Het lichaam spreekt een eigen taal. Het fungeert als een klankbord van innerlijke gevoelens, stemmingen; de taal van de ziel. Wie met hulp van biografiekunde werkt zoals beschreven is op www.fluisteralsjeblieft.nl kan ook een diepere duik nemen in het levensverhaal. Ons levensverhaal ligt ingebed in het familieverhaal.

In het beeld van de levensboom ben je verbonden met je familieverhaal, je stamboom. Wie op onderzoek uitgaat naar voorouders kan beginnen met een foto, brieven, erfstukken of een verhaal. Elke familie heeft wel een verhaal dat al generaties meegaat. Zulke verhalen zijn waardevol. Als je het geluk hebt nog een (over) grootouders te hebben maar haar nog niet je vragen hebt gesteld heb ik maar één tip voor je. Doe het nu!

De levenservaringen die onze voorouders doormaakten kun je simpelweg onderverdelen in volbrachte en onvolbrachte ervaringen. Iets wat doorleefd is geeft vruchtbare bodem voor talenten en wat verdrongen is wil alsnog worden afgerond. Vaak in generaties na hen zijn de zgn triggers verbonden met de voorouders.

Onze voorouders vormen onze wortels en daar waar wij uit contact gaan voelen we ons ontworteld.

In veel (familie) biografieën zijn taboes, geheimen en klachten die altijd in verbinding staan met voorouders. Hun levens zijn letterlijk verstrengeld met de onze. Wat door pijn, dissociatie en dood nooit geïntegreerd kon worden leeft verder in de oerziel van de familie en wordt in de orientatieloop overgedragen van generatie op generatie. Het diepgewortelde van de zielenverbindingen in de stamboomverwanten is waar de meesten van ons op verder borduren. Energetische ballast vraagt om opsporingswerk in de stamboom.

Wat volgt staat altijd in verband met wat er aan voorafging….

Welkom in het atelier voor bewustwording – ken je jezelf –

www,fluisteralsjeblieft.nl