De poort van de maan en de poort van de zon

De Zon en de Maan krachten werken als twee zeer fundamentele krachten in ons die verschillende en soms tegenstrijdige behoeften geven. Zoals wij door de maansfeer verbonden zijn met ons verleden, zo zijn wij door de zon met onze toekomst verbonden. 

Het menselijke leven en de natuur worden sterk door de maan beïnvloed. Maan brengt krachten uit het verleden in het huidige leven binnen. In ons eigen leven in het bijzonder in de eerste zeven jaar. Het maanritme kun je ook ontdekken in het terugkeren van de maanknoop om de 18 jaar en zeven maanden, het is dit ritme dat ons brengt op kruispunten, drempelmomenten waarop veranderingen in gang gezet worden. Simpelweg herinneren maansknopen je aan de voornemens die je bij de geboorte op aarde op je genomen hebt. De maansknoop overgang in de biografie kun je niet op de dag nauwkeurig vastleggen. Ze brengen je vragen. Daar schrijf ik niet over. Daar kun je contact over opnemen.

‘Maanbewustzijn’ is een innerlijke ontwikkeling. Zoals de maan eb en vloed beïnvloed en de zeespiegel bepaalt, zo beïnvloed zij ook onze gemoedsgesteldheid, de getijdenspiegel van onze stemmingen. De maan is de poort die ons tot de individuele mens maakt die we zijn.

De zonnekrachten in jezelf staan voor het goddelijk geestelijke Ik, de hartenkracht waardoor je met hart en ziel mens kunt zijn. In verbondenheid of dialoog met al-wat-is. Dit wordt het Christusbewustzijn of Sophia bewustzijn genoemd. Als je weet dat Sophia zich heeft belichaamd in Maria, wordt meteen duidelijk dat de eerste stappen op deze weg met bewustwording te maken hebben totdat  haar verbindende krachten je beginnen te doorstromen….. 

De kosmische (zonne) Geest van de Liefde vinden we hier op Moeder Aarde.

Gnosis zegt dat mensen een ‘lichtkern’ in het hart dragen. Mensen zijn kinderen van het licht. Je kunt die lichtkern vermeerderen door de juiste keuzes te maken. Wees je hier bewust van en zorg dat je keuzes maakt die dat licht versterken. De liefde voor de aarde, jezelf en anderen is het middel om dat licht te vermeerderen.

Dat wat een dromerige innerlijke spiegelend maan-zilver kwaliteit is, moet nu tot bewust Zonnegoud omgevormd worden tot een denken met het Hart; dat betekent ook dat we in dit leven te leren hebben, dat we anders moeten leren.

Verbeter de wereld begin bij jezelf is niet voor niets een cliché. Het is waar. Steek je zon aan. Laten we met elkaar een cultuur van het hart bouwen.

© Joke – www.fluisteralsjeblieft.nl