Tzolkin dagenergie

Leef bij de dag en leer om vanuit een ander perspectief naar de gebeurtenissen in je leven te kijken. Durf ook om hulp te vragen als je daar zelf behoefte aan hebt – we zijn immers in een geheel nieuw ontwikkelingsparadigma beland. Dit vraagt een enorme aanpassing van ons aardse voertuig (fysiek, emotioneel en mentaal lichaam)

Dat is niet makkelijk maar wel heel mooi, want we zijn op een punt in de aarde- en mensheidsontwikkeling aangekomen waarop ons aardse voertuig ver genoeg ontwikkeld is om een woonplaats te bieden aan ons Hoger Zelf. We zijn door het nulpunt gegaan en aan de ‘weg omhoog’ begonnen. En die weg omhoog is niet: weer terug naar ‘de hemel’ maar de hemel op aarde brengen. Ofwel: onze goddelijkheid naar aarde halen door je ‘de Graal’ te herinneren en zodoende je weer te her-verbinden (=re-ligie) met het goddelijk-geestelijke  in jezelf. Dit verhaal ligt besloten in jouw zonnen-horoscoop, de wetmatigheid van 20×13 in Tzolkin. 

 

We bevinden ons vanaf 14 juli 52 dagen lang in de rode Aarde kleurencyclus: rode Aarde – witte Hond – blauwe Nacht – gele Krijger energieën inspireren ons te blijven oefenen in het moment met heel je hart en heel je ziel in het moment aanwezig te leren zijn, met een mooi woord ‘tegenwoordigheid van geest’ genoemd. 

lees van onderaf naar boven ajb

 

 

Dinsdag 17 juli – kin 160 de gele Zon toon 4

Toon 4 ( Can) wordt ook wel zelfbestaande toon genoemd; deze toon zet je in de ruimte die zich heeft uitgestrekt in de vier windrichtingen. Sta heroverwegingen toe…..

Wees blij met je dilemma’s, het geeft aan dat je het leven niet zwart-wit bekijkt en onderscheid kunt maken tussen hoofd- en bijzaken. Leiderschap raakt het hart van het bestaan. Stel je oordelen uit en probeer meer aanpassingsvermogen op te brengen door je in-te-leven.

Maandag 16 juli – kin 159 de blauwe Storm toon 3

Toon 3 ( Ox) we komen in beweging; door de beweging ontstaat verandering naar samenwerking. Sta open voor de mogelijkheden en wordt deel van de oplossing.

Richt je aandacht op het donderwezen ‘onrust’ daar waar toeval je een spiegel voorhield.Kun je nieuwsgierig zijn naar wat verborgen ligt achter ‘chaos’ en hoe ga jij de wateren zuiveren en weer tot stromen brengen….?

Zondag 15 juli – kin 158 de witte Spiegel toon 2

Op toon 2 wordt de toon van de uitdaging genoemd, tegenstellingen worden duidelijk. In deze golf mogen we inzicht vinden in synchroniciteit. Als toeval ons een spiegel voorhoudt, hoeven we anderen niets te verwijten, hoeven we niet te oordelen. Projectie geeft de wereld immers een ander gezicht, spreek je ergernissen en irritaties uit. Dat is goed voor je hart.

Het beste advies is dan ook: leer van anderen en van je reacties op anderen en vooral blijf in staan in de kracht van liefde….Leven wil dat je je verbinden gaat met je omgeving maar niet dat je uit je eigen kracht weggaat en het lijntje met boven verliest. Met het intreden van het element van de persoonlijke ontwikkeling zijn de vrijheid én de verantwoordelijkheid bij de mensen zélf komen te liggen. Schuif je lotsdraden niet af op anderen of op God.

Zaterdag 14 juli rode Aarde toon 1
Toon 1 ( Hun) is de oorsprong van creatieve kracht en toon van ontvangen.

Gedicht ‘Als ik zit’

Een wijze vrouw die ervaren was om stil te staan bij het leven van alledag werd gevraagd,
hoe zij ondanks haar vele bezigheden zo rustig en tevreden kon zijn

Zij antwoordde:

“Als ik zit, dan zit ik.
Als ik sta, dan sta ik.
Als ik loop, dan loop ik.
Als ik kook, dan kook ik.
Als ik eet, dan eet ik.
Als ik spreek, dan spreek ik……”

De vrouwen die de vraag stelden, zeiden: “Maar dat doen wij toch ook!
Wat doet u dan nog meer?”

Zij antwoordde:

“Als ik zit, dan zit ik.
Als ik sta, dan sta ik.
Als ik loop, dan loop ik.
Als ik kook, dan kook ik.
Als ik eet, dan eet ik.
Als ik spreek, dan spreek ik……”

Weer zeiden de vrouwen: “Dat doen wij toch ook!”

Toen sprak de wijze vrouw tot hen:

“Nee, als jij zit dan sta je al.
Als je staat, dan loop je al.
Als je loopt, dan kook je al.
Als je kookt, dan eet je al.
En als je eet, ben je al klaar.”

 

vrijdag 13 juli de gele Krijger toon 13 >deze energie werkt nog een aantal weken door….

Toon 13 (Ox Lahun) is de kosmische toon. De geïntegreerde energie met zich meedragend bereikt deze golf én kleurencyclus vandaag haar doel; alle aspecten komen samen in de terugkerende beweging naar de Bron.

Het gebied van emoties is uiterst belangrijk op je weg van groei en heelwording. Emoties zijn energieën die in de kern tekens van onbegrip zijn, reacties op dingen die je eigenlijk niet begrijpt. Sterke emoties (of dit nu boosheid is, verdriet, frustratie of angst) hebben altijd een component van onmacht – belangrijk is om uit de cirkel te stappen – stel vragen aan anderen maar ook aan jezelf en wacht tot antwoorden van binnenuit in je bovenkomen. Pas als je weet welke emotie door je lijf giert en tot jij erboven leert staat, kun je het bespreekbaar gaan maken, maar nu niet meer onder de mantel der liefde weggeschoven.

In veel mystieke tradities wordt erop gewezen hoe belangrijk het is om te leven met een vraag, i.p.v. met het antwoord. Een echte vraag verdient vele antwoorden. Er is altijd een waarheid die verder gaat dan die waar jij bent. Het stellen van vragen brengt je steeds dieper in de kern, het houdt je levendig. Daarin ontwaakt je essentie en groei je als mens.

Het is aan jou om te leren dat je je innerlijke autoriteit of innerlijk leiding niet op hoeft te geven als je vragenderwijs onderweg gaat maar zo juist de innerlijke vastberadenheid bekrachtigt. De intuïtie kan niet kiezen, zij is enkel gehoorzaam aan de leidende kracht van ons leven (ego of hoger-zelf) Als de intuïtie fluisterend in dienst staat van het geweten, wordt zij gebruikt om mensen liefdevol aan te voelen en hen – vaak zonder woorden – een steuntje in de rug te bieden. Zo ontwikkelen we onze intuïtie, waarbij alleen ‘de ander’ kan aangeven of het klopt en wat niet.

Op 13 juli is het nog voor zonsopgang de Nieuwe Maan van de Kreeft, als de Zon en de Maan precies bij elkaar in dat teken staan. De Kreeft wordt beheerst door de Planeet Maan en is daarom sterk verbonden met het moederschap, het gezinsleven en de familie. Tevens vindt er een gedeeltelijke zonsverduistering plaats om 5.01 uur evenals bij de volgende Nieuwe Maan op 11 augustus waar  nóg een gedeeltelijke zonsverduistering plaatsvindt. Op 27 juli 2018 zal er een totale maansverduistering plaatsvinden.

Hou rekening met onverwachte wendingen……..

Ook alle natuurwezens, zoals kabouters, aardmannetjes, nimfen, elfen en feeën, die juist in deze tijd heel actief zijn voelen als een fijne, weldadige sfeer om je heen als je in de tuin aan het werken bent en jouw aandacht trekken vertellen nu dat ze het moeilijk hebben met al die droogte. Zet eens een bakje water of melk buiten voor de nacht, misschien komen ze langs…

korte samenvatting van de rode Slang cyclus met veel gap- en kerndagen in de ruggengraat

Al zolang de mensheid bestaat beoefend zij het ‘openen en in balans brengen van chakra’s’. In het beeld van de ruggengraat in het menselijk lichaam als levensboom groeien zeven vruchten aan de boom van leven. Chakra’s worden ‘raderen’ genoemd of lotusbloemen, die zowel gesloten als geopend kunnen zijn. Zij heten zo omdat ze lijken op raderen of bloemen, deze ‘bloemen’ zijn de zintuigen van de ziel.Geopend en in balans schenken chakra’s ons fysieke lichaam de juiste levenskrachten en gezondheid. Chakra’s zijn echter nog veel meer dan dit, zij verbinden zij ons wezen met kosmische krachten en met de evenzo belangrijke aarde-energieën. Belangrijk in het werken met Tzolkin is dat je wat inzicht hebt in welke bloem jij tot bloeien aan het brengen bent in de levensboom, maar ook dat je gebruik maakt van de ondersteunende chakra’s om dat chakra heen. Velen van ons ontwaren al een ontwakende Liefde in het eigen hart(chakra) – dat vraagt om balans of het in eenheid brengen en bewaken van de fysieke, psychische en spirituele energieën om de gulden Middenweg blijvend te leren bewandelen tot de Phoenix uit de as herrijzen gaat, in Tzolkin ookwel Quetzalcoatl genoemd, de gevederde Slang die in de onderlagen als een anaconda functioneert…..

 

Sinds 25 mei 2018 is de Algemene verordening gegevensbescherming (AVG) van toepassing.        Delen: graag. Maar dan wel via de icoontjes of een duidelijke link naar deze website met mijn naam erbij. Het delen wat me lief is komt voort uit een gesprek…. 

© Joke – fluisteralsjeblieft
2009 – 2018

Advertenties

12 gedachten over “Tzolkin dagenergie

 1. Cécile

  Hallo Joke, wat heb ik de vandaagfluisters gemist, in het begin. Maar inmiddels ben ik aan de voor mij nieuwe manier van kijken/lezen gewend. Alsnog bedankt voor al die mooie vandaagfluisters.

 2. Robin van Leeuwen

  Goeiemorgen,
  van de week had deze link, de informatie van de dagzegels van dit moment, nu krijg ik andere informatie. Zou je die andere, waarook op staat van de dag buiten de tijd naar mij toe willen mailen. Ik stuurde deze nl door naar een aantal vrienden, nu blijkt ( overigens ook hele fijne info veranderd te zijn)
  In Lakesh Robin

  1. fluisteralsjeblieft Berichtauteur

   Hoi Robin, de jaarlijkse samenstand van onze Zon en de ster Sirius in de zgn ‘hondsdagen’ tussen 19 juli en 20 augustus vindt jaarlijks op dezelfde dag plaats rond 25/26 juli en wordt idd als ‘dag buiten de tijd’ beleefd. Een dag waarop je viert dat je een schepppend mens bent op de planeet aarde, een soort ‘nuldag’ van stilte en rust – en dit jaar op kin 63: de blauwe Nacht toon 11. Let op je dromen….

   is dit wat je vraagt Robin? gr. Joke

 3. Charlotte

  Lieve Joke,
  Jouw teksten raken mij iedere keer weer. Per dag, per cyclus, sluit alles nauwgezet aan op alles wat mij beweegt en wat ik doe. Het is niet altijd een ‘tralala’-pad. Het is domweg mijn pad. Een half jaar geleden heb ik het besluit genomen om te stoppen met hetgeen ik toen mee bezig was, ongeacht de gevolgen en dat vroeg (en nu nog steeds) om moed & vertrouwen. Ik ging mijn hart volgen en blijf daarbij. Ongeacht hetgeen er tot nu toe op mijn pad is gekomen, ik weet dat ik goed zit. Vandaag mag ik – hoe treffend! – mijn intentie omzetten in daden: het opruimen van de laatste stukken van mijn ‘oude leven’. Het nieuwe leven staat al te trappelen voor de deur en schijnt door mijn vensters naar binnen. Ik weet dat door het oude echt af te sluiten, zich een regenboog voor mij zal ontvouwen. Frappant hoe ik ‘toevallig’ op het juiste moment, ‘de juiste’ mensen en kansen hiervoor op mijn pad krijg. Ik voel mij heel erg dankbaar. Ik omarm de storm, die op het moment door het landschap raast: alles mag nu letterlijk de nieuwe richting opwaaien.
  Dankjewel lieve Joke. Ik wens jou een fantastische sprookjesachtige gapdag!

 4. Mirjan

  LIeve Joke, van harte beterschap en natuurlijk moet je even de tijd nemen om de draad weer op te pakken. Ik mistte je inspirerende teksten al, kijk hier elke dag naar. Dat vind ik wel jammer maar jouw gezondheid gaat boven alles. Heel veel kracht en liefde toegewenst. Groetjes Mirjan

 5. annemie geens

  Joke,
  Dankjewel voor de teksten, de inzichten!
  Ze zijn een inspiratie voor uren mijmerwerk…
  Mooie zomertijd gewenst.
  Annemie

 6. Anita

  Dag lieve Joke,
  Ik ben sinds een tijdje helemaal “in sync” met de tzolkin kalender. Dat gaat zo heerlijk!
  Fijne vakantie, geniet ervan en hopelijk mogen we binnenkort weer van je mooie diepgaande teksten genieten.
  Hartelijke groet,
  Anita
  Hond 5

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s