De impuls om te gaan schrijven kwam voort uit gesprekken met mensen die steeds vaker hun levensverhaal gingen vertellen. Zo ging ik ontdekken dat in het levensverhaal (onze levensloop) de levenszin verborgen ligt. Naast biografie counseling ontstond zo als vanzelf het schrijven over mijn ervaringen waarbij wetmatigheden van het menselijke leven meer en meer een aandachtspunt werden. Ook zelf kon ik zo gemakkelijker ‘de grond van het bestaan innerlijk omhelzen’ en kwam ook de beeldtaal tot leven.

Op deze reis gaan altijd deuren naar binnen open en ook wel deuren naar buiten dicht. Innerlijke processen nodigen altijd uit er een goed verhaal van te maken. Dat vind niet iedereen gemakkelijk en daarom ook ‘niet leuk’. Toch is dit wel de enige manier om de liefde te vinden waarvoor je geboren bent.

In persoonlijke verhalen liggen de draden van een groter verhaal, vaak achter sluiers verborgen, illusies die ons gevangen houden in het web. Een biografisch gesprek voeren vraagt om een open contact waarbij de vraag ondersteunend werkt bij het in samenhang brengen van je herinneringen en zo met de wereld waar je in leeft. Voorouderlijk (stamboom) onderzoek gerelateerd aan Rembrandt en Maria Magdalena (Barok en Renaissance) is mijn onderzoeksgebied. Net als (familie)foto’s vertellen kunstwerken verhalen, geven geheimen door en inspireren zo een vredelievende uitwisseling die ontwikkelingsruimte scheppen wil.

Overweeg je contact met mij op te nemen dan nodig ik je uit daarbij aan te geven over welke levensfase jouw vragen gaan. Door hierbij een foto of symbolisch beeld uit die periode te zoeken en daar iets over te vertellen komt het thema als vanzelf tot spreken.

Mijn eigen rol in gesprek met jou mag je klankbord noemen. Een klankbord hoort de fluisterwoorden en geeft deze terug op een manier waarop je verder kunt met je verhaal.

Je kunt me bereiken via   joke.fluisteralsjeblieft@gmail.com (klik op de link)

Rembrandt – Jong meisje aan het venster

De artikelen die je kunt ontvangen in je eigen mailbox zijn kosteloos, maar niet vrijblijvend. Het zijn geen tijdberichten, eerder tijdloos en brengen je in contact met jouw innerlijke theater. De artikelen geven een indruk ‘hoe om te gaan met biografische inzichten’ – wat je ermee doet is helemaal aan jou, maar ik hoop dat je de moed hebt om ermee aan de slag te gaan. Wilskracht inzet dus.

Wie contact met mij opneemt, wat een meerwaarde is als je de regie over je eigen vragen in handen houdt, komt tot een uitwisseling die altijd diepere inzichten brengt en het werken met de levensfasen in je levensloop een waar feestje maakt.

Wil je de artikelen niet meer ontvangen, dien je zelf hiervoor maatregelen te nemen…..kijk ook af en toe eens of ze niet in je spambox verdwenen zijn……

disclaimer:

Soms worden artikelen gepubliceerd op andere websites of in de soc. media. Dit kan suggereren dat het onderschreven wordt, vaker blijkt dat er gebruik van gemaakt wordt in dienst van eigen doelstellingen.  Elke creatieve verwerking is prachtig, belangrijk is dat je dit dan doet onder je eigen naam en er zelf voor staat en tenminste een link naar mijn website erbij meegeef! Het is niet toegestaan artikelen te kopiëren en verder te delen zonder toestemming.

Zeker nu, sinds 25 mei 2018 de Algemene verordening gegevensbescherming (AVG) van toepassing is, adviseer ik je nadrukkelijk enkel gebruik te maken van  een link waarin de naar de website of naar een artikel verwijst in het besef dat het geen tijdsberichten zijn. Het zijn werkdocumenten waar je zelf mee aan de slag mag gaan. De afbeeldingen erbij zoek ik zorgvuldig uit. Zie je desondanks een afbeelding die van jou is, laat het me weten dan vermeld ik meteen je naam erbij of verwijder ik deze direct als jij dat liever hebt.

Mijn werkwijze is vrij van confrontatie-technieken of feedback methoden, oordelen en veroordelen. Dat wat bij ieder in het eigen hart en ziel leeft, wordt gerespecteerd. Het elkaar aanreiken van andere of nieuwe zienswijzen gebeurt altijd in kwetsbaarheid, volkomen vrijheid en zonder de drang van overtuigen, het menen de waarheid te bezitten of door ongevraagde adviezen.