De Tzolkin wordt gevormd door 20 zonnetekens, de twintig gezichten van de Schepping die samen het inzicht geven in het totaal van de kwaliteit van de schepping. Al het leven op aarde wordt energetische gedefinieerd door deze 20 zonnen die voorkomen in 13 verschillende vormen (bewegingsenergieën).    Uit het hart van de kosmos, door de Maya Hunab K’u genoemd, komt iedere dag een combinatie van deze twee energieën (toon en zegel) op ons af.

De energie van iedere dag is verbonden aan een golf die uit 13 dagen bestaat, waarvan één golf bijzonder is; jouw geboorte- of creatiegolf. De betekenis van de energie van iedere dag mag je verbinden met de leidende golf én met jouw eigen golf om de betekenis van deze energie voor je te duiden. Die betekenis wordt helderder als je alle ervaringen in jouw eigen leven in die periode verbindt met het thema. Zo kom je steeds dieper in je eigen kracht en wortel je jezelf en jouw aanwezigheid in het hier en nu.

 

cropped-hunab-ku.jpg

Om je op weg te helpen heb ik een zeer korte versie gemaakt van de twintig gezichten van de schepping, door mij de heilige Maya-Zonnen genoemd. Heb je hier interesse voor mail me even dan stuur ik dit kosteloos naar je toe via de mail.

Het mailadres vind je bij ‘welkom’