vandaag: dieren en emoties

Het leven is één grote compositie, waarin alles met elkaar samenhangt. Het kent vrolijke, droevige en trage noten maar het thema blijft altijd aanwezig.

We bevinden ons vanaf maandag 18 december twee en vijftig dagen lang, in de 4×13 kleurencyclus van de rode Maan – witte Wind – blauwe Adelaar – gele Ster >deze groeigolven vind je op de homepage en staan allen in het teken van het gevoel van Zelf vertrouwen en bouwt op elkaar verder. 

Ik pulseer om te zuiveren
Stroming realiserend
Ik bezegel de verwerking van het universele water,
met de solaire toon van intentie
Ik word geleid door de kracht van levenskracht en herinner de Bron

 

 

Geef altijd je emoties een naam, benoem al die emoties die innerlijk in je leven. De dieren staat symbool voor onze emoties en al die emoties bij elkaar vormen dus je innerlijke dierentuin. Zó verwerf je meesterschap over je emoties…..

Als de emotie kan komen, kan het verhaal ook komen. Emoties hebben verschillende kanten. Soms vertellen ze een verhaal, wat met woorden (nog) niet goed te vertellen is.  Emoties vertellen over diepere lagen, vanwaar er wellicht iets aan het licht wil komen. Emoties
kunnen een weg wijzen, als ze er mogen zijn, maar ook met bewustzijn worden geleid. Door de karmische vraag te stellen: waarom overkomt mij dit en wat kan ik ermee….neem je de regie over je leven weer meer in eigen handen. Juist het liefdevol kijken naar je eigen leven schept ruimte in de ziel. Het wordt groter dan dit ene moment, dit ene leven. Als je daar samen naar zoekt werkt dat verbindend, er kan een troostend beeld ontstaan…..

 

Ken je emoties of innerlijke onvrede

De 5 natuurlijke basale emoties zijn angst, boosheid, verdriet, ontkenning en liefde.

Door opvoeding en omgevingsfactoren kunnen natuurlijke emoties vervormen tot obsessies, haat, woede, bitterheid, razernij, zelfmedelijden, depressie, valse verwachtingen, jaloezie, chantage met liefde; feitelijk elke vervormde emotie – waar je een idee van kunt krijgen op onderstaande lijst. Het is belangrijk om contact te maken met deze onnatuurlijke emoties en deze te verwerken om kracht vrij te maken. Worden ze vastgehouden of opgestapeld, dan wordt het Unfinished Business. De emoties en opvlammende innerlijke irritatie (projectie)  is het overlevingsmechanisme van dit jaar (saturnus als harde leermeester)  en ontstaat door onevenwichtigheid of disbalans. Verzet je er niet tegen, omarm het en oefen erin het te integreren opdat je je authentieke Zelf weer terug kunt vinden. Als bijvoorbeeld verdriet echt doorleefd wordt, kan het helend en reinigend werken in de ziel, net als doorvoelde woede kan leiden tot compassie-volle liefde.

zomaar wat  emoties…..

Blij Rustig Veilig Vertrouwd Geaccepteerd Geliefd Ontspannen Vredig
Energiek Vrolijk Enthousiast Tevreden Sterk Zelfverzekerd Onbezorgd
Verbonden Comfortabel Competent Behaaglijk Dankbaar Trots
Waardevol Plezierig Hoopvol nostalgisch perplex

Boos Verlegen Gespannen Verdrietig Zwak Bedreigd Bang
Jaloers Paniekerig Gejaagd Ontevreden Onzeker Schaamtevol
Gekwetst Gebruikt Verraden Afgewezen Benauwd Woedend
Gefrustreerd Vernederd Vijandig Afhankelijk Verloren hunkerend
Ongeduldig Verveeld Nutteloos Opgelaten Kwetsbaar afgunstig

razend kokend kwaad furieus ontstemd geïrriteerd ontevreden achterdochtig
wantrouwig verschrikt versteend eenzaam gekwetst berouwvol diep bedroefd teruggetrokken
koel onverschillig vervreemd apathisch in tweestrijd ambivalent ontzet
haat onveilig hulpeloos op mijn hoede machteloos moedeloos breekbaar wiebelig
onzeker afgemat uitgeput slaperig beverig futloos leeg  ademloos

………

De lijst is bedoeld als inspiratie om onderzoek te kunnen doen naar zelfontwikkeling en naar relaties tussen mensen (synchroniciteit)  Het is geen complete lijst, het is een woordenlijst van gevoelens en emoties m.b.t. onvrede/antipathie. Iedere keer als je een sterke (positieve of negatieve) emotionele reactie voelt in de ontmoeting met een medemens kan dat een geschenk zijn doordat het je in contact brengt met jouw eigen onverwerkte zaken of jouw eigen kracht.

Werk aan jezelf totdat je je volkomen innerlijk in vrede voelt….op de pagina kingetal berekenen >> https://wp.me/P2XSLz-Rt   vind je ook de Tzolkin matrix om de dagenergie af te lezen in kleur, toon en zonnezegel en op de homepage bovenaan vindt je de meest aktuele groeigolf! 

De Zonnekrachten helpen om datgene wat je van binnen voelt aan het Licht te brengen en jouw eigen visie en waarheid te tonen………

De Zon en de Maan krachten 

De bewegingen van de Zon en de bewegingen van de Maan brengen twee verschillende stromen voort. De Zon zelf is de Bron van Licht-energie. De Bron die bewustwording in ons oproept, waardoor wij ontwaken voor onze innerlijke leiding.

De Krachten van de Maan brengen je emoties en onzekerheden waardoor een behoefte ontstaat om zekerheden te vinden in uiterlijke voorschriften, menselijke autoriteiten, geboden, regels, wetten en voorschriften.Dit veroorzaakt de disharmonie van deze tijd.  De maan heeft meer invloed op ons leven dan we zelf vaak weten. Deze veroorzaker van overstromingen en springvloed leidt ons binnen in onze gevoelswereld.De maan is verbonden met ons onbewuste, met ons verleden en onze diepste wortels en dus verbonden met emoties, verstoringen van de hormoonhuishouding en  stressfactoren.  De maan is het ondergaan in gevoelsstromingen. Zij geeft het pad aan hoe we het contact met onze natuurlijke levensbron kunnen herstellen. Een goede waterzuivering is belangrijk, zo binnen – zo buiten!

De maan is eigenlijk een illusie. Zij straalt omdat de zon haar als spiegel gebruikt. De spiegel waar we soms wel en soms niet in durven te kijken. Vooral de energie van de maan beïnvloed de wateren op aarde en in ons lichaam.

De energie van de Nieuwe Maan kun je vergelijken met de Lente; we geven onze zaden, vernieuwende impulsen, aan Moeder Aarde/Pachamama, die zich er liefdevol over ontfermt, terwijl wij in de groeiperiode de geplante zaden blijven water geven in ons hart, zodat ze ook echt kunnen gaan groeien. Je hebt de energie mee om alles te laten groeien en let op de planeet archetypen in je eigen zonnen-horoscoop en vanzelf het maanritme in de gaten houdt.

nieuwe manen in 2018

01. 18 dec 2017 07:31:29 uur in Boogschutter
02. 17 jan 2018 03:18:18 uur in Steenbok
03. 15 feb 2018 22:06:51 uur in Waterman
04. 17 mrt 2018 14:14:19 uur in Vissen
05. 16 apr 2018 03:59:53 uur in Ram
06. 15 mei 2018 13:49:49 uur in Stier
07. 13 jun 2018 21:45:04 uur in Tweelingen
08. 13 juli 2018 04:49:35 uur in Kreeft
09. 11 aug 2018 11:59:07 uur in Leeuw
10. 9 sep 2018 20:02:41 uur in Maagd
11. 9 okt 2018 05:47:50 uur in Weegschaal
12. 7 nov 2018 17:02:52 uur in Schorpioen
01. 7 dec 2018 08:21:42 uur in Boogschutter

 

Zoals de volle manen de cyclus van de natuur volgen, zo doen de Keltische jaarfeesten dat ook. Overzicht van jaarfeesten volgens het Keltisch levenswiel:

21 december : Yule (midwinter solstice)
2 februari : Imbolc
21 maart : Ostara (lentefeest)
1 mei : Beltane
21 juni : Litha (midzomer solstice)
1 augustus : Lughnasadh / Lammas
23 september : Mabon (herfstfeest)
31 oktober : Samhain

 

 

 

What we want is connection to other people, to the past and the future, to nature, and to the whole cosmos itself…..

 

De informatie van deze website mag in zijn geheel worden doorgeven en gedeeld, vooropgesteld dat er geen winst op gemaakt wordt en je gebruik maakt van de daarvoor bestemde icoontjes dan wel een duidelijke link naar de website erbij als je deelt. Wil je de informatie van deze pagina of website gebruiken of publiceren in een blad of op een/jouw website, dan is dit uitsluitend toegestaan met schriftelijke toestemming via de mail!

 © Joke – fluisteralsjeblieft
2009 – 2018

Advertenties

9 gedachten over “vandaag: dieren en emoties

 1. Cécile

  Hallo Joke, wat heb ik de vandaagfluisters gemist, in het begin. Maar inmiddels ben ik aan de voor mij nieuwe manier van kijken/lezen gewend. Alsnog bedankt voor al die mooie vandaagfluisters.

 2. Robin van Leeuwen

  Goeiemorgen,
  van de week had deze link, de informatie van de dagzegels van dit moment, nu krijg ik andere informatie. Zou je die andere, waarook op staat van de dag buiten de tijd naar mij toe willen mailen. Ik stuurde deze nl door naar een aantal vrienden, nu blijkt ( overigens ook hele fijne info veranderd te zijn)
  In Lakesh Robin

  1. fluisteralsjeblieft Berichtauteur

   Hoi Robin, de jaarlijkse samenstand van onze Zon en de ster Sirius in de zgn ‘hondsdagen’ tussen 19 juli en 20 augustus vindt jaarlijks op dezelfde dag plaats rond 25/26 juli en wordt idd als ‘dag buiten de tijd’ beleefd. Een dag waarop je viert dat je een schepppend mens bent op de planeet aarde, een soort ‘nuldag’ van stilte en rust – en dit jaar op kin 63: de blauwe Nacht toon 11. Let op je dromen….

   is dit wat je vraagt Robin? gr. Joke

 3. Charlotte

  Lieve Joke,
  Jouw teksten raken mij iedere keer weer. Per dag, per cyclus, sluit alles nauwgezet aan op alles wat mij beweegt en wat ik doe. Het is niet altijd een ‘tralala’-pad. Het is domweg mijn pad. Een half jaar geleden heb ik het besluit genomen om te stoppen met hetgeen ik toen mee bezig was, ongeacht de gevolgen en dat vroeg (en nu nog steeds) om moed & vertrouwen. Ik ging mijn hart volgen en blijf daarbij. Ongeacht hetgeen er tot nu toe op mijn pad is gekomen, ik weet dat ik goed zit. Vandaag mag ik – hoe treffend! – mijn intentie omzetten in daden: het opruimen van de laatste stukken van mijn ‘oude leven’. Het nieuwe leven staat al te trappelen voor de deur en schijnt door mijn vensters naar binnen. Ik weet dat door het oude echt af te sluiten, zich een regenboog voor mij zal ontvouwen. Frappant hoe ik ‘toevallig’ op het juiste moment, ‘de juiste’ mensen en kansen hiervoor op mijn pad krijg. Ik voel mij heel erg dankbaar. Ik omarm de storm, die op het moment door het landschap raast: alles mag nu letterlijk de nieuwe richting opwaaien.
  Dankjewel lieve Joke. Ik wens jou een fantastische sprookjesachtige gapdag!

 4. Mirjan

  LIeve Joke, van harte beterschap en natuurlijk moet je even de tijd nemen om de draad weer op te pakken. Ik mistte je inspirerende teksten al, kijk hier elke dag naar. Dat vind ik wel jammer maar jouw gezondheid gaat boven alles. Heel veel kracht en liefde toegewenst. Groetjes Mirjan

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s