Ons Zonnestelsel draait rond een veel groter centrum wat Het Galactische Centrum genoemd wordt. De woorden galactisch en galaxy komen van het Griekse galaktos (melk) of galaxias (melkachtig of ook wel ‘de melkweg’); je galactische signatuur is jouw verbinding met de Melkweg en dat heeft een intense relatie met de 7 energiestromen ook wel stralen genoemd.

De meest exacte omschrijving is dan wellicht dat het galactisch centrum een soort kern is waar het melkwegstelsel om heen draait; vanuit de aarde bekeken is het een soort zwart gat dat verhuld is door nevelen en sterrenophopingen.

In de oeroude beeldtaal is de Maagd die op het punt staat te baren de metafoor. Inzicht in de kosmos die ons als kleed van de Moeder omvat en omhult. Het is als de diepe en donkere schoot van de Donkere Moeder van het kosmische Begin. Jung vereenzelvigt het Zelf met de Grote Moeder. Zij bevat alle tegengestelden in haar wezen en is de heilige matrix.

Zwart is zwanger zijn van Licht. Kleuren ontstaan waar licht en duisternis samenwerken. Anders gezegd waar licht- en duisterniskrachten elkaar ontmoeten. Het kosmische spel wordt in alle culturen en tradities gezien als een Zwarte Vrouwe. Uit Egypte stammen de beelden van de tronende Zwarte Isis, die haar zoon Horus de borst geeft. Het zijn de beelden van het type Isis Lactans oftewel de ‘Voedende Isis’ en zij vertoont diverse overeenkomsten met Maria, de moeder van Jezus, en madonna beelden.

  • ‘i-sis’: de voedingskracht van het oerleven ligt als als een dikke sluier verborgen –

Er was ook een duidelijk opschrift leesbaar en daarop stond: “Ik ben de mens, Ik ben het verleden, het heden en de toekomst. Iedere sterveling moet mijn sluier oplichten”

In het mysterie van het vrouwelijke kunnen we de sleutel vinden tot vele vraagstukken. Anders gezegd in het kind leer je de Moeder kennen. Vandaar ook dat de toon van je hart hetzelfde is als het geluid uit de kern van de Grote Centrale Zon; het klinkt alleen veel zachter maar wordt luider als het meegaat in de kosmische trilling van liefde en compassie.

Hoe leer je denken met je Hart?

© Joke – fluisteralsjeblieft 2009 – 2021