Van je leven een kunstwerk maken is levenskunst met biografiewerk kan dit.

Het woord ‘biografie’ stamt uit het Grieks en betekent letterlijk levenstekening. Deze levenstekening is een universeel oerbeeld van onze biografie. Het gaat over de inwerking van de planeten, over wetmatigheden en vooral over wat je er zelf mee gedaan hebt of niets. Met biografiewerk onderzoek je als mens de eigen levensloop. Hierin zijn antwoorden te vinden op vragen die in jou leven, die te maken kunnen hebben met verschillende levensdomeinen. Je kunt daarbij bijvoorbeeld denken aan carrière en werk, partner en relatie(s), persoonlijke groei, vrienden en familie, gezondheid en/of zingeving. In het biografiewerk is de visie dat lichaam, ziel en geest met elkaar verbonden zijn en dat de levensloop onderhevig is aan universele ritmen en wetmatigheden die in elk mensenleven op unieke wijze tot uitdrukking komen.

Juist zo ontstaan mogelijkheden, nieuwe inzichten en komt je werkelijke levensgeschiedenis tot leven. Dat is belangrijk juist in deze tijd waarin velen vastlopen door het grote aanbod in therapieland en vooral voortkomt uit onvoldoende inzicht maar aangespoord door de biografische hulpverlening zich toch verder kan ontwikkelen. Neem je desondanks toch afscheid van mensen, doe dit samen én zorgvuldig en sluit af met een ritueel.

 

 

*Heb je interesse gekregen na het lezen van artikelen of vragen mail dan naar

 joke.fluisteralsjeblieft@gmail.com (klik op de link!)

*Wil je meer inzicht in je (zielemaatjes) relaties kun je ook contact opnemen.

*Wil je graag bericht ontvangen als er een nieuw artikel is geplaatst? Laat dan je email adres achter onder het kopje ‘blog volgen’ op de homepage – Ik gebruik je gegevens enkel voor het verzenden van een mail als persoonlijke uitnodiging waardoor jij weet dat  een nieuwe artikel online gaat. Wil je het niet meer ontvangen, dien je zelf hiervoor maatregelen te nemen…..

*Vind je het leuk om samen in gesprek te gaan over jouw aangedragen onderwerp. Welkom!

 

 

 

disclaimer:

Soms worden artikelen gepubliceerd op andere websites of in de soc. media. Dit kan suggereren dat het onderschreven wordt, vaker blijkt dat er gebruik van gemaakt wordt in dienst van eigen doelstellingen. Elke creatieve verwerking is prachtig, belangrijk is dat je dit dan doet onder eigen naam en er zelf voor staat.

Zeker nu, sinds 25 mei 2018 de Algemene verordening gegevensbescherming (AVG) van toepassing is, adviseer ik je nadrukkelijk enkel gebruik te maken van de icoontjes onder een artikel of een link naar de website te delen in het besef dat het geen tijdsberichten zijn. Het zijn werkdocumenten waar je zelf mee aan de slag mag gaan. De afbeeldingen erbij zoek ik zorgvuldig uit. Zie je desondanks een afbeelding die van jou is, laat het me weten dan vermeld ik meteen je naam erbij of verwijder ik deze direct als jij dat liever hebt.

mijn werkwijze is vrij van confrontatie-technieken of feedback methoden, oordelen en veroordelen. Dat wat bij ieder in het eigen hart en ziel leeft, wordt gerespecteerd. Het elkaar aanreiken van andere of nieuwe zienswijzen gebeurt altijd in kwetsbaarheid, volkomen vrijheid en zonder de drang van overtuigen, het menen de waarheid te bezitten of door ongevraagde adviezen. Je kunt vrij reageren onder de artikelen op de website.