Reiziger, er is geen pad
reiziger, de weg
dat zijn jouw sporen en niets anders.
Reiziger, er is geen weg,
de weg maak je zelf, door te gaan
door te gaan maak je de weg
en als je achterom kijkt,
zie je het pad dat je nooit meer zult betreden….

Reiziger, er is geen weg
alleen het kielzog in de zee
(Antonia Machado, 1875-1939)

Wachten op elkaar maakt meestal moe. Zelf de stap zetten is niet altijd eenvoudig. Dat vraagt  veel moed, veel vertrouwen met een onzekere uitkomst om te gaan stap voor stap, niet wetend waar het je zal brengen. Dat is ook de reden waarom het moment ‘nú’ in de spirituele ontwikkeling altijd zo centraal staat. Je hoeft vandaag niet iets te zijn wat je morgen kunt wezen. En wat gisteren was, vraagt vandaag om voltooiing…… Ware Woorden van Marieke de Vrij die zo heel mooi aangeven dat ritme en het kennen van de wetmatigheden belangrijk zijn.

Werken met de vier windrichtingen die bekend was in sjamanistische culturen en de basis vormt van alles van daarna, kun je veel bewustworden door elke 13 dagen met het aangegeven thema in jouw leven te gaan werken. De nieuwsbrieven deel ik kosteloos en daarbij vaar ik op mijn morele kompas voor de weg naar gerechtigheid.

 

 

 

Wil je van gedachten wisselen, reageren op artikelen en zo de onderlinge verbondenheid gestalte geven; deel jouw wijsheid of spreek jouw intentie uit onder de artikelen.

 

Heb je vragen of interesse gekregen door gebeurtenissen in je leven dieper te leren duiden in het kader van biografiewerk met hulp van Tzolkin kun je me persoonlijk bereiken   joke.fluisteralsjeblieft@gmail.com (klik op de link!) Ook kun je hier persoonlijke profielen aanvragen, daarvoor vraag ik een vergoeding.

 

 

Kies je ervoor om elke dertien dagen met een thema te leven om zo jouw (archetypische) relatie daarmee te ontdekken en wil je graag bericht ontvangen als er een nieuw artikel is geplaatst? Laat dan je email adres achter onder het kopje ‘blog volgen’ op de homepage – Ik gebruik je gegevens enkel voor het verzenden van een mail als persoonlijke uitnodiging waardoor jij weet dat  een nieuwe artikel online gaat. Wil je het niet meer ontvangen, dien je zelf hiervoor maatregelen te nemen…..

Once you carry your own water,you will learn the value of every drop…

 

disclaimer:

Soms worden artikelen gepubliceerd op andere websites of in de soc. media. Dit kan suggereren dat het onderschreven wordt, vaker blijkt dat er gebruik van gemaakt wordt in dienst van eigen doelstellingen. Elke creatieve verwerking is prachtig, belangrijk is dat je dit doet onder eigen naam en er zelf voor staat.

Zeker nu, sinds 25 mei 2018 de Algemene verordening gegevensbescherming (AVG) van toepassing is, adviseer ik je nadrukkelijk enkel gebruik te maken van de icoontjes onder een artikel of een link naar de website te delen.  Zie je desondanks een afbeelding die van jou is, laat het me weten dan vermeld ik meteen je naam erbij of verwijder ik deze direct als jij dat liever hebt.

mijn werkwijze is vrij van confrontatie-technieken of feedback methoden, oordelen en veroordelen. Dat wat bij ieder in het eigen hart en ziel leeft, wordt gerespecteerd. Het elkaar aanreiken van andere of nieuwe zienswijzen gebeurt altijd in kwetsbaarheid, volkomen vrijheid en zonder de drang van overtuigen, het menen de waarheid te bezitten of door ongevraagde adviezen. Je kunt vrij reageren onder de artikelen op de website. 

 

Hartegroet, Joke
fluisteralsjeblieft: 2009 – 2019