de Shekina-Matronit. Bij het toegankelijk worden en Belichamen van de Heiligheid van de Shekinah spelen de Drie Maria’s een hoofdrol. De Shekina is sterk verbonden met de Levenskracht: de Kosmische en de fysieke Baarmoeder.

Wie is Zij?

De Grote Godin?

Het Vrouwelijk Oer-principe?

Het Vergeten Vrouwelijke?

De Koningin van Sheba? Isis? Sophia?

Maria Magdalena? Sara, haar dochter?

De Crone, de wijze rijpe vrouw?

Het onderdrukte Vrouwelijke?

Onze schaduwkant?

Het Collectieve Vrouwelijke?

Het Kosmische Zwarte Niets dat het Licht baart?

De donkere Moeder, onze Moeder die in de aarde is….?

Dit allemaal?

Het Mysterie van de dochter, de zuster en de bruid laat zich niet vatten in woorden als echtgenote of moeder. Deze termen vloeien in elkaar over en laten zich niet verklaren; net zo min als je natuurverschijnselen, innerlijk weten, mystieke ervaringen of het Leven zelf kunt verklaren. Een verklaring zoeken doodt precies dat waar je mogelijk een diep verlangen naar voelt. Lees hoe zij zichzelf manifesteert en voel….

Ik ben de vroedvrouw

En degeen die baart

Onderstaande tekst kan een ingang zijn om in contact met de Godin of Vrouwe  te treden via meditatie, dromen, intuïtief tekenen/schilderen/schrijven of jouw geheel eigen andere manier. De zwarte Madonna toont zich het liefst in haar zwarte gelaat en wordt bezongen in prachtige teksten die jou en mij in contact willen brengen met het eigen Mysterie, Weten, Diepte en Vrouw-Zijn met de Zwarte Madonna als Gids. Soms is zij wit geverfd, maar altijd bevindt zij zich in een omgeving waar zich een krachtbron bevindt of op een krachtplaats. Ontsteek je licht en luister naar haar….

“Want ik ben de eerste en de laatste

Ik ben de vereerde en de verachte

Ik ben de hoer en de maagd

Ik ben de moeder en de dochter

Ik ben de onvruchtbare,

En talrijk zijn mijn kinderen

Vele malen ben ik uitgehuwelijkt,

maar ik heb geen echtgenoot die mij verwekte

Ik ben de moeder van mijn vader

en de zuster van mijn man

en hij is mijn nageslacht…

Ik ben de stilte die men niet kan bevatten

en de gedachte waarvan de herinnering veelvuldig is

Ik ben de stem waarvan de klank veelstemmig is

Ik ben de stem waarvan de klank veelstemmig is

en het woord waarvan de verschijning veelsoortig is

ik ben het uitspreken van mijn naam….

Ik ben kennis en onwetendheid.

[fragment uit de gnostische tekst Donder: Volmaakt Bewustzijn, Nag Hammadi geschriften]

 

meer: https://bit.ly/2MiWguP