In lak’ech

In lak’ ech is een Maya begroeting, zoals Namasté een hindoeïstische groet is en mudra’s handgebaren als een respectgebaar is vanuit het boeddhisme. Ze staan allen ahw voor: ‘ik buig naar de godheid in jou’ of ‘De ziel in mij, groet de ziel in jou’ – elke ontmoeting  reikt je zo groeimomenten aan, die je helpen in jouw ontwikkeling het goddelijke of het licht in elkaar te leren zien en te herkennen.

Wie ervoor kiest met Tzolkin te werken kiest voor de queeste in de vorm van biografisch werk. Met biografisch werk sta je stil bij je eigen levensverhaal en wat daarin tot uitdrukking wil komen. Je krijgt contact met de rode draad in je leven en kunt op het spoor komen van wat je eigenlijk hier op aarde komt doen. Dat is voornamelijk opnieuw ontdekken en bewust worden hoe denken, voelen en willen op elkaar afgestemd kunnen worden en hoe daardoor de eigen regie versterkt wordt. Je krijgt zo als het ware het stuur terug in eigen handen bij de grote uitdagingen zicht te hebben op wie je bent, wat je kunt, wat je wilt en hoe je dat passend krijgt in overeenstemming met de eigen kwaliteit van leven en je zelfgekozen levensopdrachten.

Omdat onze planeet aarde richting krijgt door de opkomst en ondergang van wat wij de Zon noemen, hebben we te maken met de vier windrichtingen. Door de cyclus van de Zon hebben we een oriëntatieruimte, een referentiepunt van waaruit we tijd en ruimte meten. Kijk, voel en laat je leiden door het ritme van de seizoenen in afstemming op de energie van elke dag. Deze vindt je op de pagina dagfluisters in het ritme van Tzolkin https://wp.me/P2XSLz-fH en onderverdeeld in vier groepen van ieder vijf zonnen die de macht van een windrichting dragen. Zij vormen een bepaald thema, een gezamenlijke intentie. De onderlinge verbondenheid tussen de zonnen is bijzonder krachtig als deze wordt gebruikt in groepen. Het inzicht in deze verbindingen biedt een weg tot het in harmonie brengen die uiteindelijk de last van Moeder Aarde zal verlichten.

De hartenklop van het Leven creëren we met hulp van de heilige getallen die de traditionele Maya met behulp van streepjes- en punt code bijgehouden werden. Iedere cyclus van 4×13 vertegenwoordigt een volledige scheppingscyclus en kan 52 dagen maar ook 13 jaar duren.

 

tekst loopt verder onder de ‘eigen foto’     

 

Als we onze eigen horoscoop en bestemming beschouwen in samenhang met die van iemand anders, of met die van een dag of een her/historische gebeurtenis, beginnen we zicht te krijgen op de schoonheid en complexiteit van het web van de schepping. Dan beseffen we al gauw dat iedere dag een uitdaging, een geschenk, een les en een inzicht met zich meedraagt en dat waar de mensheid samenwerkt naar hetzelfde doel en dezelfde taal spreekt, zij het met verschillende definities, niet alleen wij maar ook onze planeet van haar wonden kan genezen als we herinneren wat we al weten maar vergeten zijn. Je herinneren wat je al weet, is je bewust worden, in de artikelen op mijn website vind je dan ook informatie vanuit verschillende denk- richtingen en esoterische tradities.

Wil je ook leren werken met Tzolkin en dieper inzicht krijgen in de onderlinge relaties tussen jouw zonnen; de onderlinge verbondenheid tussen de zonnen is bijzonder krachtig als deze wordt gebruikt in groepen, eigenlijk net als bij de groeigolven. 

In een Tzolkin zonnen-horoscoop richt ik mij altijd op groepen in de vier kleuren en  zonnen die het jou mogelijk maken vanuit je Hart te gaan leven.  De vier zonnen die je helpen spiritueel te aarden geven inzicht in het potentieel wat we bij de geboorte hebben meegekregen, hierbij is je geboortedatum het uitgangspunt. Heb je liever je verjaardag van nu als uitgangspunt en zoek je inzicht in de wetmatigheid van de jaardragers/jaarthema op basis van je geboortetoon waar ook  de levensfasen van de mens aan af te lezen zijn óf wil je een stap zetten en inzicht te vinden in de vier kernkwaliteiten, het vierluik wat je inzicht geeft in de samenhang tussen je kracht en je allergieën en de uitdagingen die dit je geeft. Hierbij is je geboortezegel het uitgangspunt. 

Voor het maken van een zonnen-horoscoop, jaar-horoscoop óf een vierluik vraag ik een vergoeding á 45 euro. Wil je enkel de zonnen die voor jou van belang zijn zónder uitleg kun je ook contact opnemen…..

Voel je vrij je vragen te delen.

© Joke – fluisteralsjeblieft  2009-2018

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s