Tzolkin konsult

Wil je ook weten hoe je met de 20×13-daagse groeigolven in Tzolkin kunt leren werken in je persoonlijke ontdekkingsreis en de veranderende scheppende energie van de kosmos te (leren) gebruiken om jouw eigen doelen gemakkelijker te bereiken en jezelf te ont-wikkelen.

Tzolkin biedt voor ieder van ons een geheel uniek persoonlijk ontwikkelplan op basis van je geboortedatum die je zicht biedt op de geheel eigen ontwikkelingsstadia en gekoppeld is aan (meegebrachte)  talenten en het bewustzijnsniveau in relatie tot de 13 tonen, 4 kleuren en 20 zonnezegels; de archetypen die leven in het collectief onbewuste. In een persoonlijk mailcontact  of konsult kijken we wat het beste aansluit bij jouw leefsituatie en mogelijkheden en ook of je bekend bent met Tzolkin vanuit Jungiaans perspectief bekeken. 

Wellicht stimuleert het je om een genogram te maken. In een genogram breng je familiebanden in kaart. Het is een stamboom waarin je generaties, relaties en belangrijke familiegebeurtenissen zichtbaar maakt, van elke geboortedatum die je kent kun je het kingetal (en bijbehorende golf) opzoeken en zo familiepatronen ontdekken waar je anders nooit achter kunt komen en belangrijk jij komt dieper in het Nu, in je eigen energieveld.

 

 

Wat is een archetype?

Een archetype kan je zien als samengebalde energie rondom één van de fundamentele thema’s uit een mensenleven zoals bijvoorbeeld geboorte, dood, voortplanting of volwassen worden. We delen deze archetypes met alle andere mensen, ze horen bij ons mens-zijn. In een archetype zit alle kennis en ervaring van de mensheid en dus ook van je familie uit alle tijden opgeslagen. Het is een oer-weten dat zich ontwikkelt doorheen de tijd omdat we steeds meer leren en vooral omdat wij mensen-in-wording zijn. Mede daardoor dragen archetypen ook nog steeds sporen van de allereerste mens in zich. Deze diepmenselijke wijsheid is over het algemeen onbewust aanwezig. Ze stuurt ons zonder dat we er aandacht aan hoeven te besteden. Af en toe komt deze wijsheid naar voren in ons bewustzijn in de vorm van beelden en symbolen. Dit kan zijn in een droom, een fantasie of een spontane ingeving. Terwijl het oer-weten collectief is en voor ieder mens hetzelfde, is de vorm waarin het in ons bewustzijn komt hoogst persoonlijk en soms ook overgenomen of nagebootst. Ieder creëert zijn eigen beelden en symbolen op basis van zijn eigen individuele geschiedenis en persoonlijkheid, maar wat is nu jouw eigenheid, jouw uniek mengsel van denken, voelen, willen?

Daarbij zijn twee heel grote archetypen die en geweldig belangrijke rol in ieder van ons spelen: de archetypen van het mannelijke en dat van het vrouwelijke. Het zijn de oerdynamieken van de ziel en tonen zich in ons denken, voelen en willen. Carl Gustav Jung en zijn vrouw Emma Jung schreven eveneens veel over het mannelijke in de vrouw en het vrouwelijke in de man; de anima en de animus bieden een intrigerend perspectief op zelfontwikkeling binnen een relatie.

Anders dan bij astrologie is Tzolkin een energetische spiraal. 

De energie van vandaag komt na een poosje altijd in dezelfde structuur en vorm terug, alleen dan wel met een grotere energetische intensiteit. Door de tijd als een energetische spiraal te zien, kun je met de energie van vandaag naar een energetisch moment, bijvoorbeeld 10, 20 of 3 jaar terug, kijken. Dit principe is zeer geschikt om je eigen biografie bij elkaar te puzzelen, je zonzijde te benutten maar ook door synchroniciteit te duiden waardoor je vrede kunt sluiten met gebeurtenissen in je leven leidende tot meer heelheid.

 

 

 

Mijn mailadres vind je onder ‘contact’, hier hoef je enkel op de klikken en je mail te gaan maken. Je krijgt altijd antwoord! 

© Joke – fluisteralsjeblieft  2009-2018

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s