Wie ervoor kiest een bewustwordingsweg te gaan met hulp van Tzolkin, kiest voor een hele boeiende reis. In deze minicursus biedt ik je een paar tools aan die inzicht geven in mijn wijze van werken en leren. Dit in de verwachting dat het ook jou op weg helpt ongeacht welke spirituele richting jij ook gaat.

Om te bepalen welk element voor jou belangrijk is mag je kijken naar de stand van de Zon, astrologisch gezien. Je sterrenbeeld en het element waartoe dat behoort geeft aan hoe je kunt vaststellen of je een vuur, aarde, lucht of watertype bent. Elk van de vier elementen vertegenwoordigt een heel eigen wereld. We hebben ze alle vier ter beschikking, toch is de ene mens meer afgestemd op een bepaald element dan de ander.

Vuur: (‘warm’) het aanstekelijke en enthousiaste van vuur vinden we terug in de tekens Ram, Leeuw en Boogschutter.
Dit zijn de ‘intuïtieve’ vuurtypes.

Aarde: (‘koel’) het nuchtere en praktische van aarde hebben de tekens Stier, Maagd en Steenbok gemeen.
Dit zijn de’ praktische’ aardetypes.

Lucht: (‘droog’) het mentale en communicatieve van lucht is terug te vinden bij de tekens Tweelingen, Weegschaal en Waterman.
Dit zijn de ‘intellectuele’ luchttypes.

Water: (‘vochtig’) de watertekens Kreeft, Schorpioen en Vissen vertonen overeenkomst in het gevoelsmatige en in persoonlijke betrokkenheid.
Dit zijn de water of ‘gevoelstypes.

De vier elementen aarde, water, lucht en warmte laten vier verschillende kenmerken zien van de dingen om je heen. Ze maken je er opmerkzaam op dat je de wereld op verschillende manieren kunt waarnemen, namelijk als vaste vorm, als stroming, als karakteristiek en als impuls. Een hond kun je als vorm exact beschrijven (= aarde-element), je kunt ook de bewegingen beschrijven, nabootsen en ervaren (= water-element), je kunt hem karakteriseren (= lucht-element) en je kunt beschrijven wat hij bij jou oproept (= warmte-element).

De elementen zijn een ingang voor vier verschillende houdingen of manieren om waar te nemen.

 

Er zijn overeenkomsten tussen de 4 psychologische functies (intuïtie, gewaarworden, denken, voelen) van Carl G. Jung en de 4 oer-elementen. De archetypes van de vier elementen zijn een universeel verklaringsmodel voor verschillende kwaliteiten ether. Deze inzichten zijn van belang bij het werken met de vier kleuren in Tzolkin. Vaak heb je zo de eerste tegenstellingen en verbindingspunten voor jouw leven al te pakken. Kijk ook als je hier toch bent even bij de artikelen (biografiewerk) naar meer informatie over introvert en extravert….

Dit zijn de eerste stappen voor wie wil werken met Tzolkin, het verbinden van wat je nu, met hulp van bovenstaande, weet over jezelf en deze vervolgens gaan verbinden met de energie van je geboortedag. De volgende stap is de golf opzoeken waar jouw geboortekin bij hoort. Vervolgens kun je je gaan verbinden met de toon 1 van die golf; deze energie vertegenwoordigt het grondpatroon van jouw leven en is als zodanig verbonden met jouw levensthema’s die zich in 13 stappen/tonen doorheen de eerste 52 jaar van jouw leven ontvouwen. En vervolgens op hoger (lees dieper niveau) gespiegeld worden opdat lichaam en geest zich kan integreren doorheen jouw levenslessen en levensopdracht. Onze levensopdracht in deze tijd zien dat het belangrijk is om ons bewust te worden van wat het eigene is van de tijd waarin we leven en welke bijzondere opdracht ons daarmee is toevertrouwd.

 

Voor jou persoonlijk kan ik dit op een rijtje zetten in een verslag, waarbij je de keuze hebt voor een eenvoudige versie van 25 euro of een meer uitgebreide versie van 80 euro. Vanzelf wordt het dan leuker om de werken met Tzolkin en te gaan kijken welke weg je al hebt afgelegd, wat was richtinggevend?

In het licht van het biografiewerk is van belang waar je bent afgeweken en/of waar je stagnatie ondervindt. Wil je daar mee aan de slag raad ik je aan contact met mij op te nemen en ontvang je tips én tools waardoor je gaandeweg je antwoorden binnengaan zult……

Werken met Tzolkin is ontdekken dat deuren openspringen en in staat zijn voorbij onze werkelijkheid in onze oude toekomst te kijken.                                  Het is tijd om je te herinneren…